Camilla Läckberg - Lydbøger og E-bøger

Oplev Camilla Läckbergs bøger gratis i 60 dage

5/5
4.5/5
4.5/5

Hvad er rækkefølgen på Camilla Läckbergs bøger?

1. Mord og mandelduft (2008)
2. Smagen af Fjällbacka (2009)
3. Novelle i samlingen Vintermord (2011)
4. Mord og mandelduft med mere (2012)
5. Super-Charlie (2012)
6. Super-Charlie og bamsetyven (2017)
7. Nådesløse kvinder (2020)

Hvad er rækkefølgen på Camilla Läckberg Faye-serien?

1. Det gyldne bur (2019)
2. Vinger af sølv (2020)

Hvad er rækkefølgen på Camilla Läckberg Fjällbacka-serien?

1. Isprinsessen (2005)
2. Prædikanten (2006)
3. Stenhuggeren (2007)
4. Ulykkesfuglen (2008)
5. Tyskerungen (2009)
6. Havfruen (2010)
7. Fyrmesteren (2011)
8. Englemagersken (2012)
9. Løvetæmmeren (2015)
10. Heksen (2017)

Introduktion til Camilla Läckberg bøger

1. Mord og mandelduft (2008)

Den første bog af Camilla Läckberg er Mord og mandelduft, som er en af Camilla Läckbergs lydbøger. Det er snart jul på øen Valön, og politibetjenten Martin Molin er på vej til en familiesammenkomst sammen med sin kæreste. Under festlighederne bryder en snestorm løs, og alt forbindelse til omverdenen bliver kappet. Familien er nu isoleret sammen, og under middagen falder overhovedet af familien, Ruben, om. Han er blevet myrdet. Hvem i familien kunne have motivet og koldblodigheden til at myrde Ruben? Martin lægger hovedet i blød, og prøver at opklare mordet på Ruben.

2. Smagen af Fjällbacka (2009)

Da Camilla Läckberg skrev Smagen af Fjällbacka, skrev hun den i samarbejde med Christian Hellberg, en svensk stjernekok. Der er nemlig 2 væsentlige ting som de har tilfælles; Fjällbacka hvor de beggede voksede op, og en delt passion for madlavning. Så de har sammen skrevet denne kogebog, som hylder maden på den svenske vestkyst. De laver mad overalt i Fjällbacka, på både, gerningssteder og badebroer. Deres vision er, at de skal dele mad som er nemt at lave, og som smager fantastisk. Bogen indeholder alt fra skaldyr til desserter, så der er masser at lave.

3. Novelle i samlingen Vintermord (2011)

I novellesamlingen Vintermord, er 10 af de bedste krimiforfattere i Sverige gået sammen, hvor de hver har skrevet en novelle. Én af forfatterne bag samlingen er Camilla Läckberg. Novellesamlingen består altså af 10 korte krimier, men samtidig er de fangende og chokerende. Selvom det er noveller, så kan der være lige så meget mystik og spænding som i en roman. Vintermord er altså en af de bøger af Camilla Läckberg som man kan læse, og man vil få en helt forrygende oplevelse med at læse både hendes, og de andre forfatteres fængende krimier.

4. Mord og mandelduft med mere (2012)

Mord og mandelduft med mere, er en af Camilla Läckbergs lydbøger. Den indeholder den originale kortkrimi, nemlig Mord og mandelduft, men i denne har hun skrevet 3 andre noveller, som alle kredser om familieliv. Meget specifikt er det dét familieliv, som leves bag maskerne i byen Fjällbacka. Historierne indeholder problematikker som vold, utroskab, død og mobning, og man bliver introduceret for en masse nye karakterer. En af de nye noveller handler blandt andet om kvinden Malin, hvis største ønske er at få et barn med Lars, men diverse varsler og hans ekskone står i vejen, så hvordan skal det lade sig gøre?

5. Super-Charlie (2012)

I en af Camilla Läckbergs bøger, Super-Charlie, kommer der en helt almindelig baby til verden. Denne baby er Charlie. Nogle få timer efter hans fødsel, er der 2 stjerner som kolliderer, hvilket sender en støvsky ned, som ved et tilfælde rammer Charlie. Nu er Charlie ikke længere end normal baby, men en super baby. Super Charlie vokser stadig op i sin helt almindelige familie, og han opdager da også, at det er langt nemmere at være almindelig. Hans ualmindelighed skjuler han så godt han kan, medmindre han står i en situation hvor han har brug for det.

6. Super-Charlie og bamsetyven (2017)

Super-Charlie og bamsetyven er en bog af Camilla Läckberg, som henvender sig til børn. Bogen er en krimi i børnehøjde, hvor man følger Charlies efterforskning. Charlies storesøster har en yndlingsbamse, som forsvinder pludselig. Charlie sætter sig for, at han vil fange tyven. Han allierer sig med mormor for at finde tyveknægtet, men det går op for Charlie at sagen måske er lidt for kompliceret. Derfor bliver han nødt til at finde Super-Charlie frem. Som Super-Charlie prøver han ihærdigt at opklare mysteriet om den forsvundne bamse. Han ønsker at gøre sit bedste, for at hans storesøster kan blive glad.

7. Nådesløse kvinder (2020)

En af de Lydbøger af Camilla Läckberg som man kan lytte til, er Nådesløse kvinder. Den handler om forskellige kvinder. En ung russisk kvinde, ved navn Viktoria. Hun bor sammen med hendes ægtemand Malte, og de har bosat sig i et hus ude på landet. Deres ægteskab rummer dog ingen idyl. Ingrid lægger karrieren som journalist på hylden, og bestræber sig på at blive en perfekt hjemmegående hustru, da hendes mand får en forfremmelse. Birgitta har i mange år levet med hendes voldelige mand, men nu hvor pensionen står for døren, så er det måske starten på et nyt liv?

Introduktion til Camilla Läckberg Faye-serien

Camilla Läckbergs Faye-serie, som også findes som lydbøger af Camilla Läckberg, handler om kvinden Faye. Hun er præget af hendes fortid og opvækst, og det gør at hun har svært ved at sætte grænser i sit voksenliv. Alt ser perfekt ud udefra, og alle ønsker at have et liv som hende. Men ingen ved hvad der foregår bag kulisserne. Hendes udadtil perfekte mand, er en tyran. Med psykisk terror og manipulation mister Faye troen på sig selv, og hun ryger ned i et dybt hul. Han har hende snoet rundt om sin lillefinger, og Faye begynder at tvivle på hendes formåen som kone, mor og kvinde generelt. Men snart flyder bægeret over, og Faye bliver hævntørstig. Alle de års lidelser skal han ikke komme godt fra, så Faye planlægger den perfekte hævn, som skal få ham ned med nakken. Men kommer det til at lykkes? Og hvad med deres fælles datter? Alt dette kan du finde ud af, ved at lytte til Camilla Läckbergs lydbøger gratis.

1. Det gyldne bur (2019)

Det gyldne bur, er en af de nyere bøger af Camilla Läckberg. Den handler om den perfekte Faye, som udadtil har alt hvad alle drømmer om. Jack, hendes mand, er den perfekte husbond, og de 2 har en fantastisk datter sammen. De bor i en luksuslejlighed i det helt dyre kvarter i Stockholm. Men bag hele denne perfekte facade, gemmer der sig en barsk realitet. Faye føler at hun er fanget. Jo længere der går, jo mere manipulerende bliver Jack, og den psykiske terror har ingen ende. Hele hendes verden styrter sammen, da Jack har været hende utro. Hun vil tage hævn, og det arbejder hun langsomt på at få planlagt.

2. Vinger af sølv (2020)

Vinger af sølv, som også findes som lydbog af Camilla Läckberg, handler også om Faye. Alt er faldet til ro i Fayes liv, så nu håber hun endelig på at kunne få fred. Det bliver dog ikke som hun havde forventet. Hendes eksmand Jack er røget i fængsel, og hun har startet et helt nyt liv i udlandet, hvor hendes virksomhed også har gigantisk succes. Firmaet, Revenge, skal til at lanceres i USA, men der kommer en voldsom trussel mod firmaet, og Faye bliver nødt til at rejse tilbage til Stockholm for at prøve at forhindre katastrofen.

Introduktion til Camilla Läckberg Fjällbacka-serien

Camilla Läckbergs Fjällbacka-serie, handler primært om den lokale politibetjent Patrik Hedström. Sammen med kollegerne på politistationen, efterforskes mange forskellige sager. Ingen er ens, og både hans og politiets ressourcer og evner testes til det yderste. Ofte er de under tidspres, og spor har de heller ikke altid særlig mange af. Man følger Patriks liv som betjent, men også på hjemmefronten, hvor hans kone Ericka har sit eget liv også. Nogle af de begivenheder der sker i hendes liv, krydser med Patriks politiarbejde. F.eks. modtager en af hendes tætte venner anonyme trusselsbreve efter et mord i byen, og efter hun forsøger at finde ud af mere om hendes barndom, bliver den historielærer som hjalp hende myrdet. Der sker mange mystiske ting i deres liv, og indimellem må de samarbejde for at finde hoved og hale i det hele. For Patrik er der ingen sager som er ens, og udfaldet og omstændighederne er ikke altid let at navigere i. Han har heldigvis mange kompetente kolleger, som gerne giver en hånd med i efterforskningen. For at høre mere, kan du lytte til Camilla Läckbergs lydbøger gratis.

1. Isprinsessen (2005)

Isprinsessen, som er første bind i Fjällbacka-serien, blev startskuddet på hendes forfatterkarriere Den handler om forfatteren Ericka Falck, som er vendt retur til hendes barndomshjem i Fjällbacka, efter forældrenes død. Da hun tjekker badeværelset, finder hun sin tidligere bedste veninde, Alexandra. Hun ligger død i badekarret, og begge hendes håndled er skåret over. Hun er også forblødt. Hele byen bliver chokerede over fundet af Alexandra, men bliver endnu mere chokerede, da kunstneren Maler-Anders findes kvalt blandt hans kunstværker, som er blevet vandaliseret. Det er den lokale betjent, Patrik Hedström som skal stå for efterforskningen, men det er ikke helt let.

2. Prædikanten (2006)

Andet bind i Fjällbacka-serien er Prædikanten, som også kan høres som lydbog af Camilla Läckberg. En lille dreng finder et mishandlet lig i en kløft, og det viser sig at være en ung pige. Da politiet bliver alarmeret, og da liget fjernes, bliver der fundet yderligere 2 lig af unge piger. Alle 3 piger har brækkede knogler, hvilket beviser at de har været udsat for tortur for flere år siden, hvilket resulterede i deres alt for tidlige død. Patrik Hedström og Martin Molin, som begge er lokale betjente, bliver sat på sagen. Byen er præget af angst, og deres bekymringer bliver ikke bedre, da en ung pige forsvinder uden at efterlade nogle spor.

3. Stenhuggeren (2007)

Fjällbackas lokale hummerfiskere, finder under en tur i havet liget af en lille pige. Det konstateret at hun er druknet, og i første omgang tænker man blot at det er en ulykke. Men da retsmedicineren tager et grundigt kig, finder han rester af sæbe og ferskvand i munden på den lille pige. Retsmedicineren mener altså, at hun er blevet druknet indenfor, hvorefter nogen har smidt hende i havet, helt nøgen. Men hvem kunne dog finde på at gøre noget så grusomt? Det skal lokalbetjenten Patrik Hedström prøve at finde ud af. Under byens facade, lyrer en mørk fortid med blandt andet børnepornografi.

4. Ulykkesfuglen (2008)

Fjerde bind i Fjällbacka-serien, endnu en af Camilla Läckbergs bøger, foregår stadig i Fjällbacka, hvor det et reality-program, ved navn Fucking Tanum, indtager byen med en masse kontroversielle deltagere. De kommer dog ikke alene. Konflikter og sladder spreder sig i byen, og alle begynder at diskutere indbyrdes. Politistationen modtager en melding om en bilulykke, hvor Patrik Hedström og den nye kollega Hanne Krus bliver sendt ud. På ulykkesstedet får de øje på liget af en kvinde, som lugter langt væk af alkohol. Det ligner en tragisk bilulykke, men Patrik finder ud af, at hun er blevet myrdet.

5. Tyskerungen (2009)

En af de Lydbøger af Camilla Läckberg man kan lytte til, er Tyskerungen. Her vender man tilbage til Ericka, som også er Patriks kone. Da hun ryddede op i forældrenes hus, fandt hun en medalje fra Anden Verdenskrig, som var gemt væk på loftet. Men hvorfor ville hendes mor dog have gemt den? Ericka igangsætter sin egen efterforskning, og hun vender tilbage til loftet, hvor hun finder moderens dagbøger fra hendes barndom. Pludselig ligger der en historie om en ung kvindes liv under krigen foran hende, og Ericka får tegnet et helt andet billede af moderen, som hun altid har haft en svært forhold til.

6. Havfruen (2010)

I sjette bind af Fjällbacka-serien, Havfruen, forsvinder en vellidt familiefar sporløst. Magnus Kjellner har en kone og 2 børn, og politiet kan ikke finde ud af, om han er i live eller om han er død. 3 lange måneder efter, findes hans lig fastfrossen i en sø. Han er blevet myrdet, og samtidig modtager Erickas ven, Christian Thydell anonyme breve med trusler. Kan der mon være en sammenhæng? Han står nemlig overfor en udgivelse, og har travlt med familielivet og en masse interviews. Han tager ikke Erickas bekymring seriøst, hvilket ender med at blive en stor fejltagelse.

7. Fyrmesteren (2011)

Fyrmesteren er syvende bind af Fjällbacka-serien, og er samtidig en af Camilla Läckbergs lydbøger. Gråskär er en lille ø, som ligger ud for Fjällbacka. Det siges at den hjemsøges af de døde, og derfor har den også fået navnet Spøgelsesøen. Øen har altid været plaget af rygter og mysterier. Mats Sverin, som er kommunens økonomiansvarlige, findes dræbt i sin lejlighed. Han er blevet skudt i baghovedet, og døde på stedet. Politiet forsøger at få et overblik over hans liv, og der er en del mysterier. Hans ungdomskærlighed ved navn Annie, vendte tilbage til hans liv, og hende og hendes søn bor på Spøgelsesøen, i fyret.

8. Englemagersken (2012)

Ottende bind i serien om Fjällbacka, er Englemagersken. Denne kan også høres som lydbog af Camilla Läckberg. Året er 1974, og en hel familie forsvinder uden at efterlade nogle spor. Det er kun Ebba, en etårig pige, som er tilbage. Er familien selv flygtet, eller er der sket en forbrydelse? Efter tredive år, vender Ebba tilbage til hendes barndomshjem, samtidig med at hende og hendes mand har købt den drengekostskole som hendes far drev. Parret har også mistet deres søn, hvilket er en stor tragedie for dem. Huset skal bruges som et fælles projekt, som skal give dem en frisk start.

9. Løvetæmmeren (2015)

Niende bind i Fjällbacka-serien er Løvetæmmeret, som også er en af Camilla Läckbergs lydbøger. Det er blevet januar i Fjällbacka, og byen er ramt af kulde og mørke. En næsten helt nøgen pige famler sig i blinde gennem skoven, hvor hun får forvildet sig ud på vejen. En bil rammer hende, da føreren ikke kan nå at undvige. Patrik Hedström modtager meldingen, og pigen er allerede blevet identificeret. Det er en ung pige ved navn Victoria, som gik på den lokale rideskole. Hun forsvandt sporløst fra rideskolens stald 4 måneder før hendes død, og ingen havde set hende siden. På hendes lig kan det dog konkluderes, at hun i al den tid er blevet mishandlet.

10. Heksen (2017)

Heksen er tiende, og indtil videre sidste, bind i serien om Fjällbacka. Den kan høres som lydbog af Camilla Läckberg. Lidt udenfor Fjällbacka, forsvinder en 4-årig pige fra en gård. Efter hendes forsvinden, vækkes der grusomme minder i byen. Tredive år tidligere var der også en lille pige som forsvandt, faktisk fra det samme sted. Hele byen kommer hurtigt til at frygte, at det er præcis den samme historie som skal til at udspille sig. Alle byens indbyggere går til værks, og starter eftersøgninger i håbet om at finde 4-årige Linnea. Kan de andre små piger i byen være de næste, og er der en sammenhæng mellem Linneas forsvinden, og pigen tredive år tidligere?

Hvem er Camilla Läckberg?

Camilla Läckberg er en svensk forfatter, som havde sin debut i 2005 med romanen Isprinsessen, som er første bind i hendes Fjällbacka serie. Over årene er hun blevet et velkendt navn indenfor krimiverdenen, og hun modtager uendelig meget ros for hendes fantastiske krimier. Hun er en af Sveriges, hvis ikke Europas bedste krimiforfattere, og hendes karriere har virkelig taget fart. Hun er født i Fjällbacka, og det er netop i denne by at mange af hendes bøger foregår. Hun har modtaget priser for hendes krimier, blandt andet i 2005 og 2006. I hele norden omtales hun som

Krimidronningen, og det giver god mening når man læser og hører hendes bøger. Man kan lytte til Camilla Läckbergs lydbøger gratis, og opleve alle hendes fængende krimier, med dybe plot og chokerende drejninger. Hendes bøger sælges og udgives i over 60 lande, og hendes bøger har solgt over 20 millioner eksemplarer. Hun er blevet en folkekær forfatter, som langt de fleste har hørt om. I 2011 blev hun kåret som Europas sjette bedst sælgende forfatter, hvilket er langt at nå når man tænker på hendes debut i 2005.

Udover sin karriere som forfatter, så er hun uddannet civiløkonom, og lever livet med hendes mand og deres 2 fælles børn. Meget af hendes inspiration kommer fra forholdet til hendes mand, Martin, og hendes hjemby Fjällbacka. Hun bor nu i Stockholm, men kommer jævnligt på visit i hendes hjemby, specielt når der skal lidt ny inspiration til den næste bog.