anbefalinger af vores favorit

Lydbøger til Ældre

På denne side kan du se 20 lydbøger til ældre, som er blandt de mest populære lige nu.

De 20 Bedste Lydbøger til Ældre

Lydbøger er gode til alle aldre. Der er ingen regler for, hvornår man har krav på at få fortalt en god historie. Som en del af den lidt ældre gruppe af læsere findes der stadig et kæmpe udvalg af fantastiske bøger, som du kan få glæde af som lydbog.

Gode lydbøger til ældre skelner ikke på sit indhold, og du kan både finde spændende, interessante, romantiske og skæbnesvangre historier på lydbog. Vi har fundet et udvalg af nogle af de bedste, så du får nemmere ved at finde din næste gode historie.

1. Kærlighed af Anders Agger

Hver gang vi forelsker os, kan vi ikke rigtig forklare, hvorfor vi forelsker os. Det sker bare, og den måde vi betragter verden på, kan pludselig ændre sig. Ikke desto mindre forsøger Anders Agger i Kærlighed at beskrive den vanvittige forandring, der sker i hver af os, når vi forelsker os.

Nogle vil måske mene, det er en umulig opgave, han har sat sig for at løse. Men i sidste ende er det netop fordi, at den er så fascinerende og forskellig, at den er spændende at fortælle. Med hjælp fra diverse prominente danskere, forsøger Agger at sætte ord på den store kærlighed.

2. Undervejs af Dronning Margrethe & Tom Buk-Swienty

I 1972 kunne Danmark byde velkommen til deres nye Dronning, men ingen vidste rigtig noget om den kvinde, som vi skulle se op til fra da af. Undervejs er en samtalebog mellem Hendes Majestæt Dronning Margrethe og Tom Buk-Swienty, hvor de snakker om de første år af hendes regeringstid.

Det bliver en fortælling om et liv, som rigtig mange har læst dele om i aviserne, men som alligevel kun har kradset i overfladen af, hvad vores Dronning har oplevet. Det er en historie om at skulle vænne sig til en helt ny hverdag, hvor alle aspekter bliver tilgodeset udefra.

3. Datteren af Annette Heick

Næsten alle danskere kender til Annette Heick, for hun har måtte befinde sig i spotlyset, så længe hun kan huske. Og det er tæt på mere end 50 år, hvor hun har haft hele Danmark siddende som tilskuer til hendes liv. I Datteren fortæller hun nu, hvordan det har været at vokse op med de forældre, som gjorde hende til et navn allerede fra fødslen af.

Det er en historie om at være barn og tage på campingferie med sine forældre, men samtidig er det også en fortælling om at træde ind i spotlyset og forsøge at skabe et navn til sig selv, indtil ulykken finder vej ind i privatlivet igen.

4. Alkymisten af Paulo Coelho

Alle bør læse Alkymisten på et tidspunkt i deres liv. Det er den smukke historie om en mand, der sætter sig for at vil finde en af de rigeste skatte i verden. Det bliver en rejse, der kommer til at ændre ham for altid. I løbet af den rejse kan læseren lære sammen med Santiago, og de oplevelser han kommer ud for.

Sammen med Santiago rejser læseren gennem Spanien for at finde ud af, at det i sidste ende altid handler om at lytte til sit hjerte. For kun ved at følge sine drømme, kan man opnå det mål i livet, som man bliver ved med at drømme om.

5. Den gyldne hest af Peter Ingemann

Tag med Peter Ingemann og en rejse tilbage til hans barndom, hvor han også besøger et væld af forskellige brune værtshuse. Den gyldne hest er en kombination af biografisk historie om den barndom, hvor Ingemann selv blev en fast kunde på diverse brune værtshuse i følgeskab med sin far. Men det er også en humoristisk fortælling om mange af de personligheder, som ofte frekventerer de typiske brune værtshuse.

Det er en kærlighedserklæring til et etablissement i Danmark, som Ingemann har et besværligt forhold til. For på den ene side elsker han de brune huse for de minder, de var med til at give ham med sin far. På den anden side foragter han dem for de minder, han græmmes med sin far.

6. Giganternes fald af Ken Follett

Ken Follett har skrevet endnu en forrygende trilogi, der tager læseren med tilbage til begyndelsen på det 20. århundrede og de forandringer, der var på vej til at ændre hele verden. Giganternes fald er den første i serien, der præsenterer læseren for fem familier fra fire forskellige lande, der belyser livet under Første Verdenskrig og mange andre store begivenheder i verden.

Century-trilogien er en storslået fortælling om epokegørende begivenheder i verdenshistorien, om fjendskab og revolution, om krig og kærlighed og de mænd og kvinder, der må se til, mens de befinder sig midt i det hele.

7. Brobyggerne af Jan Guillou

Endnu en slægtsserie der tager læseren med gennem historien fra år 1901 og frem til den tid, vi kender. Brobyggerne er den første bog i serien om tre brødre, der får vendt deres liv på hovedet, da deres far og onkel bliver opslugt af havet. Nu må de selv finde en vej gennem livet, og det bliver begyndelsen på et liv, som ingen af dem havde forudset.

Jan Guillou har skrevet endnu en forrygende og dramatisk historie, der ser tilbage på store begivenheder i Nordens historie, som var med til at påvirke resten af Europa. Dertil er der lagt op til drama og intriger, som de tre brødre vokser op og forelsker sig.

8. Der er antal på alt af Lars Høgh

Der er antal på alt er historien om Lars Høgh og den kamp for livet, som han pludselig måtte stå midt i, da han fik konstateret kræft. Dette er hans historie om, hvordan han gjorde sit bedste for at bekæmpe den livstruende sygdom med optimisme og en fast tro på, at alt nok skulle blive godt igen.

Lars Høgh fortæller samtidig også om sit professionelle liv som fodboldspiller og en karriere, der strækker sig over mere end 40 år, og var med til at identificere ham. Bogen bliver en kombination af livsbekræftelse og tilbageblik på et langt og godt liv.

9. Folkets skønhed af Merete Pryds Helle

Folkets skønhed er en biografisk roman fra Merete Pryds Helle, der fortæller om en baggrund på Langeland, hvor tingene ikke altid var så idylliske, som de kunne lyde til at være. Selv inden krigen oversvømmede landet, var der langt mellem pengene, men knap så langt mellem de mange børn.

For den unge Marie finder hun en udvej af de trange kår, da hun forelsker sig i Otto. Men selvom de sammen flytter til Hovedstaden, kan dele af Langeland ikke lade være med at følge efter dem, når de forsøger at skabe sig et nyt og fredfyldt liv.

10. 1984 af George Orwell

Den frygtelige fortælling om en dystopisk fremtid forbliver en klassiker, som kan indgyde frygt hos enhver læser. Det er historien om Winston, der ligesom alle andre borgere i landet, bliver overvåget af Tankepolitiet. Hver eneste tanke og handling bliver sendt tilbage til Tankepolitiet, der holder øje med alt og alle og melder tilbage til den frygtsomme Big Brother.

1984 er en historie, som lyder frygtelig i sin overvågning, men som på mange andre områder ikke er så fjern fra den tid, vi lever i eller nærmer os. Måske er det derfor, den bliver ved med at være en klassiker, som kan læses med nye øjne for hvert år, der går.

11. Tre dage i april af Mich Vraa & Jesper Bugge Kold

I Tre dage i april er krigen ved at runde sin officielle afslutning. Det betyder at flere og flere af de danske krigsfanger skal sendes hjem til Danmark igen, men det er rejsen hjem, som bliver besværlig for dem. For at gøre det nemmere for alle parter, sender Danmark en række busser afsted for at bringe de svage og sårede mænd hjem til deres fædreland.

Ombord på en af de busser befinder Dagmar sig, og rejsen til Tyskland for at finde sin mand, kommer til at ændre hendes liv for altid. Undervejs møder hun vidt forskellige mennesker, der alle kommer til at påvirke hende på den ene eller anden måde med slutningen på en forfærdelig verdenskrig.

12. Ser du månen, Daniel af Puk Damsgård

Ser du månen, Daniel er den hjerteskærende fortælling om Daniel Rye, der på en tilsyneladende simpel fotograferingsopgave blev taget til fange af ISIS, hvorefter han sad i fangenskab i mere end et år. Det blev det værste år i sit liv, hvor tortur var en daglig aktivitet og skrig fra de andre fanger det evige ekko.

Dette er historien om en mand, der formåede at overleve det værste mennesket kan byde hinanden. Det er historien om Daniels familie, der i mere end et år kæmper for at befri Daniel fra fangenskab og de følelser, der fulgte med, da de endelig opdagede den mindste mulighed, der var for at få Daniel hjem til Danmark igen.

13. Det er de danske som flygter af Erik Valeur & Lise Ringhof

Brinch-trilogien starter med Det er de danske som flygter, og er en historisk roman om Brinch-familien og et Danmark i forandring, når de fortæller historien fra begyndelsen af 1900-tallet og frem til den dag i dag.

Det er en medrivende historie om Erling, der kun kan se til, da hans verden forandrer sig, da han mister sin lillebror, men møder Hubert. Men venskabet er kortvarigt, da Erling forlader sin barndom for at bevise sit værd til søs, inden han tager til storbyen for at forelske sig. Men han skal nå det hele inden Første Verdenskrig opsluger ham sammen med resten af landets mænd.

14. Annas sang af Benjamin Koppel

Annas sang er historien om, hvor stort et pres der kan komme fra familien, og hvor store drømme den kan være med til at opbygge og knuse. Det er en historie om traditioner og kultur, om religion og forventninger af samme, når Hannah skal leve op til sin jødiske families traditioner.

Annas sang er en hjerteskærende fortælling om, hvor stor en pris man kan betale for at følge sit hjerte. Det er en historie om en ulmende krig, der truer med at rive familier fra hinanden, men det er også en historie om den store kærlighed, som Hannah ikke er bange for at kæmpe for.

15. De syv søstre af Lucinda Riley

Serien om De syv søstre er en familiekrønike som ingen andre. Det er en historie om at finde sin familie på tværs af landegrænser, og forsøge at finde sig selv som årene går. D’Apliese familien har altid samlet sig omkring den stolte far, som i sin tid adopterede seks piger og skabte sin egen familie.

Men med faderens død begynder de seks søstre at undersøge deres liv og deres fortid, for at kunne se frem til en dag, hvor sorgen ikke længere sidder i dem. De syv søstre er begyndelsen på en eventyrlig og medrivende historie om kærlighed og sorg, som alt sammen er med til at forme livet for de seks kvinder.

16. Kære Edward af Ann Napolitano

Da et fly styrter ned, er det kun Edward, der overlever. Det burde ikke ske, men af mirakuløse årsager gør det. Men er det at overleve, når man knap nok kan finde ud af at trække vejret efterfølgende uden at få et panikanfald, og ikke kan finde ud af at fortælle om sine følelser?

Kære Edward er en smuk og rørende fortælling om at finde tilbage til livet, når man troede det blev taget fra dig. Det er en historie om at finde fred med sin egen tilstedeværelse, mens man forsøger at finde ud af at fungere blandt andre mennesker igen. Det er en smuk historie om en dreng, der ikke kan finde ud af at spørge om hjælp, men får det alligevel.

17. Lenni og Margots et hundrede år af Marianne Cronin

Lenni og Margot møder hinanden, da de begge er indlagt på hospitalet med livstruende sygdomme. Lenni er kun 17 år gammel, og har alt for mange spørgsmål tilbage til at være klar til at dø. Margot er 83 år, og har levet et liv fyldt med kærlighed, misforståelser og alt derimellem.

Med et fælles kunstprojekt forsøger de to at nedfælde et liv på hundrede kombinerede år af de to kvinder. Det bliver et projekt, der dykker dybt i Margots fortid og Lennis store drømme fra et alt for kort liv. Det er den sidste historie, som de skal fortælle i fællesskab.

18. Bjørneby af Fredrik Backman

Tag med til Bjørneby, hvor der altid er skidekoldt, men hvor øllene er billige på den lokale pub. Og så længe der er ishockey at se frem til, er de fleste indbyggere i byen ligeglade med meget andet. Bjørneby er historien om en by, der lever for deres ishockey, men deres urokkelige kærlighed bliver sat på en prøve, da en ung spiller begår en fatal fejl.

Bjørneby er den første i trilogien, der ser på, hvad det vil sige at være menneske, og hvor meget der skal til for at tilgive hinanden. Det er en bog om ishockey, men det er så sandelig også en bog om de mennesker, der spiller sporten og hepper på den.

19. Alt det lys vi ikke ser af Anthony Doerr

Alt det lys vi ikke ser handler om den unge Marie-Laure. Hun er kun seks år gammel, da hun mister sit syn. Det kommer til at ændre hendes liv for evigt, ikke mindst den måde hun opfatter resten af verden. Hun har kun sin far at støtte sig til, men han vil gøre alt for sin datter. Da krigen begynder at gøre sit indtog i byen, må de flygte fra deres trygge og vante rammer.

I sit nye hjem hos sin onkel støder Marie-Laure en dag på den forældreløse Werner, der har gjort det til sin mission at blive uundværlig hos Hitler Jugend. Men da hans veje krydses med Marie-Laure, kommer hans liv til at forandre sig endnu engang, uden han selv er i stand til at gøre noget ved det.

20. Små påsatte brande af Celeste Ng

I en lille by i Cleveland bor en familie, som er lige så stringent som vejene i byen. Elena Richardson bestræber sig altid på at følge reglerne, men hun bliver sat på en alvorlig prøve, da alene-mor Mia lejer et af familiens huse. Pludselig bliver familien Richardson mere og mere draget til Mia og hendes datter, Pearl.

Elenas besættelse med orden og sandhed bliver udsat for sin største prøvelse, da en strid bryder ud i nabolaget, og Elena og Mia tvinges til at vælge hver sin side. Nu må Elena afgøre med sig selv, om hun skal være sin nye veninde tro, eller om hun skal afsløre Mias hemmeligheder om en fortid, der kan have konsekvenser for alle i nabolaget.

Lydbøger til ældre: Her kan du høre dem gratis

Ældre skal ikke snydes for at høre lydbøger. Der er et utal af gode bøger derude, som bare venter på at blive hørt. Hvis man som ældre har synsnedsættelse, men elsker at læse bøger, kan det særligt være en god ide med en lydbog. Der findes lydbogsafspillere til ældre, men vi anbefaler at benytte lydbogstjenester. Med de kendte lydbogstjenester, kan man høre et utal af bøger og give sig hen til de mange gode historier.

Nedenfor kan du se, hvilke lydbogstjenester vi anbefaler. Ved at oprette en gratis prøveperiode, vil det være muligt at prøve denne løsning af uden at skulle betale en krone. Hvis de ældre får den rette hjælp til at komme i gang med at benytte en lydbogstjeneste, vil det kunne give dem meget glæde i hverdagen. Se ikke teknologien som en begrænsning, men som en stor mulighed. Hvis du vil læse mere om de forskellige lydbogstjenester, kan du læse vores anmeldelser her: Gratis Lydbøger

5/5
4.5/5
4.5/5