3 bøger som kan hjælpe dig igennem vinteren

Vi går snart vinteren i møde, hvilket er ensbetydende med mindre sollys i dagtimerne og en højere risiko for at blive nedtrykt og opleve en mangel på energi. I daglig tale omtalt som ”vinterdepression”. Vi tror på, at nogle gode bøger, hvor man enten kan fordybe sig i et andet univers eller få gode råd til at løfte humøret, kan hjælpe enhver som går en svær vinterperiode i møde. I denne artikel har vi samlet 3 gode lydbøger, der kan hjælpe dig igennem vinteren.

Fordyb dig i Harry Potters magiske univers

Harry Potter bliver af mange betegnet som en børnebog, men ifølge os kan den i lige så høj grad betragtes som en bog målrettet voksne. I J.K. Rowlings otte bøger bliver du fordybet i et helt andet magisk univers, der på mange måder adskiller sig fra vores eget, men på samme tid kan få dig til at drage paralleller til din egen hverdag, hvor magi kunne gøre livet en lettere.

Vi stifter for første gang bekendtskab med Harry Potter som 11-årig, hvor han på et øjeblik skifter verden, idet han får at vide, at han er en troldmand. Forestil dig at du har levet et helt liv uden magi og finder ud af, at der er en hel verden af muligheder som du ikke kendte til. Harry følges i sin opvækst, hvor han kæmper mod mørkets kræfter ved hjælp fra sine allierede og tætteste venner.

Hør Hella Joof fortælle om, hvordan du bliver glad og lykkelig

Er du ikke til fantasy-genren eller ønsker du blot et supplement til denne genre i form af en sjov og godt fortalt selvshjælpsguide til glæden? Så er Hella Joofs bog Papmache-reglen helt sikkert en god mulighed til dig der gerne vil bliver klogere på dig selv og på, hvordan du kan få en lidt gladere hverdag i en hård vinterperiode.

I lydbogsversionen er Hella Joof selv oplæser og hun fortæller om hendes forskellige regler til livet, der skal sikre, at du bliver den bedste udgave af dig selv, mens du opnår mere lykke og glæde i hverdagen. Du får blandt andet indblik i simple regler, der skal hjælpe dig med at tackle problemer, men i mindst lige så høj grad tage stilling til, hvorvidt der overhovedet er et problem som skal tackles eller om du blot skal smide ”pyt-kortet”. Hella Joof er en fantastisk inspirerende og underholdende oplæser med gode eksempler fra hendes virkelig liv som hun blandt andet også deler i podcast-serien Mads og Monopolet. Her på Gratislydbog.dk har vi funder frem til, hvor du kan høre papmache-reglen som lydbog gratis her.

Bliv underholdt med det 20. århundredes historie i Ken Follets fængende triologi

For at fuldende billedet, har vi som den sidste bog (triologi) udvalg Ken Follets romanserie om det 20. århundrede, der har modtaget utallige priser og er anerkendt som et af de bedste værker til at give et spændende og realistisk indblik i denne periode af vores verdenshistorie. Vi har selv læst triologien flere gange og bliver i høj grad tiltrukket af Ken Follets unikke fortællerstil, der fastholder læseren og samtidig lader læseren blive bragt tilbage til en periode i verdenshistorien som er så langt fra den virkelighed, vi kender i dag.

Igennem serien som starter med bogen Giganternes Fald, følger vi en række af personer lige fra overklassen i kolonimagterne Storbritannien og Tyskland, der bliver kastet ud i første verdenskrig, til arbejderklassen i Rusland, der lever under særdeles barske vilkår som det er svært af forestille sig har været virkelige. Vores hovedpersoner danner relationer i løbet af fortællingen og vi lærer dem alle at kende på en måde, der giver os lyst til at læse videre om deres fortsatte historie i alle tre bøger. Ken Follets fortælling kan høres som lydbog på Mofibo gratis.