Lydbøger » 1000-årsriget

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

1000-årsriget Lydbog

4.3/5

Forfatter: Tonny Gulløv

lydbog og e-bog

Introduktion

De fleste danskere kender til historierne om Gorm den Gamle, Knud Gormsøn og Harald Blåtand i den ene eller anden forstand. Det er også den historie, som 1000-årsriget tager fat på med en række andre ikke mindst lige så spændende karaktere.

Foruden de historiske begivenheder, som skulle ende med at danne grundstenen for det danske land, er 1000-årsriget også historien om Ulv og Ymer. To mænd, der en smule modvilligt bliver inddraget i de konstante magtkampe, der endnu hersker mellem danerne og briterne. Det er konstant med livet som indsats, ikke mindst fordi diskussioner ofte var noget, der blev afgjort med svinget fra et sværd. 1000-årsriget er en forfriskende fortælling om en gammel historie.

Informationer:

Oplæser: Bjarne Henriksen
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 17 timer og 52 minutter

1000-årsriget: Handling

1000-årsriget lydbog tager læseren med tilbage til år 937. På daværende tidspunkt er danerne på togt igen, og hele Britannien lider under deres gentagne plyndringstogter. Et af disse plyndringstogter resulterer i, at den flabede Ulv bliver taget til fange og gjort til træl. En tilværelse han absolut ikke er tilfreds med i 1000-årsriget lydbog gratis. 

Ulv bliver hevet med på det store skib Havormen, hvor han med det samme bliver lænket fast og stukket en åre i hånden for at kunne hjælpe med at ro det kæmpe skib. Her møder han den store og stærke mand, Ymer, der straks gør det til sin sag at få Ulv til at erkende og stå ved sit nye liv. Ifølge Ymer vil det sikre Ulv et længere liv, når først han kommer i kontakt med de mange mænd fra Norden i 1000-årsriget lydbog.

Men Ulv har ikke tænkt sig at dukke nakken bare sådan. Han har ikke på noget tidspunkt tænkt sig at acceptere sin skæbne som træl, og mere end en gang er han tæt på at miste hovedet. Det er nemlig ikke alle, som er lige tilbøjelige til at diskutere med Ulv med pæne manere. Ofte er det et sværdhug, som får den afgørende kommentar i en hvilken som helst diskussion i 1000-årsriget lydbog gratis.

Af uransagelige årsager ender Ulv Palnatoke alligevel i Jylland, hvor han bliver viklet ind i livsfarlige kampe, der er med til at forme det land, som senere ender med at blive Danmark. Ulv bliver en vigtig brik i magtkampen for Storkongen Gorm, som ikke har tænkt sig at helme, før han har fået, hvad han har set sig varm på.

Om forfatteren: Tonny Gulløv

1000-årsriget lydbog er den første del i historien om Ulv Palnatoke, som ikke blot er en fiktiv karakter. Forfatter Tonny Gulløv har fundet stor inspiration i flere historiske vikingesagn, som han fletter ind i sine dramatiske historier. Historien om Ulv i 1000-årsriget er både fascinerende for sine historiske detaljer, men også barsk for sin skildring af en virkelighed dengang. Alligevel har den også bevaret humoren med Ulvs stædige personlighed.

Tonny Gulløv har tidligere skrevet både thrillere og ungdomsbøger, men med 1000-årsriget slår han sig for alvor fast i en historisk genre, der har sit udgangspunkt i virkelige begivenheder. Ulvs historie er spændende og underholdende på flere forskellige måder om den tid, hvor krig ikke var ukendt, og jagten på rigdom var hverdag.