anbefalinger af vores favorit

Lydbøger til Bilturen

På denne side kan du se 20 lydbøger til bilturen, som er blandt de mest populære lige nu.

De 20 Bedste Lydbøger til Bilturen

Lange bilture kan være irriterende på mange måder, men der findes også metoder, hvorpå køreturen bliver en fornøjelse, og noget du kan se frem til. Hvis du finder en god lydbog til bilturen, vil du se frem til den lange kø på motorvejen eller den længere pendlertur hjem, fordi du lige skal høre det sidste kapitel med.

Der findes et hav af populære lydbøger til bilturen, som alle sammen kan være med til at gøre den ellers lange og kedelige tur både spændende, berigende og måske endda lærerig. Du vælger helt selv, om du vil lytte til en fagbog og blive klogere, eller om du blot skal underholdes med en fængslende roman på din næste køretur.

1. Drop opdragelsen af Fie Hørby

Det kan være svært at glemme de metoder, man selv er blevet opdraget med, når man selv får børn. Men med Drop opdragelsen kan du få dig et nyt og forfriskende syn på, hvordan du også kan opdrage dine børn og styrke den gode relation mellem jer.

Med Drop opdragelsen vil du blive overrasket over, hvor meget af din egen barndom påvirker den måde, du vælger at opdrage dine egne børn, og hvorfor du bør nytænke din tilgang til dine børn for at skabe en bedre og stærkere relation i hele familien. Med mange gode eksempler forklarer Fie Hørby, hvorfor hun har valgt at droppe opdragelsen.

2. Outlander af Diana Gabaldon

Outlander er den episke fortælling om Claire, der på mystisk vis bliver sendt tilbage til 1700-tallets barske Skotland, hvor en krig ulmer blandt de kongelige, men hvor kærligheden blomstrer mellem Claire og Jamie.

Serien om Claire og Jamie har vundet mange hjerter i sin tid, og populariteten tager ikke af sig, for hvert historiske eventyr de to bliver udsat for. Kombinationen af historie og kærlighed har vist sig at være den ideelle opskrift på en episk romance, hvor kræfter udefra konstant er ude på at skille de to fra hinanden på tværs ad tiden. Med den første bog i Outlander-serien kan du tage med Claire, da hun første gang bliver sendt tilbage til Skotland og møder Jamie.

3. Jytte fra marketing er desværre gået for i dag af Morten Münster

Mennesker kan være svære at tolke, men det skal ikke forhindre utallige mennesker i at forsøge at knække koden. Jytte fra marketing er desværre gået for i dag ser nærmere på 40 års forskning af den menneskelige adfærd, med henblik på at kunne tolke på vores adfærd og gøre det nemmere for ledere og andre medarbejdere at begå sig med sine kollegaer.

Alle har brug for en håndsrækning af og til, når det handler om at kunne tolke sine medmennesker. Med Jytte fra marketing er desværre gået for i dag får du fire trin, som du nemt kan gribe fat på, når du skal lære nye mennesker at kende.

4. Papmache-reglen af Hella Joof

Livet kan have mange regler, hvor nogle er til det bedre, mens andre bare komplicerer tingene endnu mere. Med Papmache-reglen fortæller Hella Joof, hvilke regler hun betragter som de vigtigste i livet, og hvordan de kan være med til at gøre livet bedre for os alle sammen.

Papmache-reglen er pakket med anekdoter og sjove fortællinger, der alle er med til at understrege den ene eller den anden regel for livet, og hvordan vi i sidste ende skal få det bedste ud af hver eneste dag. Papmache-reglen er fyldt med humor og en anskuelse af livet, som kun Hella Joof kan beskrive det.

5. Livsstil er en livsstil af Anders Matthesen

Der findes den ene efter den anden selvhjælpsbog, der påstår, at du kan blive lykkelig på den ene eller anden måde. Men du behøver kun denne ene, Livsstil er en livsstil. Dette er bogen for alle, hvor der ikke er smurt tykt på, og det hele er forklaret så alle kan forstå det.

Livsstil er en livsstil er Anders Matthesens selvhjælpsbog, der kan hjælpe hvem som helst til at få det bedre med sig selv. Med udgangspunkt i sin egen succes fortæller Matthesen, hvad han har gjort for at bevare glæden ved sit arbejde og samtidig kunne gøre det til en succes.

6. 7 gode vaner af Stephen R. Covey

I flere år har mange læst den populære bog 7 gode vaner, fordi den konsekvent er med til at forbedre hverdagen for stort set alle, der læser den. Essentielt er det bogen, der hjælper dig til at blive en bedre version af dig selv, fordi du lærer at tage ansvar for dig selv og blive mere effektiv i din tilgang til livet.

Inddelt i de syv forskellige vaner udforsker bogen de syv begreber, som også er blevet opdateret til at tilpasse sig det 21. århundrede, og hvordan vores liv udfolder sig den dag i dag. 7 gode vaner er den ultimative selvhjælpsbog, som alle bør læse.

7. Meter i sekundet af Stine Pilgaard

Meter i sekundet er den humoristiske historie om en kvinde, der skal forsøge at finde sig til rette i en ny hverdag blandt højskolelærere, konstante fællessange og ikke mindst en helt ny måde at opfatte økologi på. Der er skruet op for komikken, når en kvinde forsøger at tilpasse sig, men af uransagelige årsager alligevel ender med at gå stik modsat det hele.

Meter i sekundet er den overraskende historie fra Stine Pilgaard, der har samme humor og varme som hendes tidligere romaner, hvor hun sætter spotlyset på en enkelt kvinde, der bare gerne vil gøre sit bedste for at passe ind i sin nye tilværelse. Men det kan være utrolig svært at afkode de vestjyske vaner.

8. Hvis der skulle komme et menneske forbi af Thomas Korsgaard

Hvis der skulle komme et menneske forbi er den første i en selvbiografisk romantrilogi, der tager fat på det evindelige dilemma, når ens familie pludselig ikke er den familie, man troede, de var. Det er historien om, hvad man skal gøre med sig selv, når kærligheden i familien pludselig fordufter.

Hvis der skulle komme et menneske forbi er historien om en familie i udkantsdanmark, hvor det kan være svært at klare sig selv, når forældre forfalder til hver deres ødsle vaner og dårlige indflydelser. Det er et portræt af den mand, der formår at komme oven vande til trods for familiens store modgang.

9. Tarme med charme af Giulia Enders

Tarmen er måske ikke det mest omtalte organ i mennesket, men det er uden tvivl et af de vigtigste. Det tager Tarme med charme fat på, mens der bliver diskuteret de problemer, der kan give resten af kroppen problemer, hvis tarmen ikke passes, som den bør.

Tarme med charme er en mærkværdig hyldest til et af kroppens vigtigste organer, som er med til at holde os i gang hver eneste dag. Et af målene med bogen har uden tvivl været at gøre opmærksom på tarmen, men også at vi alle skal lære at passe bedre på vores tarmsystem for vores eget bedste.

10. The Secret af Rhonda Byrne

Hemmeligheden bag det succesfulde liv bliver fremlagt for alle i The Secret, der afdækker den livskraft, som alle har gemt i sig, men som ikke alle har været i stand til at gøre brug af. Siden sin udgivelse i 2006 har The Secret hjulpet et utal af mennesker med at finde deres indre kraft, som de kan gøre brug af for at komme et skridt videre i deres liv.

Det er en kraft, der hjælper folk på vej til succes i ethvert aspekt af deres liv, og som du selv kan få indblik i med bogen og de mange eksempler fra folk, der selv har gjort brug af metoderne.

11. Gopler ældes baglæns af Nicklas Brendborg

Hvor langt et liv skal vi alle leve? Det spørgsmål har vi alle forsøgt at besvare siden tidernes morgen, og nu ser det ud til, at videnskaben er ved at hale ind på et konkret svar. Med g får du en udførlig fortælling om, hvordan mennesket konsekvent har søgt efter meningen med livet, og hvordan mennesket i sidste ende altid har forsøgt at forlænge levetiden.

Gopler ældes baglæns ser nærmere på de mange teknologiske og spirituelle sider af det store spørgsmål, som vi altid bliver ved med at stille os selv. For hvordan kan vi ultimativ forlænge vores levetid her på jorden?

12. Kvinde kend din historie af Gry Jexen

Det handler om at kende sin fortid for at kunne gøre sig klog på sin fremtid. Det gælder også, når det handler om Danmarks mest prominente kvinder i danmarkshistorien. Kvinde kend din historie sætter fokus på mange af de kvinder, som er blevet forbigået i danmarkshistorien, men som alle bør kende for deres bedrifter, hvad end de er store eller små.

Med 50 portrætter der dækker over 500 år, kan du læse om mange imponerende kvinder, der har haft deres forskellige indflydelse på vores lands historie. Det er interessant læsning for alle læsere uanset køn, og ikke mindst for vores næste mange generationer at huske vores fortid.

13. Omgivet af idioter af Thomas Erikson

Omgivet af idioter bør alle læse på et eller andet tidspunkt i deres liv. For alle kan have brug for lidt ekstra hjælp til at forbedre deres evner til at kommunikere. Dårlig kommunikation eller fordrejning af samme er hyppigt årsag til konflikter. Hvis vi lærer at kommunikere korrekt, kan vi undgå utallige konflikter.

Det er lige meget, om du er en leder med flere medarbejdere under dig, eller om det blot er for eget behov, så kan Omgivet af idioter kun gøre dig bedre til at kommunikere med andre. Det gælder både for dit erhvervs- og privatliv i flere henseende.

14. Kronvidnet af Morten Frich

Kronvidnet er en imponerende fortælling om en ung mand på kun 26 år, der havde brugt det meste af sit liv som en fast del af inderkredsen i Hells Angels. Men en dag fik han nok, og til trods for det loyale broderskab, han havde fundet i sin klub, gik han til politiet og fortalte alt, hvad han vidste.

Kronvidnet er den sande fortælling om, hvordan det var at leve som en del af Hells Angels i lidt mere end fem år, og hvordan det endte med et liv i beskyttelse, efter han gik til politiet. Sammensat af vidneberetninger og endeløse interviews giver Kronvidnet et skræmmende indblik ind i den verden, som Hells Angels sætter for dagen.

15. Madro af Morten Elsøe & Anne Gaardmand

Madstress er et nyt begreb, som mange børnefamilier med garanti kan nikke genkendende til. Alt for mange børnefamilier oplever ikke måltiderne som de rolige tidspunkter på dagen, hvor familien er samlet for at snakke om alle dagens oplevelser. I stedet er det en åben kamp med børn i alle aldre, om at få dem til at spise det ene eller det andet, mens forældre bliver endnu mere gråhåret i frustration.

Madro tager fat på den stress og skyldfølelse, rigtig mange forældre oplever i forbindelse med måltider i familien. Den gør op med de ’forkerte’ tilgange til måltiderne, og giver råd og vejledning til, hvordan vi bør strukturere de rolige familiemåltider for alle familiens medlemmer.

16. Den, der lever stille af Leonora Christina Skov

Den, der lever stille er Leonora Christina Skovs personlige fortælling om et forhold til sin mor, der led under moderens strenge syn på verden. Men mest af alt var det forholdet til moderen, der påvirkede Leonora i en sådan grad, at hun i mange år ændrede sin adfærd i håb om, at det kunne gøre sin mor tilfreds.

Da moderen døde, besluttede Leonora Christina Skov at skrive sin konkrete livshistorie. Det blev til en fortælling om et ensomt liv, der påvirkede Leonora i mange år. En historie om den uendelige søgen på accept fra sine forældre, som stadig kan fortsætte, selv efter forældrene har sagt deres afsked til denne verden.

17. Kvinde set fra ryggen af Jesper Wung-Sung

Kvinde set fra ryggen er historien om en kvinde, der pludselig skal finde rundt i to forskellige verdener og få dem til at passe sammen. Det er historien om Ida, der forelsker sig og vil gøre alt for at hjælpe sin mand, til trods for den konstante modgang, hun selv møder.

Kvinde set fra ryggen fortæller historien om en kvinde, der bliver til en inspiration for en kunstner og hans foretrukne model for hans mange malerier, selvom resten af verden forbliver uforstående for deres kærlighed. Det er en historie om, hvordan kvinden på de mange malerier kun er en illusion af den ægte kvinde i ægteskabet.

18. Hvorfor skal skoletasken være så tung? af Rikke Lindgaard

Som forældre kan der være mange ting, man stiller spørgsmålstegn ved, når børnene begynder i skole. Og det gør det ikke nemmere, når man skal forsøge at kommunikere med lærere og pædagoger i de mange forskellige versioner af intranet og diverse.

Hvorfor skal skoletasken være så tung giver et satirisk, men ikke mindst virkeligt, billede af, hvordan det er at være forældre, og sætter et helt andet lys på de ting, vi bør tilføre mest værdi i hverdagen med et indblik i spørgsmål om tandfeens kurser, og hvor mange par gummistøvler er nødvendige.

19. Fårking gravid af Sofie Linde

De fleste betragter en graviditet som det smukkeste i verden, men det er ikke alle, der har det sådan. Og hvis du har det ligesom Sofie Linde, behøver du ikke længere være bange for at sige, at du ikke er den største fan af at være gravid. For det er ikke alle, der elsker at være gravide.

Med udgangspunkt i sine egne dagbøger fortæller Sofie Linde i Fårking gravid om sin oplevelse med sin første graviditet, og hvor invaderende det er, når maven stikker for langt frem, og alle pludselig tager den som allemandseje. Der er heldigvis plads til humor, når alvoren presser på i virkeligheden, når Sofie Linde fortæller.

20. Hvor flodkrebsene synger af Delia Owens

I 1950’erne skal der ikke så meget til, for at skille sig ud fra mængden. Og i mange tilfælde bliver det i en negativ forstand, hvilket Kya Clark får at mærke på egen krop i sin opvækst. Hvor flodkrebsene synger er en hjerteskærende roman, der delvis fortæller om Kyas barske opvækst, men også den sandhed, som resten af byen er på jagt efter, da en forbrydelse bliver begået.

Historien springer frem og tilbage i tiden og er delvist en kærlighedshistorie, som Kya bliver ældre og delvis en mordgåde, som hele byen passioneret involverer sig i. Men vores baggrunde har det med at forme os på godt og ondt, som Kya må stå til ansvar for overfor resten af byens indbyggere.

Lydbøger til bilturen: Her kan du høre dem gratis

Hvis du er blevet fanget af vores ovenstående 20 favorit lydbøger til bilturen, kan du høre dem gratis ved nedenstående lydbogstjenester. Ved disse er det også muligt at høre tusindvis af andre populære lydbøger gratis i prøveperioden. Du kan få din gratis prøveperiode ved at vælge en af lydbogstjenesterne nedenfor. Hvis du er i tvivl om, hvilken lydbogstjeneste du skal vælge, kan du læse vores anmeldelse her: Gratis Lydbøger

5/5
4.5/5
4.5/5