anbefalinger af vores favorit

Krimi Lydbøger

På denne side kan du se 12 krimi lydbøger, som du bare ikke må gå glip af.

12 krimi lydbøger som du bare ikke må gå glip af!

I efterårets dunkle mørke findes der næsten ikke noget bedre end at kravle op i hjørnet på sofaen med en god krimi lydbog, som er nervepirrende nok til at holde dig vågen i de sene nattetimer. Vi har samlet et udpluk af de bedste krimi lydbøger, som er på markedet lige nu, og som du absolut ikke må snyde dig selv for, hvis du elsker at læse krimi lydbøger gratis.

1. Kastanjemanden af Søren Sveistrup

Kastanjemanden er titlen, som alle danskere taler om, der er en af de bedste krimi lydbøger i 2021. Det kan også hænge sammen med det faktum, at bogen er blevet filmatiseret af Netflix. De brutale mord med små, efterladte kastanjemænd er nok til at skabe en dyster stemning i de fleste hjem. Et mord bliver til to, og de efterladte kastanjemænd antyder til flere sager, end de myrdede kvinder, som du kan læse om i en af årets bedste krimi lydbøger. Kastanjemanden er den slags krimi, som sætter sig fast i læserens hukommelse lang tid efter den er slut.

2. Opløst af Sara Blædel m.fl.

Opløst er den nyeste krimi lydbog fra Sara Blædel, som stiller spørgsmålstegn ved døden. Hvad der indledes med en tilsyneladende helt almindelig sag om en forsvunden person, udvikler sig hurtigt til at være begyndelsen på en række forbrydelser, der også bliver et kapløb med tiden. Opløst er den slags gode krimi lydbog, som får dig til at vende side efter side uden, at du ænser, hvor meget tid der er gået udenfor. Sara Blædel forbløffer igen med en dunkel historie om mennesker og vold, som ordensmagten kun kan observere uden evner til at gøre noget ved det.

3. Den tavse enke af Sara Blædel

I Den tavse enke vender Louise Rick tilbage i en god krimi lydbog. Ikke overraskende bliver Louise Rick blandet ind i en ny sag med det samme, men denne gang med et nyt hold at arbejde sammen med. En lokal drabssag fra en kro begynder at volde Louise og hendes nye hold problemer allerede den første dag. De opdager spor, som slet ikke stemmer overens med det offer og den død, som sagen blev igangsat på. Samtidig må Louise Rick rive op i gamle sår, for at få hjælp fra kollegaer, som hun helst ønskede at undgå, hvilket gør Den tavse enke til en af de bedste krimi lydbøger.

4. Guldfuglen af Marie Louise Toksvig

Guldfuglen er den atypiske krimi lydbog i det faktum, at den er baseret på virkelige hændelser. Det er en grov historie om et bandeliv og det fællesskab, som dette tilbyder sine medlemmer. Guldfuglen maler et billede af et liv som en del af Hells Angels, der starter ud med at være alt det, som Martin Fryd Petersen havde længtes efter. Lige indtil den dag, hvor han overskred sine egne grænser og tog en anden mands liv. Fortalt ærligt og reflekterende får du en virkelig historie, som mange andre gode krimi lydbøger ikke nødvendigvis kan leve op til.

5. Kvæler af Kim Faber m.fl.

Kvæler er den tredje gode krimi lydbog fra Faber og Pedersen, der velfortjent vandt prisen som årets forfatter ved BogForum 2021. Kvæler fortæller historien om Martin Junckersen, der efter en større omvæltning i privatlivet, endelig vender tilbage til arbejdet for at blive smidt direkte på en sag om en dræbt kvinde på Amager Fælled. Manglen på spor vækker noget i Junckers hukommelse fra ti år siden, hvor der heller aldrig blev fundet en gerningsmand i en sag, der minder foruroligende meget om denne. Er det muligt, at de to sager er forbundet i denne gode krimi lydbog gratis?

6. Den grænseløse af Jussi Adler-Olsen

Den grænseløse er den sjette fortælling om Afdeling Q, som alle danskere efterhånden kender til i den ene eller anden format. Modvillig til at påtage sig nye sager, skaber Carl Mørck mere postyr end forventet, da han straks afviser en mulig sag fra en kollega. Ikke desto mindre ender Carl og de andre alligevel med at dykke ned i en sag, som har ventet i mere end sytten år på at få en afslutning. Det er en sag, som truer det nye dynamiske firkløver, som Carl har sammensat i sin Afdeling Q. Hemmeligheder dukker op på overfladen, og en god krimi lydbog er begyndt.

7. Pigen under træet af Sara Blædel

Louise Rick bliver denne gang rodet ind i en forældet drabssag fra 1995, hvor en lejrskoletur ikke endte så godt. Pigen under træet er en ny og virkelig god krimi lydbog, hvor Louise må arbejde sammen med journalisten Camilla, der har adgang til gamle arkiver om sagen. Da de sammen begynder at undersøge sagen, udvikler det sig pludselig til en større sag med en kvinde, der tilsyneladende begår selvmord. Som sagen udvikler sig, går det op for Louise, at de mange involverede i sagen måske er tættere på Louise, end hun havde regnet med.

8. Kronvidnet af Morten Frich

De bedste krimi lydbøger er ofte dem, som tager udgangspunkt i virkelige hændelser. Kronvidnet er den slags krimi, der tager dig med ind i den kriminelle verden i Hells Angels. Det er en modig og spændende historie om en mand, der i fem år var en fast del af Hells Angels, indtil den dag, hvor han fik nok. Frivilligt gik han til politiet med informationer, som kun en mand indefra kan have. Det er en historie om den virkelige kriminalitet, som er mere fyldt af stress og stoffer end morddrab her og der.

9. Offer 2117 af Jussi Adler-Olsen

En af de bedste danske krimi lydbøger er uden tvivl serien om Afdeling Q af Jussi Adler Olsen. Med Offer 2117 er der fokus på karakteren Assad og den traumatiske baggrund, som han indtil da har været tavs omkring. Men som begivenhederne udvikler sig, bliver Assad nødt til at stå ansigt til ansigt med sin fortid, hvis det skal lykkedes ham, Carl Mørck og resten af holdet at forhindre tabet af flere menneskeliv. Carl, Assad og de andre må modvilligt gå direkte ind i midten af konflikten og træffe en række voldsomme beslutninger for alles bedste.

10. Vinterland af Kim Faber m.fl.

Vinterland er historien om den alt for populære politibetjent Martin Juncker, som lader til at have styr på alt i sit liv, både når det gælder privatlivet og på arbejdet. Alligevel må han se sig forflyttet til en mindre afdeling, hvor der ikke forventes at ske noget specielt. Indtil den dag en mand er blevet slået ihjel og hustruen er pist væk. Tilbage i København går en bombe af midt i julefreden, og inden de to individer får set sig om, bliver hver deres sag viklet ind i hinanden i en af de bedste krimi lydbøger, du længe kommer til at læse.

11. Box af Camilla Läckberg m.fl.

Ingen havde regnet med, at tryllekunster kunne blive en del af en drabsefterforskning. Det er alligevel hvad Camilla Läckberg og Henrik Fexeus formår at skrive sammen i en af de mest interessante krimi lydbøger gratis. Box begynder, da en kvinde bliver fundet død i en kasse, men ikke nok med, at hun er død, hun er også blevet spiddet af et kæmpe sværd. Efterforskerne Mina og Vincent går sammen om at løse den mystiske sag, som hurtigt bliver forbundet til tidligere sager. Inden længe er det ikke kun ét mord, de står til at opklare, men en hel serie af mord, som skal stoppes inden det er for sent.

12. Aldrig mere fri as Sara Blædel

I Aldrig mere fri er Louise Rick igen sat på en sag, som forvilder hende ud i prostitutionsmiljøet i København. Sara Blædel er altid god til at skrive gode krimi lydbøger gratis, og i Aldrig mere fri får læseren endnu en grusom historie om udnyttelse af mennesker og afstraffelse til egen fornøjelse. Louise Rick troede, hun havde en simpel drabssag med liget af en kvinde fundet på Vesterbro. Det viser sig dog, at det er meget mere indviklet og farligere, end hvad nogen af de involverede havde regnet med, især med det efterladte spædbarn, som også blev fundet.

Krimi lydbøger: Her kan du høre dem gratis

Hvis du som os også er blevet fanget af en eller flere af ovenstående bøger, kan du med fordel lytte til krimi lydbøger gratis. Det er også muligt at høre andre end ovenstående krimi lydbøger, hvis du har udset dig en anden kommende favorit. uanset hvilken krimi lydbog du ønsker at lytte til, kan du få en gratis prøveperiode og udforske de nervepirrende krimier. Få din gratis prøveperiode ved at vælge en af lydbogstjenesterne nedenfor. Hvis du vil sammenligne lydbogsapps i detaljer, så kan du læse mere her: Gratis Lydbøger

5/5
4.5/5
4.5/5