Sammenlign e-bogstjenester og hør

Gratis e-bøger

Her kan du få et overblik over e-bogstjenester i Danmark.

Top 4 bedste apps til e-bøger 2024

5/5
4.5/5
4.5/5
4.5/5

Din guide til gratis e-bøger online

På denne side fortæller vi om, hvordan du nemt og enkelt kommer i gang med at læse e-bøger online. Du vil få et overblik over de mest populære gratis bogtjenester, fordelene ved gratis e-bøger online og derudover vil du få et overblik over de forskellige bogtjenester på markedet.

Mofibo

5/5

Mofibo er en meget velkendt udbyder af bøger online. Dette skyldes særligt deres store udvalg af gratis e-bøger og lydbøger. Mofibo tilbyder nemlig adgang til mere end 600.000 bøger. Du er derfor stort set sikret, at du kan finde dine yndlings e-bøger online. Mofibo udbyder bøger i alle genrer og har både bøger på engelsk og dansk.

Fordelagtige funktioner

Vælger du at prøve Mofibos bogtjeneste, vil du få adgang til en række fordelagtige funktioner. Disse funktioner vil du ikke have, hvis du læser en almindelig fysisk bog. Din læseglæde bliver forbedret med følgende funktioner:

 • Bestem selv skriftstørrelse
 • Bestem selv baggrundsfarve
 • Indsæt et bogmærke for at huske, hvor langt du er nået
 • Brug bogmærker på tværs af lydbøger og e-bøger

Prøv Mofibo gratis

Hos Mofibo tilbyder de gratis prøveperiode på mellem 14 og 30 dage. Dette giver dig en chance for at prøve tjenesten af og se, om det er noget for dig. Ønsker du at fortsætte dig abonnement efter prøveperioden, vil det koste dig 129 kr. pr. måned. Denne pris anser vi som værende på et acceptabelt niveau, da du får adgang til et kæmpe udvalg af bøger online.

Bør du prøve Mofibo?

Ønsker du at prøve kræfter med at læse e-bøger online, så er Mofibo klart værd at prøve. Med deres store udvalg har du rig mulighed for at fordybe dig i dine yndlingsbøger. Du kan prøve Mofibo ved at trykke på “Prøv Gratis” eller læse mere om deres udbud af gratis lydbøger.

4.5/5

Saxo Premium

Saxo Premium har et af Danmarks største udvalg af e-bøger. Saxo er kendt for at drive en stor webshop med bøger, men har udvidet deres virksomhed ved nu også at tilbyde gratis e-bøger online. Dette gør altså, at de har et stort indblik i, hvad danskerne kan lide at læse. Med et Saxo Premium abonnement kan du ligeledes læse bøger på både engelsk og dansk i stort set alle genrer.

Fordelagtige funktioner

Med et Saxo Premium medlemskab, vil du få adgang til en lang række af funktioner, som er særligt fordelagtige. Funktionerne dækker blandt andet over følgende:

 • Få læst bøger højt imens du læser
 • Bestem selv skriftstørrelse
 • Bestem selv lysstyrke
 • Anmeld bøger

Prøv Saxo Premium gratis

Ønsker du at udforske gratis bøger online, så kan du prøve et Saxo Premium medlemskab i hele 30 dage. Ønsker du ikke at fortsætte medlemskabet, framelder du dig blot inden, at de 30 dage er udløbet. Ønsker du at fortsætte medlemskabet, vil det koste 99 kr. pr, måned.

Bør du prøve Saxo Premium?

Ønsker du at prøve kræfter med at læse e-bøger online, så er Mofibo klart værd at prøve. Med deres store udvalg har du rig mulighed for at fordybe dig i dine yndlingsbøger. Du kan prøve Mofibo ved at trykke på “Prøv Gratis” eller læse mere om deres udbud af gratis lydbøger.

4.5/5

Fairytell

Fairytell er en anderledes udbyder af gratis bøger online. Dette skyldes, at deres målgruppe er børn op til en alder af 10 år. Fairytell er den eneste udbyder på markedet, som har dette store fokus på børn. Af denne grund finder du det største udvalg af børnebøger på deres side.

Fordelagtige funktioner

Fairytell har en række fordelagtige funktioner. En af de funktioner, som vi anser som den bedste, er at man kan læse og høre en bog på samme tid. Dette er særdeles fordelagtigt til børn, som er i gang med at lære at læse. Nedenfor får du et overblik over de mest fordelagtige funktioner.

  • Brug favorit-funktion og find dine yndlingsbøger
  • Download bøger til offline brug
  • Læs og hør bøger samtidig
  • Indsæt bogmærker

Prøv Fairytell gratis

Hvis du er blevet grebet af tanken om et stort bogunivers til børn, så kan du prøve Fairytell gratis og få adgang til deres fantastiske udvalg af bøger online til børn. Du kan prøve bogtjenesten gratis i 30 dage, hvorefter det vil koste 59 kr. pr, måned, såfremt du ønsker at fortsætte medlemskabet.

Bør du prøve Fairytell?

Hvis du har børn, bør du helt klart prøve Fairytell. Du får et unikt udbud af børnebøger, som du kan berige dine børn med. Du kan sagtens prøve Fairytell i den gratis prøveperiode og hvis det ikke er noget for dit barn, afmelder du det blot igen. Du kan prøve Fairytell ved at trykke på “Prøv Gratis” eller læse mere om deres udbud af gratis lydbøger.

4.5/5

Bogreolen

Bogreolen er en mindre kendt bogtjeneste, hvor du kan læse e-bøger online. Her kan du både læse helt nye bøger eller en god gammel klassiker. Med et medlemskab ved Bogreolen får mulighed for at købe spil og bøger til indkøbspris. Derudover kan du få rabat på en række forskellige oplevelser og koncerter. Bogtjenesten adskiller sig derfor fra andre ved, at medlemskabet ikke giver dig adgang til gratis e-bøger, men giver dig adgang til billige priser på e-bøger.

Find nemt din næste bog

Bogreolens søgemuligheder gør det nemt for dig at finde din næste bog. Nedenfor kan du læse de forskellige steps, som du skal igennem for at få dine næste bøger online.

 • Vælg den genre, som du ønsker at læse
 • Vælg den pris, som du ønsker at betale
 • Vælg mellem 10 forskellige europæiske sprog
 • Vælg PDF eller ePub for at få adgang til din e-bog

Prøv Bogreolen gratis

Ønsker du at udforske det anderledes bogunivers, som Bogreolen tilbyder, kan du prøve deres tjeneste gratis i 7 dage. Såfremt du vælger at fortsætte dit abonnement, når disse 7 dage er gået, vil det koste 79 kr. pr. måned. Såfremt du ikke ønsker at fortsætte abonnementet, afmelder du dig blot inden, at de 7 dage er gået.

Bør du prøve Bogreolen?

Såfremt du ønsker at få adgang til billige e-bøger, så bør du prøve Bogreolen. Da Bogreolen tilbyder gratis medlemskab, kan du uden omkostninger udforske deres bogtjeneste. Du kan prøve Bogreolen ved at trykke på “Prøv Gratis” eller læse mere om deres udbud af gratis lydbøger.

Fordele ved gratis e-bøger online

Der er en lang række af fordele ved at læse gratis bøger online fremfor at låne eller købe fysiske bøger.

Mindre tidskrævende

En af fordelene er, at det er langt mindre tidskrævende at læse bøger online. Dette skyldes, at du ikke skal bruge tid på at låne eller købe en bog. Læser du bøger online, skal du blot åbne din mobil eller tablet og vælge den bog, som du ønsker at læse. Det eneste du skal bruge tid på, er altså at finde den bog, som du ønsker at høre. Dette kan du gøre i fred og ro derhjemme på sofaen eller hvor end du måtte befinde dig.

Færre omkostninger

Hvis man skal købe fysiske bøger, kan det hurtigt ende med at koste mange penge. Vælger du at læse e-bøger online, vil du ikke skulle bruge penge på bøgerne, medmindre du vælger at fortsætte dit medlemskab efter den gratis prøveperiode. Du skal også huske på, at den tid, som du vil bruge på at skulle låne eller købe en bog, vil du kunne bruge på meget andet og mere værdiskabende. Husk også på, at der kan være transportomkostninger hver gang, du skal låne en bog. Så selvom at bogen er gratis, bruger du altså indirekte omkostninger på at fremskaffe den.

Stor inspiration

Vælger du at læse gratis e-bøger online, vil du hurtigt finde ud af, at du får en langt større inspirationskilde på denne måde. Dette skyldes, at du nemt og enkelt kan udforske forskellige genrer. Herved kan du opdage bøger, som du normalt ikke ville have fundet. Derudover vil du få anbefalinger baseret på, hvad du tidligere har hørt eller vist interesse for.