anbefalinger af vores favorit

Gode Engelske Lydbøger

På denne side kan du se 12 engelske lydbøger, som er vores klare favoritter.

12 gode og anbefalelsesværdige engelske lydbøger

Rigtig mange fantastiske bøger bliver ikke altid oversat til dansk. Heldigvis har mange danskere nemt ved det engelske sprog, og behøver ikke snyde sig selv for gode engelske lydbøger. Faktisk kan det også være en fordel at lytte til en god engelsk lydbog frem for at læse den. Det er en helt anden oplevelse, og spændingen ved historien går ikke mindre tabt af at få det oplæst.

Vi har her samlet en liste over en række af nogle af de bedste engelske lydbøger, og gjort det nemmere for dig, når du skal finde din næste engelske lydbog til at underholde dig.

1. Harry Potter af J.K. Rowling

Historierne om Harry Potter er efterhånden kendte for mange, men hvis du endnu ikke har prøvet at lytte til dem som lydbog, oplæst af Stephen Fry, skylder du dig selv den oplevelse. Med Stephen Frys bløde stemme får hver karakter nyt liv, og Harrys heltemodige eventyr ses med nye øjne. 

Historierne om Harry Potter er for børn og unge i alle aldre, for hver gang de læses eller lyttes på ny, opdages der nye ting og skjulte meninger, som kun gør historierne bedre. Tag med når Harry modtager sit brev til Hogwarts, og hans liv forandrer sig for evigt til at skulle lære alt om magi og det gode og det onde i den magiske verden.

2. A Game of Thrones af George R.R. Martin

Har du lyst til at lytte til engelske lydbøger gratis, kan du for eksempel begynde på serien Game of Thrones. Den ikoniske serie om jerntronen får nyt liv, når du starter på den første lydbog og lader dig forføre af en oplæser, der kan puste nyt liv i kendte karakterer.

Det er lige meget, om du allerede kender den hævntørstige historie om Stark-familien eller ej, for du er garanteret et eventyr uden lige med den første bog i serien. Forbered dig på en historie om magt, hævn, begær, kæmpende kongeriger og ikke mindst drager.

3. The Witcher af Andrzej Sapkowski

The Witcher er den nye populære serie, som handler om den stolte Geralt, der er den berygtede monsterjæger, som hele riget kalder på, når farer lurer i mørket. Men Geralt har sine egne monstre at bekæmpe, som han heldigvis kan skubbe på betydelig afstand takket være sine magiske evner.

Serien om The Witcher har taget verden med storm, siden den blev filmatiseret af Netflix, og den eventyrlige fortælling om monstre og dem, der dræber dem, underholder med humoristiske betragtninger og eventyrlige verdener i stil med Game of Thrones. Det begyndte som et spil, men er siden blevet til sin egen historie, der bliver ved med at imponere med medrivende personligheder.

4. The Cuckoo’s Calling af Robert Galbraith

The Cuckoo’s Calling er den første i serien om den gådefulde privatdetektiv Cormoran Strike. Som tidligere militærveteran er det svært at finde arbejde, når man har fået en betydelig skade. Strike er god til mange ting, men at finde hemmeligheder er bestemt en af hans mange styrker, hvorfor han arbejder som privatdetektiv.

Efter en lang række af mindre sager bliver han bedt om at efterforske et mord på en kendt model. Som hjælp får han Robin Ellacott til assistent, og det er starten på et samarbejde, der følger med i efterfølgende bøger om veterandetektiven Strike. Hvis du er til klassiske krimier som i gamle dage, er dette lige noget for dig.

5. The Hating Game af Sally Thorne

Man siger at modsætninger mødes. At fjender en dag kan vende på en tallerken og blive langt tættere end venner. Det er bare ikke noget, Lucy har forestillet sig skulle ske for hende. Hele sin karriere har hun været opsat på at arbejde sig over Josh Templeman. Deres fjendskab er tydeligt for enhver, indtil den dag, hvor det ikke længere er fjendskab mellem dem.

For det siges også, at grænsen mellem had og kærlighed er meget tynd, og når man først får øjnene op for den, er det svært at ignorere. The Hating Game er en klassisk romantisk komedie, der er lige dele rørende og lige dele forvirrende.

6. The Hobbit af J. R. R. Tolkien

Før Frodo rejste afsted mod Morder, var der Bilbo, der også skulle på eventyr. The Hobbit er fortællingen om den unge Bilbo, der pludselig skal forlade sit hjem for at hjælpe en gruppe af dværge og en venlig troldmand. Rigtig mange betragter The Hobbit som et eventyr i sammenligning med resten af Ringenes Herre.

Bilbos historie er ikke mindre vigtig eller eventyrlig. Det er en historie om at finde ud af, hvem man er som person. Men det er også en historie om at genkende det onde, og finde ud af, hvordan man skal forsøge at bekæmpe det. Det er en historie om at erkende, at der findes lys og mørke i en eventyrlig verden.

7. Dune af Frank Herbert

En af de helt store fortællinger fra tiderne før vi blev imponeret af Star Wars eller Game of Thrones, er Dune. Den betragtes som en af de mest berømte værker inden for science-fiction, og nu kan du også få muligheden for at lytte til historien.

Det er historien om kampen for at kontrollere den ene planet, der har det stof, som alle mennesker er desperate for at få fingrene i. Det er en historie om politiske intriger, potentialet af det enkelte menneske og en kamp mod imperialisme, som mange har svært ved at forestille sig. Trilogien har fået uendeligt med ros, og nu er det din tur til at tage med til en anden verden.

8. A Good Girl’s Guide to Murder af Holly Jackson

Til fans af En Af os lyver kan du nu forsøge at opklare endnu en mordgåde, der skjuler flere hemmeligheder end først antaget. A Good Girl’s Guide to Murder er en nervepirrende ungdomsroman, der vender krimien på hovedet, når den bliver sendt gennem skolesystemet og en afleveringsopgave.

Det er Pippa, der begynder at undersøge sagen nærmere som en del af et skoleprojekt. Sagen handler om stakkels Andie Bell, der angiveligt blev myrdet af Sal Singh. Det er i hvert fald de fakta, som politiet og tilsyneladende resten af verden, vil have alle til at tro. Men Pippa begynder at finde andre spor, som leder hende til at tro noget andet.

9. Because of Miss Bridgerton af Julia Quinn

De fleste kender måske allerede til familien Bridgerton, især efter Julia Quinns populære serie blev filmatiseret til Netflix. Nu er hun klar med en efterfølgende serie om dele af familien Bridgerton, som kom først og åbnede op for store kærlighedsromancer.

Because of Miss Bridgerton er historien om Billie Bridgerton, der har alt for mange forventninger at leve op til. Det forventes, at hun gifter sig med den rette og gør sin familie stolt. Men for Billie er det et spørgsmål om at finde den rette, der kan hjælpe hende med at gøre sin familie stolt, og som hun virkelig kan elske.

10. The Hunger Games af Suzanne Collins

Hvis du har svært ved engelsk, kan det være en ide at finde lette engelske lydbøger, som kan hjælpe dig med at forstå sproget bedre. The Hunger Games kan være en af de gode historier, der kan hjælpe dig med sprogforståelse, især hvis du allerede kender historien.

Historien om Katniss Everdeen og hendes heltemodige ofring for at redde sin søster er kun begyndelsen på en fortælling, der bringer dig en magtkamp og korruption. Det er en fortælling om familie og kærlighed, og hvor langt man er villig til at gå for dem, man holder af. Det er en historie om manipulation, og hvor let det kan udfolde sig.

11. The Muse af Jessie Burton

De to separate fortællinger i The Muse mødes op på mærkværdig vis, da Odelle i sit nye arbejde på et kunstmuseum, opdager et maleri, som har en fascinerende historie bag sig. Det bliver begyndelsen for at finde ud af sandheden bag den berømte malers død, og Odelle skal finde ud af navigere i en helt ny verden af kunst og hemmeligheder.

Tredive år før Odelle falder over det berømte maleri, fortælles historien om Olivie og hendes familie. Da hun flytter med sin familie, møder hun den karismatiske Isaac Robles, der gør sit bedste for at slå igennem som kunstner. Som hemmeligheder udfolder sig, skal det vise sig, at de to kvinders historier overlapper hinanden på mystisk vis.

12. Burn af Patrick Ness

Patrick Ness har skrevet mange fascinerende og ikke mindst anderledes ungdomsromaner. Burn er blot en af de mange fascinerende fortællinger, som Ness formår at fortælle med liv og en sproglig udfoldelse, der sætter tanker i gang.

Burn er historien om Sarah, der på mærkværdig vis bliver venner med en drage. I Sarahs verden er det ikke unormalt at have drager til at arbejde for sig, selvom det ikke er alle, der er trygge ved de store væsner. Men drager ved også altid mere end mennesker. Og Sarahs drage kender til en profeti, som kan betyde en forandring for Sarah og hendes lille familie.

Engelske lydbøger: Her kan du høre dem gratis

Du kan høre engelske lydbøger på de danske lydbogstjenester. Du behøver altså ikke oprette dig ved en af de engelske lydbogstjenester for at høre en god lydbog på engelsk. Fordelen ved dette er, at du ikke er begrænset til at høre engelske lydbøger, men kan veksle mellem dansk og engelsk.

For at høre engelske lydbøger gratis skal du oprette en gratis prøveperiode ved en af lydbogstjenesterne nedenfor. Ønsker du at læse mere om de forskellige lydbogstjenester inden du opretter dig? Du kan læse vores anmeldelser af lydbogstjenesterne lige her: Gratis Lydbøger

5/5
4.5/5
4.5/5