anbefalinger af vores favorit

Lydbøger til Unge

På denne side kan du se 20 lydbøger til unge, som er blandt vores klare favoritter.

De 20 Bedste Lydbøger til Unge

Uanset din alder skal du ikke snyde dig selv for gode ungdomslydbøger. Der findes ufatteligt mange sjove bøger til teenagere, som også kan være alvorlige og meningsfulde på hver deres måde. Ungdomsbøger kan noget, som andre bøger ikke kan, netop fordi de behandler de tunge emner, hvor følelserne bruser afsted.

Her finder du mange af de gode lydbøger til unge og teenagebøger om kærlighed. Disse bøger vil med garanti efterlade de unge mennesker med en trang til at læse flere gode historier, der kan afspejle en tid i deres liv, som de selv sidder midt i.

1. Brødrene Løvehjerte af Astrid Lindgren

Historien om Jonatan og lille Tvebak vil altid have stor betydning for mange unge mennesker, fordi det for mange er den første historie, der berører et alvorligt emne som døden. Men rejsen til det magiske rige Nangijala er også meget mere end en rejse for at finde sin bror.

Det er en rejse om at finde sig selv og om at tro på sig selv, når det hele ser værst ud. Brødrene Løvehjerte er en klassiker, som alle bør læse på et tidspunkt i deres liv, og som det ikke tager skade at genlæse, selv når man er blevet voksen.

2. Harry Potter af J.K. Rowling

Historien om den heltemodige Harry Potter har fundet vej til utallige hjem i hele verden, og det til trods for at Harry Potter selv måtte kæmpe for sit midlertidige hjem hos sin tante og onkel på Privet Drive. Det var blot indtil, han blev optaget på den magiske skole for troldmandskunstner, Hogwarts. Her fandt Harry sig pludselig hjemme.

Harry Potter er en historie om at vokse op med konstante farer lige rundt om hjørnet, men også om det mod, som en ung dreng hele tiden har, fordi han kæmper for sine venner og den fremtid, hans forældre blev berøvet alt for tidligt.

3. Ravnenes hvisken af Malene Sølvsten

Anne er den typiske outsider indtil den dag, hvor hendes mystiske hovedpiner ikke længere er så almindelige. På sin nye skole får hun endda venner, men med sig bliver Anne også draget ind i en verden, hvor de nordiske guder stadig leger med menneskers skæbner.

Ravnenes hvisken er historien om Anne og Ragnarok, og hvor meget Anne må gå igennem for at bevise sit værd for resten af verden, mens hun blot er en ung teenager, der skal forsøge at arbejde sig gennem gymnasiet og hjertesorger og nye forelskelser. Det er bogen til dig, der elsker drama og nordisk mytologi blandet godt sammen.

4. Fantastiske skabninger af J.K. Rowling

Inden Harry Potter reddede den magiske verden, var der Newt Scamander, som med hjælp fra Dumbledore og mange andre blev pålagt sig det hårde arbejde med at bringe den magiske verden på ret køl igen. Fantastiske skabninger er historien om den magiske dyreelsker, der blot vil redde sine langhårede venner.

Fantastiske skabninger er en historie om nye venskaber og magiske eventyr, hvor nye farer truer i skyggerne og politikerne lægger an til kamp. Historien er baseret på filmen af samme navn, og fans af Harry Potter vil kunne genkende mange navne og begivenheder.

5. Twilight af Stephenie Meyer

Twilight er historien om Bella, der forelsker sig i den mystiske Edward. Det er historien om en kærlighed, der lader til at overvinde døden og mange andre farer. For Edward er ikke ligesom de andre drenge i high school. Hvilket Bella hurtigt indser, da han redder hende fra en voldsom bilulykke, og begge slipper fra uden skræmme.

Twilight er historien om den ungdommelige kærlighed, og hvor altopslugende den kan være, men også hvor farlig den kan være. For Edwards baggrund betyder, at Bella aldrig kan være i sikkerhed, så længe hun forbliver menneskelig. De mange vampyrer i nærområdet er for blodtørstige til at lade Edward og hans familie være i fred.

6. Eragon af Christopher Paolini

Eragon lever et helt almindeligt liv på familiens gård indtil den dag, hvor han finder et drageæg. Pludselig bliver han inddraget i en ældgammel strid, hvor drager er tæt på at uddø. Men Eragons bånd med dragen Serafina er stærkere end meget andet, og han er ikke bange for at kæmpe for sin nye ven.

Serien Arven er en episk fortælling om venskaber og drager, hvor en ny verden venter på at blive indtaget af de rette. Eragon må kæmpe for, hvad han tror er rigtigt, mens Serafina konstant bliver ved med at skubbe hans grænser for, hvad han er i stand til med sine nye evner.

7. Døde piger lyver ikke af Jay Asher

Kun 16 år gammel har Hannah begået selvmord og efterladt sig en bunke kassettebånd med 13 skæbnesvangre historier. Kassettebåndene ender hjemme hos Clay, der begynder at lytte til de historier, der var med til at overbevise Hannah om, at selvmord var den eneste løsning på sine problemer.

Men Clay bliver vred på Hannah, da han finder båndene. Han var dybt forelsket i Hannah, og er ikke klar til at tilgive hende for at forlade ham. Det er dog intet for den skam, han oplever, da han finder ud af, at han var en af de 13 personer og historier, som var med til at overbevise Hannah om hendes endelige valg.

8. Ternet Ninja af Anders Matthesen

Med en humor som ingen andre fortæller Anders Matthesen om de besværlige år, hvordan det er at være 13 år og konstant være i konflikt med det ene eller det andet. Ternet Ninja er historien om den sprudlende Aske, der har rigtig mange op- og nedture i sit liv. Det hjælper ikke synderligt, da han får en Ternet Ninja, som hans onkel Stewart mente skulle hjælpe ham, men måske ikke helt som det viser sig.

Ternet Ninja er en mærkværdig historie om at være ung og forelsket, men også om et venskab som ingen andre, og uendelige mange konflikter, som måske kan løses med hjælp fra en ninja i ternet stof, der er bragt hele vejen hjem fra Thailand.

9. The Hunger Games af Suzanne Collins

Trilogien The Hunger Games om Katniss Everdeen, der hele tiden bliver smidt ind i de livsfarlige Hunger Games, bliver ved med at være populære for deres dystopiske tilgang til en verden, der bliver mere og mere materialistisk. Første gang melder Katniss sig frivilligt til den sande død i det farlige Hunger Games, som ellers ville have taget hendes yngre søster.

Det bliver begyndelsen på et liv i søgelyset, mens den frygtede Capitol holder øje med hver eneste bevægelse, som Katniss gør sig sammen med sin overlevende kæreste, Peeta. Efter at overleve de falske farer i arenaen, må de nu stå ansigt til ansigt med virkelighedens farer.

10. Djævelens lærling af Kenneth Bøgh Andersen

Djævelens lærling handler om Filip, der er ligesom alle andre drenge. Indtil han dør. Efter sin død lander han tilfældigvis i Helvede, hvor han bliver udset til at være den nye arvtager efter Djævelen. Men det er ikke et simpelt job, og Filip skal nu læres op i kunsten at være en djævel.

Filip havde aldrig regnet med, at han havde dystre skyggesider, men de dukker op mere og mere, som han befinder sig i Helvede. Og da han pludselig forelsker sig, skal der heller ikke meget til, før jalousien blusser op og vækker nye dystre følelser i ham.

11. Du er ikke f**ked – du er bare ung af Julius Winther Mygind

Det kan være enormt svært at være ung i disse dage, men heldigvis kan du få dig en hjælpende coach med denne bog. Med erfaring som coach til mange af landets ungdomsinstitutioner tager forfatter Julius Mygind fat på mange af de emner, som langt de fleste unge kæmper med til daglig.

Du kan blandt andet læse dig til hjælp om dårligt selvværd, eller når hovedet bliver fyldt op med for mange tanker om alt og intet, og det er svært at følge med. Føler du dig ikke populær nok, kan du også finde hjælp at hente i Du er ikke f**ked – du er bare ked af det, som langt de fleste teenagere bør læse.

12. After af Anna Todd

After er den forførende historie om Tessa og den karismatiske Hardin, som en dag indleder et forhold, ingen af dem havde set komme. For søde piger som Tessa burde slet ikke være interesseret i smarte drenge som Hardin, der ovenikøbet slet ikke virker til at være særlig flink overfor Tessa.

For slet ikke at nævne, at Tessa i forvejen har en kæreste – som hun vist nok elsker meget højt. Hvorfor er det så svært at holde sig fra Hardin? For hver gang Hardin afviser Tessa, opdager hun blot, hvor meget mere han har taget hende til sig. De modstridende følelser bruser mellem siderne i After.

13. Den sommer alting ændrede sig af Jenny Han

Den sommer alting ændrede sig er den første i trilogien om Belly og hendes gode venner Conrad og Jeremiah. Som historien udvikler sig i den første bog, og senere i Sommer uden dig og til sidst i Vores sommer sammen, må Belly mærke godt efter i sit hjerte og finde ud af, hvem af de to drenge det for alvor tilhører.

Hver sommer bringer en ny afsløring om Belly og de to drenge, og hun får svært ved at vælge, samtidig med sygdom og forandringer hele tiden banker på døren. Sommerferien har altid været hellig og lykkefrembringende for Belly, men efter at have åbnet op for sine følelser, er de blevet til noget helt andet.

14. Skyggens lærling af John Flanagan

I Skyggens lærling har Will hele sit liv frygtet de gådefulde Ranger, men da han en dag bliver tilbudt at blive en af dem, ser han ingen anden udvej. Han var ikke høj nok til at blive Ridder, som han ellers havde drømt om i flere år. Til gengæld har han mange af de egenskaber, som det siges at være nødvendigt for at blive en god Ranger.

Men i lære til sin nye stilling opdager Will også, at andre fare lurer og bare venter på at slå til. Will må indse, at en kamp venter forude, som han slet ikke er klar til. Men hvis han gør en indsats, kan han måske forsøge at være klar til det.

15. Grib mig af Ginger Scott

Som den første bog i en ny trilogi præsenterer Grib mig læseren for Rowe, der skal starte på college. Hun prøver desperat at flygte fra sin fortid, og den sorg, der bliver ved med at forfølge hende. Så da hun møder Nate, regner hun ikke med, at han vil lægge mærke til hende.

Han er trods alt skolens store baseballstjerne. Men han ser hende, og han forsøger endda at forstå hendes besværlige fortid.
Grib mig er en rørende historie om at finde sig selv efter lang tids søgen. Det er historien om at finde sig selv sammen med en anden, når man mindst venter det.

16. En dygtig havfrue af Sanne Munk Jensen

Alt for mange unge kender det uendelig pres ved at skulle præstere hver dag på det ene eller det andet område. Det samme gør sig gældende for Stephanie, der bare gerne vil være perfekt for alle, hun kender. For hendes mor skal hun være perfekt på en måde, mens hendes far ser det på en anden måde. Selv vil Stephanie bare gerne være en dygtig havfrue, i håb om at hendes svømmelærer endelig vil lægge mærke til hende.

En dygtig havfrue er en medrivende roman om at finde ud af, hvem man er, mens alle andre områder presser på for at gøre dig til en anden. Det er en historie om at indse, hvilke forventninger man kan leve op til, og hvilke man skal kassere.

17. Leoniderne af Nanna Foss

Emilie er helt som alle andre piger, der gerne vil gemme sig bagerst i klassen. Indtil den dag hvor drengen fra hendes drøm starter i skolen, og pludselig er hun slet ikke som alle andre piger. Leoniderne tager læserne med på den første tidsrejse med en håndfuld nye og gamle venner, som pludselig skal finde ud af, hvad der er vigtigst.

Spektrum serien er en udførlig og forvirrende serie om tidsrejser, venskab, identitet, kærlighed og ikke mindst de skæbnesvangre valg i livet, som kan få alvorlige følger, uden vi ved af det.

18. Den sorte enkes by af Nicole Boyle Rødtnes

I en fremtidsverden er de overlevendes by, Viduana, blevet opdelt mellem kønnene for alles sikkerheds skyld. Reglerne er skabt for at afværge kaos. Men nogle gange skal der kaos til for, at verden kan opstå på ny, og visse grænser bliver nødt til at blive overtrådt.

I Den sorte enkes by møder vi Clara, der netop er fyldt 18 år og for første gang skal gøre sin pligt som fødedygtig til samfundet. I den anden del af byen bor Silas, der bare gerne vil bevise sit værd. Samtidig holder Emma på en hemmelighed, der kan ende med at gøre en ende på alting.

19. Eventyrhuset af TJ Klune

Eventyrhuset er historien om en mand, der har til opgave at inspicere børnehjem. Men det er ikke helt almindelige børnehjem, han besøger. For alle børnene har magiske evner, og der er særlig et børnehjem, hvor børnenes magiske kræfter er farligere end andre.

Linus har haft sit arbejde i mange år, og ser det ikke som nogen stor udfordring at besøge det pågældende børnehjem. Men der venter ham mange overraskelser, da han først sætter sine fødder på børnehjemmet med de såkaldte farlige børn. Eventyrhuset har mange seriøse emner, som er værd at diskutere efter endt læsning.

20. Det år sjæle slår smut af Jesper Wung-Sung

Da Jonathan starter på sin nye efterskole, ser han frem til at kunne begynde på en frisk start. Men ting bliver aldrig som man håber det, og da Jonathan brækker benet, må han pludselig genoverveje store dele af sit liv. Fra at være en talentfuld fodboldspiller må Jonathan nu overveje, hvilken vej han skal vælge i livet.

Fodbold har altid været centrum i Jonathans liv, men med valget om at starte på en kreativ efterskole fremfor en idrætsefterskole er der pludselig plads til andre ting i Jonathans liv. Nu må Jonathan kæmpe med andre aspekter i sit liv, der byder på forelskelser, men også svigt og sorg.

Lydbøger til unge: Her kan du høre dem gratis

Der findes ufatteligt mange gode lydbøger til unge. Ovenstående lydbøger er blandt vores favoritter, som vi klart anbefaler unge lyttere at give sig i kast med. Du kan høre ovenstående 20 lydbøger til unge på en af nedenstående lydbogstjenester. Det er muligt at høre lydbøgerne gratis ved at oprette en gratis prøveperiode. Hvis du er interesseret i at lære mere om de forskellige lydbogstjenester, kan du lære mere her: Gratis Lydbøger

5/5
4.5/5
4.5/5