anbefalinger af vores favorit

Lydbøger til Ferien

På denne side kan du se 20 lydbøger til ferien, som er blandt vores klare favoritter.

De 20 Bedste Lydbøger til Ferien

Når ferien nærmer sig, begynder vi alle at planlægge de mange afslappende ting, som vi ikke kan nå til daglig. For rigtig mange betyder det også en lang liste af gode bøger, du skal læse, når du endelige har tiden til det. Hvis du mangler gode sommerbøger eller andre bøger til ferien, kan du her finde et fantastisk udvalg af nogle af de bedste bøger med gode anmeldelser.

Nogle af de bedste bøger nu er dem, du ikke kan vente med at komme i gang med, og du vil med garanti finde nogle af dem her på listen. Din ferie kan derfor ikke komme for hurtigt, så du kan vende den første side i din feriebog.

1. Tvilling, Yndling, Grævling af Hella Joof

Rigtig mange kender til den offentlige personlighed, der er Hella Joof. Men i Tvilling, Yndling, Grævling fortæller hun med sine egne ord sin helt egen historie. Men dertil tilføjer hun sin egne gode råd, som hun har erfaret gennem et langt liv. På den måde kalder hun det en selvhjælpsbiografi.

Som alle andre bøger fra Hella Joof er der ikke skruet ned for humoren, når hun fortæller om sit liv og sin karriere, hvor der har været plads til mange fejl, men også mange gode oplevelser, der har gjort hende til den person, hun er i dag, og som vi alle sammen kan grine sammen med.

2. Det hele handler ikke om dig af Niels Overgaard

Vores hverdag er beriget på mange forskellige måder i det 21. århundrede, og alligevel oplever flere og flere mennesker at være plaget af negative følelser, der ofte får overtaget. Det hele handler ikke om dig er en filosofisk tilgang til, hvorfor vi mennesker bliver ved med at stille spørgsmålstegn til vores eksistens.

Bogen tager fat på mange af de eksistentielle spørgsmål, som mange mennesker kan blive plaget af. I en underholdende, men stadig lettere provokerende tone, tager forfatteren fat på de filosofiske spørgsmål, som bliver ved med at plage mennesket, når den ene problemløsning bliver overtaget af den anden.

3. Mænd er fra Mars, kvinder er fra Venus af John Gray

I flere årtier har folk forsøgt at finde svar på, hvordan forskellene på mænd og kvinder kan have så stor indflydelse på vores kommunikation. Forfatteren John Gray har i flere år arbejdet som ægteskabsrådgiver og psykolog og i denne bog giver han sit besyv på, hvordan to så forskellige køn skal forsøge at finde en måde at kommunikere på.

Mænd er fra Mars, kvinder er fra Venus har i mange år været en populær bog netop, fordi den tackler et uendeligt problem, som mange parforhold kan lide under. Den dårlige kommunikation eller manglen på samme er ofte et benspænd i forhold, men med denne bog er der hjælp at hente.

4. Min historie af Michelle Obama

Som hustru til Amerikas præsident kan man forvente et stort pres og mange forventninger, hvilket Michelle Obama også oplevede. Men hun tog det til sig og formede det selv, så det passede til hendes personlighed. Min historie er fortællingen om, hvordan hun brugte sin rolle til at kæmpe for kvinders rettigheder i hele verden, mens hun gjorde det Hvide Hus langt mere velkomment for alle.

Min historie er fortællingen om en af de mest ikoniske førstedamer, som USA har haft i nyere tid. Det er historien om en kvinde, der ikke gav slip på sin familie, selvom hun kæmpede for resten af verden og de idealer, som hun og hendes mand gjorde en stor indsats for at tilpasse resten af USA.

5. Kvindefantasier af Elisa Lykke m.fl.

Erotiske lydbøger har fået en ny æra, og med Kvindefantasier tager syv kendte danskere fat på den voksende lyst i landet. Det er blevet til otte erotiske noveller, der tager fat på det kvindelige begær på mange forskellige måder og udfoldelser.

Der bliver lagt op til, at kvinder selv skal fantasere lystigt om et og andet, når der ikke bliver sat navn på de forskellige noveller. Og emnerne strækker sig fra at udforske restauranter på nye måder til at betragte forældremødet på en helt anden facon. Her er noget for enhver smag.

6. Torsdagsmordklubben af Richard Osman

I Kent mødes fire entusiastiske pensionister hver torsdag i deres Torsdagsmordklub for at diskutere mordsager, som ingen har formået at løse endnu. Det er fire vidt forskellige personligheder, der har fundet sammen over deres interesse for mordgåder, og da der bliver begået et ægte drab i deres lokale landsby, ser de straks en mulighed.

Richard Osman har skrevet en noget anderledes kriminalroman med fire meget atypiske detektiver, men ikke desto mindre er det en historie, der fungerer i sin komiske genialitet. Torsdagsmordklubben er bogen til dig, der mangler et godt grin, men stadig har brug for at blive holdt ved ilden med spænding og manglende svar.

7. Det ender med os af Colleen Hoover

Hvis du trænger til en følelsestung bog, kan du ikke gå galt i byen med en Colleen Hoover-bog. Det ender med os er historien om, hvordan to mennesker forsøger at undgå kærligheden i jagten på passionen og begæret mellem dem. Men hvad sker der, når fortiden begynder at påvirke deres beslutninger, og følelserne alligevel melder sig på banen?

Det ender med os er historien om Lily, og de valg hun skal træffe for at finde ud af sig selv, og hvem hendes hjerte for alvor tilhører. Det er historien om, hvad kærlighed for alvor kan koste af et menneske.

8. At elske er ikke en følelse af Amanda Lagoni

Vi vil alle gerne have det perfekte parforhold, hvor passionen og lysten til hinanden bliver ved med at være der, mens kommunikationen åbner for en dybere forbindelse til hinanden. Men det kan være svært at få det hele på en gang, hvorfor At elske er ikke en følelse er den bedste hjælp du kan få.

Bogen er en hjælp til alle parforhold, der har eksisteret i længere tid, men som kan have brug for lidt et blidt skub i den rigtige retning til at finde tilbage til et bæredygtigt forhold, der ikke bliver tilsidesat af hverdagens trængsler. Her får i hjælpen til at tage det næste skridt i jeres parforhold.

9. Kryb af Julie Hastrup

Julie Hastrup har med Kryb skrevet en forførende kriminalroman, der ser nærmere på venskaber og de mange sårbarheder, der kan findes bag facaden. Det er en gribende roman om en morder, der ikke er bange for at ofre noget som helst, og frygten for at blive afsløret findes ikke.

Kryb er historien om veninder, der til en fest kommer fra hinanden, og næste gang de mødes, ligger den ene af dem bevidstløs på en båre hos politiet. Drabet på den unge Frida ryster hele byen, og snart er det Fridas historie, der er vigtigst at optrevle for at finde den farlige drabsmand.

10. Uglens øje af Sissel-Jo Gazan

Hvis du var vild med Dinosaurens fjer, vil du også elske Uglens øje, som fortsætter det samme spændende persongalleri. Med Uglens øje stiller forfatteren spørgsmålstegn ved, hvad der er vigtigst; handler det om at have det bedste liv, eller handler det blot om at overleve?

Det hele begynder med et mistænkeligt dødsfald, som ender med at bringe tre mennesker sammen i jagten på svar. Det bliver en sag, som kommer til at ændre på tilværelsen for mange mennesker, der pludselig må stille sig selv en række vigtige spørgsmål for deres fremtid.

11. Vinterland af Kim Faber & Janni Pedersen

Vinterland er en ny krimiroman fra to af Danmarks prominente journalister, der sammen har skrevet en spændende historie om ondskab i et land, hvor vinteren er ved at få sit overtag. Hvad der for Martin Juncker skulle være et roligt liv i en mindre forstad, bliver med en spektakulær drabssag pludselig noget helt andet.

Tilbage i København skal Signe Kristiansen kæmpe for at fange gerningsmanden bag et bombeangreb midt i den ellers rolige juletid. Da et anonymt tip sender hende uden for Københavns gader, er hun mildest talt overrasket over, hvor hun helt præcis ender henne.

12. Ædru af Jesper Stein

Den delvis fiktive roman Ædru fortæller Jesper Steins egen historie og en næsten uendelig kamp med alkohol i den ene eller anden form. Det er historien om, hvad alkohol kan gøre ved en person, og hvordan det yderligere kan ændre selvsamme person, når alkohol fjernes fra ligningen.

Ædru gør op med mange påstande om alkohol, og hvad man er i stand til, når man er påvirket. Bogen giver et dybdegående indblik i, hvilken hjerteskærende kamp det kan være at gennemgå, når man kæmper for at give slip på alkoholen, og ikke mindst hvorfor det ikke bare er nemt at sige Stop!

13. Tænk ikke på mig af Vilma Sandnes Johansson

Det er svært at se forbi det faktum, at Vilma Sandnes Johansson kun var 10 år gammel, da hun skrev Tænk ikke på mig. Men med enkelte dele taget fra sit eget liv, bliver man kun mere berørt af historien om en pige, der får at vide, at hendes mor skal dø. Sammen med fortælleren forsøger læseren at finde ud af, hvordan man skal betræde stien til at blive voksen, mens man skal forholde sig til at skulle sige farvel til sin mor, inden man er nået i mål.

Tænk ikke på mig er en rørende bog, der sætter fokus på de vigtige forhold mellem mor og datter, når det bliver udsat for det værste.

14. Jeg er her jo af Zandra Berthelsen

Sagen om Tønder og den unge Zandra bragte alt for mange avisoverskrifter med sig, da det hele blev opdaget i 2005. Men hvor mange tænkte egentlig over pigen, der faktisk stod midt i det hele? Jeg er her jo er Zandras egen historie om en far, der tog sig for mange friheder, og det liv hun efterfølgende skulle forsøge at finde rundt i.

Det er historien om, hvordan man forsøger at finde sig selv i et system, der ikke magter at hjælpe i de værste situationer. Det er en fortælling om at være barn i skrækkelige vilkår, om at være ung og uden nok viden, og om at være voksen og forsøge at finde et sted at stå fast.

15. Ting jeg har lært, da det var for sent af Petra Nagel

Gennem hele sin karriere har Petra Nagel gjort brug af humor til at få sit budskab igennem, hvilket hun også gør i Ting jeg har lært, da det var for sent. Men her tager hun også udgangspunkt i sit eget liv, og de mange erfaringer, som hun mener, andre kunne have godt af at vide før tid.

Med en lang række af eksempler, fortæller Petra Nagel om alt mellem himmel og jord, som enhver 20-årig bør vide. Det gælder alt lige fra, hvordan man tackler kærestelivet til hvilket tøj, der er grimt til den ene eller anden begivenhed. Det er bogen, som hjælper dig fra at være ung og fuld af spørgsmål til at være voksen og have fundet et par svar undervejs.

16. Min mørke Vanessa af Kate Elizabeth Russell

Min mørke Vanessa siges at være det 21. århundredes svar på den klassiske Lolita. Det er historien om et forhold mellem den 15-årige Vanessa og hendes lærer, den 42-årige Jacob. Deres forhold varer ikke evigt, men kærligheden er konstant mellem dem, også efter de stopper deres forhold.

Da Jacob flere år senere bliver anklaget for overgreb, strider det mod alt Vanessa har oplevet med den mand, hun i flere år elskede. Nu bliver Vanessa tvunget til at granske sin fortid med andre øjne og stille spørgsmål, hun aldrig havde troet, hun skulle stille. Hvor det vigtigste spørgsmål er, om Vanessa selv betragter sig som et offer for Jacobs begær?

17. Tjenerindens fortælling af Margaret Atwood

Den dystopiske roman om en fremtidsverden, hvor USA har ændret karakter til det diktatoriske Gilead, har fået fornyet popularitet efter sin filmatisering. Men problematikkerne i romanen bliver ved med at være vigtige. Fortællingen om undertrykkelse og frygt har sat sig fast i verden.

Det er historien om Offred, der som tjenerinde er tvunget til at føde fremtidens børn, som en af de få fødedygtige kvinder tilbage i landet. Straffen for at nægte det såkaldte privilegium er døden. Men Offred har aldrig været som andre, og da hun ser muligheden, kan hun ikke lade være med at drømme om en bedre verden.

18. Det forunderlige cirkus af Elizabeth Macneal

Dette er historien om Nell, der bliver betragtet som en af de andre. Det kan hun takke sine mange modermærker for, hvorfor alle andre holder deres afstand. Tiderne i 1866 indbød til, at Nell af mange blev betragtet som forbandet, og hvad der oprindeligt var en kidnapning af Nell til det omrejsende cirkus, skal måske vise sig at være hendes redning.

Det forunderlige cirkus er historien om at finde sig selv, men også om den magt og ulighed som Nell bliver udsat for i sin position, som en vare i et cirkus. Hun må kæmpe for at kunne stole på sit hjerte, mens resten af verden skubber hende i modstridende retninger.

19. Dig og mig på ferie af Emily Henry

Hvert år rejser Poppy og Alex på uforglemmelige sommerferier. Det er en fast del af deres venskab, og har været det lige siden de mødte hinanden. Hver sommer bringer dem nye minder og oplevelser, som bidrager til den gensidige tiltrækning mellem dem. Men hvor meget skal der til, før to lige stædige personligheder giver efter for deres følelser?

Og hvad sker der, når de endelige giver efter for deres følelser? Dig og mig på ferie er den perfekte sommerbog, som tager dig med på ti forskellige sommerferier i løbet af ingen tid.

20. Et forjættet land af Barack Obama

Med titlen som præsident i Amerika kommer der et vist ansvar, som Barack Obama ser tilbage på i Et forjættet land. Det er den første af hans memoirer, hvor han ser tilbage på sin politiske karriere og mange af de valg, som han traf i sit embede.

Men det er også en historie om en ung amerikaner, der havde en drøm for sit land, og hvordan han kæmpede hver dag for at realisere den drøm sammen med sin familie. For er det en ting, som Obama understreger, så er det, at han ikke kunne have gjort det uden støtte og opbakning fra sin familie.

“Et forjættet land” er desværre endnu ikke tilgængelig som lydbog. Vi forventer, at den bliver tilgængelig snarest.

Lydbøger til ferien: Her kan du høre dem gratis

Hvis du som os er blevet fanget af en af ovenstående bøger og kan du høre den på en af lydbogstjenesterne nedenfor. Du kan høre lydbøger gratis ved at oprette en gratis prøveperiode. Det behøver derfor ikke at koste dig en krone at høre gode bøger på din ferie. Ønsker du at læse mere om de forskellige lydbogstjenester, kan du læse vores anmeldelser af disse her: Gratis Lydbøger

5/5
4.5/5
4.5/5