Lydbøger » Kvinde kend din historie

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Kvinde kend din historie Lydbog

4.7/5

Forfatter: Gry Jexen

lydbog og e-bog

Introduktion

Kvinde kend din historie er bogen, der tager fat på de mest betydningsfulde kvinder i hele danmarkshistorien. Det er historier om kvinder, som ofte bliver forbigået i historien til fordel for mænd, der har ført sig mere frem i skoen. Men det gør ikke kvinderne mindre vigtige, hvorfor de nu fremhæves i Kvinde kend din historie. 

Kvinde kend din historie handler ikke kun om at fortælle om mange imponerende kvinder fra danmarkshistorien. Det handler også om, at kvinder i dag skal kunne genkende sig selv i historien for, at alle kvinder bedre kan ruste sig på fremtiden.

Kvinde kend din historie tager fat på 50 kvinder fra de sidste 500 år, og deres personlige historie og præg på danmarkshistorien.

Informationer:

Oplæser: Gry Jexen
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 8 timer og 28 minutter

Kvinde kend din historie: Handling

Kvinde kend din historie lydbog er bogen til alle kvinder, som gerne vil lære lidt mere om sig selv. Men det er også bogen til mænd, der gerne vil lære noget nyt om en nationalhistorie, de troede de kendte. I løbet af bogen bliver 50 forskellige kvinder portrætteret for deres liv og bedrifter i Danmark. Det er kvinder, som har levet i og påvirket Danmark i de sidste 500 år i Kvinde kend din historie lydbog gratis.

Samtidig med det er et stort portræt af disse kvinder, er det også et portræt af Danmark, og hvilke begivenheder og forandringer, der har været med til at præge hele landet. Kvinde kend din krop lydbog er også en historie om kvinder, der går mod samtiden og strider mod et samfund, der undertrykte kvinder. Det er en bog om, hvordan kvinder i mange år har kæmpet for at få de samme rettigheder som mænd. Samtidig med de stadig kan have de drømme og ønsker, som samfundet forventer af dem. Kvinde kend din historie lydbog gratis fortæller imponerende historier om kvinder, der sagtens kunne forene en karriere med livet som hustru og mor i en tid, der ikke havde de forventninger eller ønsker af dem.

Kvinde kend din historie lydbog har en lang række af interessante personligheder at fortælle om. Blandt andet kan du læse om Christian IVs mor, som var den virkelig forretningskvinde, der gjorde det muligt for Christian IV at bygge de mange konstruktioner, som han blev kendt for. Men der er også historier om anonyme kvinder, som alligevel har haft deres indflydelse på den danske historie.

Om forfatteren: Gry Jexen

Kvinde kend din historie er skrevet af Gry Jexen, som i lang tid har lavet en podcast af samme navn. Desuden er hun kvinden bag Instagram-profilen til Kvinde kend din historie, som er et godt supplement til Kvinde kend din historie. Bogen er blevet beskrevet som både inspirerende og anbefalelsesværdig af flere forskellige grunde.

Hvis du ikke kan få nok af Kvinde kend din historie lydbog, kan du altid begynde på den tilhørende podcast, der faktisk var begyndelsen på bogen. Jexens podcast vandt desuden prisen for Årets Nørderi i Podcastprisen i 2020. Læseren skal ikke lade sig skræmme af den umiddelbare tykkelse på bogen. Den er let at læse og hurtig at komme igennem fordi, den er så spændende.