Lydbøger » Tre dage i april

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Tre dage i april Lydbog

4.8/5

Forfatter: Mich Vraa & Jesper Bugge Kold

lydbog og e-bog

Introduktion

Tre dage i april er endnu en smuk og medrivende historisk fortælling fra Mich Vraa og Jesper Bugge Kold. Det er en historie, der tager fat på de ændringer og skæbner, som måtte se sig dybt forvandlet med afslutningen af krigen. Tre dage i april er historien om en ung kvinde, der har meldt sig til en bustur, der kommer til at ændre hendes liv for evigt.

Dagmar har meldt sig til at hjælpe med at fragte mange af de fanger hjem, der har siddet i de skrækkelige Kz-lejre i uanede mængder af skrækkelig tid. Det bliver en rejse, hun aldrig kommer til at glemme, fordi den kommer til at ændre hende helt ind til kernen af, hvem hun var, og hvem hun skal blive.

Informationer:

Oplæser: Helene Egelund
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 10 timer og 20 minutter

Tre dage i april: Handling

Tre dage i april lydbog foregår i slutningen af anden verdenskrig. Det er april i 1945, og Danmark kan begynde at se frem til en tid uden frygt og krig overalt. Men der er stadig mange danskere, som skal fragtes hjem til Danmark igen, efter at have tilbragt umenneskelig tid i en af de flere Kz-lejre, tyskerne opførte i løbet af den grufulde krig.

I Neuengamme er der flere tusinde danskere, der venter på at kunne komme hjem efter at have overlevet brutaliteterne under tyskernes regime. Tre dage i april lydbog gratis er historien om de busser, der blev sendt afsted for at hente de danskere hjem, men det er også Dagmars historie. Dagmar har selvisk meldt til sig at hjælpe med at få dem alle hjem, men det er især en enkelt mand, hun er dybt fokuseret på at hjælpe i Tre dage i april lydbog. Den mand der forsvandt, kort efter han var i stand til at opfylde alle Dagmars drømme.

Turen til Tyskland bliver en, der kommer til at ændre Dagmar for altid. Hun startede muligvis sin rejse for at finde sin mand og faderen til sine børn, men undervejs møder hun andre mennesker, hvis liv er blevet mærket af krigen, og Dagmar tvinges til at betragte verden på ny i Tre dage i april lydbog gratis.

Tre dage i april lydbog er ikke nødvendigvis kun Dagmars historie, der er blot gennem hende, at vi hører den. For det er en historie, som berører så ufatteligt mange flere mennesker, og som forfatterparret har fanget i de simpleste ord.

Om forfatteren: Mich Vraa & Jesper Bugge Kold

Tre dage i april er den anden bog, som forfatterparret Bugge Kold og Vraa har skrevet sammen. Tidligere har de også skrevet Pigen fra det store hvide skib, der tog læseren med ombord på Jutlandia og til Korea. I Tre dage i april tager de læseren med ombord på en bus til et tidligere Nazityskland, der er ved at falde fra hinanden.

Både Jesper Bugge Kold og Mich Vraa har tidligere udgivet hver deres egne værker. Bugge Kold debuterede tilbage i 2014 med Vintermænd, der straks blev en favorit hos danskerne. Mich Vraa arbejder også som oversætter, men i 2016 udgav han sine første romaner i sin trilogi om det Danske Vestindien.