Julie Hastrup - Lydbøger og E-bøger

Oplev Julie Hastrups bøger gratis i 60 dage

5/5
4.5/5
4.5/5

Hvad er rækkefølgen på Julie Hastrups bøger (Rebekka Holm-serien)?

1. En torn i øjet (2009)
2. Det blinde punkt (2010)
3. Blodig genvej (2011)
4. Portræt af døden (2013)
5. Farlig fortid (2015)
6. Mirakelmanden (2017)
7. Blodspor (2018)
8. Vildskud (2020)

Introduktion til Julie Hastrup Rebekka Holm-serien​

Rebekka Holm-serien handler om efterforskeren Rebekka Holm og hendes nærmeste. Man følger hendes arbejde med Rejseholdet, hvor man kommer tæt på de mest bizarre og sørgelige sager. Indimellem har sagerne en forbindelse til Rebekka Holm, i form af hendes venner og familie, hvilket kan gøre arbejdet meget vanskelligt for hende. Men selvom der ingen forbindelse er, så kan arbejdet godt være svært alligevel, specielt når man er oppe mod intelligente mordere, som ikke efterlader spor. Men arbejdet er jo ikke det eneste som fylder i Rebekkas liv. I løbet af serien kan man læse i Julie Hastrups bøger, at Rebekka har en del personlige problemer, som ofte opstår omkring de sager hun efterforsker. Dette giver hende også en del problemer i nogle tilfælde, da tingene bliver det rene kaos både derhjemme og på arbejde. Specielt når kæresten, Niclas, bliver forsøgt dræbt og ender i koma. For at høre mere, kan du jo lytte til lydbøger af Julie Hastrup gratis, og finde ud af hvordan Rebekka tackler de forskellige aspekter af sit liv. Og samtidig kan du få glæden af at lytte til nogle gode krimier, som bliver rost til skyerne.

1. En torn i øjet (2009)

En torn i øjet handler om efterforskeren, Rebekka Holm, som er en del af Rejseholdet. Hun er stadig ung, og har fart i karrieren, da hun med sin ambitiøse personlighed giver den hele armen.  Hun bliver dog nødt til at stå ansigt til ansigt med en fortid, og denne har hun ikke haft noget med at gøre i 16 år. Holm bliver sat til at arbejde sammen med en lokal politimand, da hun bliver sendt tilbage til hendes hjemby, da en ung kvinde bliver fundet dræbt i skoven. Sammen med politimanden, Michael Bertelsen, skal hun opklare det brutale mord, og samtidig styre uden om løgne.

2. Det blinde punkt (2010)

Andet bind i serien om Rebekka Holm er Det blinde punkt, og er samtidig en af Julie Hastrups lydbøger. Liget af en socialrådgiver bliver fundet på Kastellet, dog blev hun først fundet da en gartner kørte over liget med en plæneklipper, totalt uvidende om at liget befandt sig der. Der er kun få spor at gå efter for Holm og hendes partner Reza Aghajan. Mens denne sag efterforskes, har Holm en anden sag på siden, som handler om en serie-voldtægtsmand. Selvom Holm har travlt med de 2 sager, så trænger der alligevel problemer ind i hendes liv.

3. Blodig genvej (2011)

Handlingen i Blodig genvej foregår først i Valbyparken, hvor en pige forsvinder fra legepladsen. Den forsvundne pige, Sofie, er kun 9 år gammel, og det eneste fysiske spor man har er hendes mobiltelefon. Og denne hjælper ikke med at finde ud af hvor hun er, eller om hun er taget med nogen. Jo mere den efterforskes, jo mere peger pilen mod en som Rebekka er meget tæt med, hvilket gør sagen meget kompliceret for hende at lede. Grænserne mellem arbejdslivet og privatlivet bliver sat på prøve. Under lydbøger af Julie Hastrup indgår Blodig genvej også. 

4. Portræt af døden (2013)

Fjerde bind i serien om Rebekka Holm, er Portræt af døden, som også kan lyttes til som lydbog af Julie Hastrup. Rebekka bliver sat på en sag, og det skal gå hurtigt med at få den løst. 2 kvinder findes myrdet, og de har noget specifikt tilfældes. De findes begge dræbt i 80’er-tøj og et makeuplook fra samme årgang, så man er nervøs for at der vil blive flere ofre, hvis det ikke går stærkt. De findes også begge med injektionsstik i deres nakke. Alt peger i retning af, at det er en seriemorder man er ude efter, og det skal ske inden han når at slå til igen.

5. Farlig fortid (2015)

Femte bind af serien om Rebekka Holm har titlen Farlig fortid. Det er en kold vinternat, og en livstidsgange køres fra Østjyllands Statsfængsel i en ambulance. Ambulancen forulykker, og den ene af ambulanceredderene dør i ulykken, mens den anden ambulanceredder kvæstes. Dog er fangen undsluppet. Dagen efter ulykken bliver liget af en lokal landmand opdaget, hvor morderen har stukket ham med en høtyv, og dette dræbte ham. Samtidig læser en præst avisen, og læse sin egen dødsannonce. Rebekka springer ud i efterforskningen, og den trækker tråde til hendes fortid. Du kan lytte til Julie Hastrups lydbøger gratis.

6. Mirakelmanden (2017)

Bøger af Julie Hastrup består blandt andet af sjette bind af serien om efterforskeren Rebekka Holm, er Mirakelmanden. I denne bog er Rebekka Holm blevet overfaldet, og dette er endt i en sygemelding. Hun tager rejsen til Sverige for at besøge kæresten. Niclas har gang i sin egen efterforskning vedrørende døden af hans tidligere kone, og han nægter at lade Rebekka hjælpe. Nysgerrigheden tager dog over for hende, og hun prøver selv at efterforske sagen. Hun opdager hurtigt at Niclas har holdt væsentlige detaljer om ægteskabet hemmeligt, hvilket resulterer i, at hun ikke ved om han er til at stole på.

7. Blodspor (2018)

Blodspor er endnu en af Julie Hastrups bøger, og det er igen Rebekka Holm man følger. Da postbuddet er på sin normale rute, opdager han 4 lig. De sidder rundt om spisebordet og er døde. Dette er foregået på en hyggelig villavej, hvor ingen nogensinde ville tro at dette kunne ske. Rebekka Holms kæreste ligger i koma, efter nogen forsøgte at dræbe ham, men Rebekka bliver alligevel sat på sagen. Hun finder ud af, at der er en overlevende i familien, en datter. Hun forsvinder sporløst, og da Rebekka og partneren leder efter hende, støder de ind i dybe hemmeligheder, som har været godt skjult bag familiens pæne facade.

8. Vildskud (2020)

Vildskud, som er ottende bind i serien om Rebekka Holm, er også en af Julie Hastrups lydbøger. Rebekkas kæreste er vågnet fra koma, men han er ikke den samme som han har været, og dette har Rebekka meget svært ved at acceptere. Samtidig rækker en tidligere barndomsven ud til hende, da vennens søn modtager truende telefonopkald og breve. Og det samme har Rebekka. Sønnen forsvinder pludselig, og opkaldene til Rebekka bliver flere. Samtidig i en sorggruppe er det totalt kaos i form af ulykker og drab, og disse bunder i en fælles hævntørst.

Hvem er Julie Hastrup?

Julie Hastrup er fra Danmarks Journalisthøjskole blevet uddannet journalist, og har arbejdet med mange store navne. Hun har blandt andet arbejdet for TV2/Lorry og DR. I 2009 skød hun gang i forfatterkarrieren med bogen En torn i øjet, som er blevet starten på Julie Hastrups bøger. Hendes bøger er blevet solgt til udgivelse i mange lande, og alene i Danmark er der trykt over én million eksemplarer. Hun er efterhånden blevet en poplulær forfatter, og hun modtager rosende ord for hendes krimibøger. Hun bruger meget tid på at planlægge sine bøger, da hun researcher både drab og den psykologi som ligger bag drabet, så på denne måde får hun både en masse inspiration og information.

Hun er opvokset i København, men har boet i udlandet også, herunder New York og Paris, og hun befandt sig også i Arhus i et par år da hun uddannede sig til journalist. Hun har derudover haft et rigt arbejdsliv, med en masse forskellige arbejdsopgaver, som giver hende et godt indblik i forskellige slags arbejde, som hun kan trække inspiration fra til hendes bøger. Hun har i dag 2 teenagere, og hun er vendt hjem til København, hvor hun bor sammen med sine børn.

I fritiden læser hun selv krimier, og så nyder hun alt fra ballet til opera. Alt indenfor kunstens verden er lige i Hastrups smag, og derudover elsker hun at lave mad, og at bruge tid sammen med venner og familie. Så udover livet som forfatter, så har han meget at byde på, og har mange interesser, selvom meget af hendes tid går med at tænke over, og at skrive krimier.