anbefalinger af vores favorit

Lydbøger til Børn

På denne side har vi samlet en række af gode lydbøger til børn i aldersgrupperne 0-3 år, 3-6 år, 6-9 år og 9-12 år.

Lydbøger til børn i alderen 0-3 år

Kaninen der så gerne ville sove

Kaninen der så gerne ville sove lydbog, er en fantastisk bog for dit barn at høre inden sengetid. Langt de fleste forældre kender til, at ens børn har svært ved at finde ro og lægge sig til at sove.

Dette kan resultere i nogle lange og trælse aftener. Med Kaninen der så gerne ville sove kan man prøve en ny måde til at få ens børn til at sove på.

Elefanten der så gerne ville sove

I Elefanten der så gerne ville sove lydbog følger man Ellen Elefant. Ellen Elefant tager på rejse gennem en magisk skov.

Den magiske skov bliver fortalt om på en eventyrlig måde, der får barnet til at slappe af og til hurtigere at falde i søvn. Ikke mindst skulle fortællingen også gerne få dit barn til at sove godt i løbet af hele natten.

Lydbøger til børn i alderen 3-6 år

Pippi Langstrømpe

Følg med i Pippi Langstrømpe serien af den populære svenske forfatter Astrid Lindgren. Her følger vi den forældreløse Pippi Langstrømpe, der tilmed er verdens stærkeste pige.

Hendes mor gik bort kort efter, at Pippi blev født, og hendes far er efter sigende faret vild til søs. I Pippi Langstrømpe lydbog vil du dog høre, at dette ikke forhindrer hende for at leve et godt liv.

Peter Pedal

Universet omkring Peter Pedal, der blev skabt af H. A. og Margret Rey, har efterhånden udviklet sig til et imperium. Bøgerne er tilgængelige på mere end 16 forskellige sprog og har nu solgt ikke færre end 30 millioner eksemplarer på verdensplan.

Den kære Peter Pedal er nu tilbage, og du kan lytte til Peter Pedal lydbog gratis. Hør de sjove og skøre historier i selskab med dine børn.

Dyrene i Hakkebakkeskoven

I Hakkebakkeskoven er der en masse forskellige dyr. Der er blandt andet Harepus, som bager kager, Klatremusen, som elsker musik, Bamsefar, som er så rar, og Skovmusen, der ville ønske, at alle i skoven var gode venner. Alle dyrene lever i fred og idyl i skoven. Skoven har en række love, som alle skal overholde, for at dyrene kan have det godt, uanset hvem de er. Freden trues dog af Mikkel Ræv, som spiser sine naboer. På trods af at dyrenes resterende beboere er noget så forskellige, så bliver de nødt til at holde sammen for at klare sig og ikke blive spist af Mikkel Ræv…

Prop og Berta

Prop og Berta er en fortælling om den tykke mand, som hedder Prop og hans ko, som hedder Berta og kan tale.

Der er en lang række fortælling om de to, der kan underholde og være gode lydbøger til børn i alderen 3-6 år. Af titler findes blandt andre: Prop og Berta Heksens bryllup, Prop og Berta Borgmesterkæden og Prop og Berta Tryllenøden.

Ronja Røverdatter

Ronja Røverdatter lydbog er en fantastisk fortælling, der både er spændende og sød. Fortællingen tager en lang række vigtige temaer op såsom kærlighed, forelskelse, had, familier og sammenhold. Den giver derfor meget læring med på vejen til de børn, der hører fortællingen.

Villads fra Valby

Fortællingen om Villads fra Valby er en fortælling, som børnehavebørn og yngre skolebørn har mulighed for at genkende sig selv i. Dette er særligt også grunden til, at børn er så vilde med fortællingen. Der er skrevet rigtig mange bøger om Villads.

Lydbøger til børn i alderen 6-9 år

Den lille prins

Hvordan ville et andet væsen, der lige er kommet til Jorden, opfatte os som mennesker? Det får vi Antoine de Saint-Exupérys bud på i Den lille prins. Her ankommer et ungt og ensomt væsen, der omtales som Den lille prins, nemlig til vores planet i søgen efter venner til at udfylde tomrummet.

Gummi-Tarzan

Buksevand, næseblod, drillerier både i skolen og derhjemme, og en far, hvis store idol er Tarzan. Velkommen til Ivan Olsens, eller Gummi Tarzan, som de fleste andre mennesker kalder ham, liv. Gummi Tarzan lydbog gratis giver et indblik i, hvad der sker, når Ivan på et tidspunkt får mulighed for at vende op og ned på hele denne tilværelse – i hvert fald for en dag.

Vitello

Vitello er en fortælling om en dreng, der hedder Vitello. Der er udgivet en række forskellige fortællinger om Vitello og fælles for dem alle er, at mindre børn er helt vilde med dem. I de forskellige fortællinger følger man Vitello i hans dagligdag, hvor han bor med sin mor i et rækkehus. Fortællingerne er derfor i høj grad relaterbare for langt de fleste børn.

Troldepus

Troldepus Lydbog er klart en af de bøger, som har vundet størst succes blandt de mindre børn. Der er mange forskellige fortællinger om Troldepus og alle historierne er skrevet mellem 1942 og 1950. Historierne handler om Troldepus, Troldefar og Troldemor. Troldepus er en troldeunge, som bor med sin Troldefar og Troldemor i Troldhøj. Gennem fortællingerne følger man den lille families liv i skoven, hvor de er gode venner med dyrene og kan tale med dem. Troldepus har nogle specielle evner, hvor han kan trylle sig usynlig med en hvid pind…

Brødrene Løvehjerte

Jonatan forsøger at gøre sin bror Tvebak mindre bange ved at fortælle ham om landet, der hedder Nangijala. Jonatan fortæller, at man vil komme til dette land, når man dør. I Nangijala er der fyldt med eventyr og alt, hvad man kunne drømme om. Dog findes der også eventyr i Nangijala, som der ikke burde findes…

H.C. Andersens Bedste Eventyr

H.C. Andersen er en forfatter, som alle danskere kender og han er også blevet utroligt kendt i udlandet. Dette er aldeles ikke noget tilfælde. Han har nemlig skrevet ufatteligt mange eventyr, som i sandhed har fået stor anerkendelse over hele verden.

Mio, min Mio

Bosse bor hos et ældre ægtepar, som har adopteret ham. Ægteparret bryder sig dog ikke om drenge, hvorfor Bosse ikke har det særlig rart i hjemmet. Bosse ønsker at slippe væk fra hjemmet og en dag finder han en ånd i en flaske. Han slipper ånden løs, som tager ham med til et andet sted, nemlig Landet i det Fjerne. Da ånden og Bosse er ankommet til landet, får Bosse at vide, at han i virkeligheden ikke hedder Bosse, men i stedet Mio. Han er søn af kongen i Landet i det Fjerne…

Hodja fra Pjort

Hodja fra Pjort lydbog er en fortælling om en dreng ved navn Hodja. Hodja bor i et land, der hedder Bulgislav, hvor han bor i den lille og hyggelige by Pjort. Hans far arbejder som skrædder, men dette er et arbejde, som Hodja langt fra gider at have, når han selv bliver voksen. Hodja ønsker nemlig at se hele verden.

Karius og Baktus

Karius og Barius lydbog er en fremragende og detaljerig fortælling om de to baktusser Karius og Baktus. De to bakterietrolde bor i drengen Jens tand, som han har et hul i. Karius og Baktus råber ”Vi vil ha’ wienerbrød, vi vil ha’ wienerbrød”. De to bakterietrolde elsker nemlig alt der indeholder sukker, hvorfor wienerbrød er et stort hit. Karius og Baktus har det godt i Jens tand og forsøger derfor at få ham til at glemme at børste sine tænder, så de kan forbliver baktusser i tanden. Karius og Baktus er nemlig bange for tandbørster, som er store og stride.

Alle vi børn i Bulderby

Gennem fortællingen følger man de seks jævnaldrende børn i den meget smukke højsommer, hvor de oplever rigtig mange eventyr på deres vej. Bogen er skrevet af den meget kendte Astrid Lindgren, som virkelig forstår at skrive bøger, som vækker børns interesse. Alle vi børn i Bulderby er desuden inspireret af Astrid Lindgrens egen opvækst i Småland.

Lydbøger til børn i alderen 9-12 år

Erik Menneskesøn

En farefuld færd i selskab med mennesket Erik Menneskesøn og gudedatteren Trud, der er søn af Thor. Dette er omdrejningspunktet i den spændende fortælling i Erik Menneskesøn lydbog, hvor guderne har brug for menneskernes hjælp til at sørge for deres overlevelse.

Idun, hvis æbler sørger for, at guderne forbliver unge, er blevet kidnappet og taget med til jætternes land. Derfor bliver Erik Menneskesøn sendt afsted ledsaget af Trud for at få hende tilbage.

Djævelens Lærling

Hvad sker der efter døden? Er der blot ingenting eller kommer vi rent faktisk i enten himlen eller helvede baseret på vores gerninger i det jordiske liv? I Djævelens Lærling som lydbog ser vi, hvordan Kenneth Bøgh Andersen præsenterer livet efter døden som et fantasifuldt eventyr.

Skammerens Datter

Skammerens Datter lydbog er en fantasyroman, som finder sted i middelalderen. Bogen handler om pigen Dina, hvis mor er Skammer. At være Skammer betyder, at man med sine lysende øjne, som er magiske, kan se i menneskets indre. Dette betyder, at man vil vide alt om mennesket, hvis indre man ser ind i. Dette gælder også de onde og dårlige handlinger, som de har begået. Dina finder ud af, at hun besidder samme evner som sin mor…

Harry Potter

På aftenen for Harrys 11-års fødselsdag får han at vide, at han er en troldmand. Lige pludselig giver de mange mærkværdige begivenheder gennem hans barndom mening.

At være en ægte troldmand indebærer, at man skal gå på Hogwarts – skolen for hekste og troldmænd. I denne bog hører vi om Harrys oplevelser på Hogwarts og han bliver konfronteret med sin skæbnesvangre fortid.

Her kan du høre gratis lydbøger til børn

5/5
4.5/5
4.5/5
4.5/5