Lydbøger » Hvor flodkrebsene synger

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (45 dage gratis)

Hvor flodkrebsene synger Lydbog

4.8/5

Forfatter: Delia Owens

lydbog og e-bog

Introduktion

En hård og voldelig opvækst. Mor, søskende, og til sidst far, forsvinder en efter en. Til sidst er blot tilbage et ensomt liv, hvor hver dag er en kamp for at overleve.

Hvor flodkrebsene synger er en roman om den ‘vilde pige’, Kya Clark. Vi er tilbage i 1950’erne ved kysten i North Carolina, hvor der stadig bor mennesker i små natursamfund i små hytter i sumpskoven.

Vi har hørt Hvor flodkrebsene synger lydbog gratis, der er tilgængelig på din foretrukne streamingtjeneste. En gribende fortælling om overlevelse og kærlighed, der til fulde viser den store kløft mellem rig og fattig i en tid markant anderledes end i dag. Det er svært at lægge Hvor flodkrebsene synger lydbog fra sig, når man først er gået i gang.

Informationer:

Oplæser: Sara Ullner
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 10 timer og 1 minut

Hvor flodkrebsene synger: Handling

I Hvor flodkrebsene synger lydbog følger vi pigen Kya Clark. Historien finder sted i North Carolina i 1950’erne, hvor der stadig boede folk i sumpområdet ved kysten. Der er tale om fattige folk, der levede markant anderledes end storbymenneskerne.

Hjemmet er voldeligt og en efter en forlader både søskende og mor hjemmet, så Kya til sidste er alene med sin far. Efter kort tid forsvinder han dog også og Kya er nu overladt til sig selv.

Hendes udfordringer er mange og skolen giver blandt andet store udfodringer for en pige, der ikke har råd til sko og hvis tøj blot er pjalter. Hån og tilråb er hverdag for den lille Kya og mobning er således et tema, der sættes fokus på i ‘Hvor flodkrebsene synger’.

En fattig pige, barfodet og i pjalter, kan udadtil virke uintelligent. Det er dog ikke tilfældet for Kya, der har udviklet visse evner og ‘voksne’ egenskaber efter at have levet alene i sumpen i flere år. Hun har lært at klare sig selv og fundet relationer i naturen. Naturen er dog ikke nok og Kya lider afsavn efter menneskelig nærhed og kontakt.

På trods af hendes vilde ydre er der også en skønhed over Kya, der en dag får to unge fyre til at blive særdeles interesseret. Kærligheden kommer i spil og Kya står overfor store valg, der kan ændre hendes fremtid for altid.

Samtidig bliver den lokale skørtejæger fundet livlys ved indgangen til byen. Kya er vild og mistanken falder hurtigt på, om hun skulle have noget med sagen at gøre.

Er det muligt at forsvare sig selv, når man ikke lever på de samme forudsætninger og med de samme ressourcer som bymenneskerne? Kya står overfor store udfordringer og i Hvor flodkrebsene synger lydbog følger vi hendes vej igennem livet.

Mediernes anmeldelser

"Litteratur med et stort hjerte ... går lige i sjælen" 5 ud af 6 stjerner

Berlingske

"En klassisk og solid læseoplevelse" 5 ud af 6 stjerner

Kristeligt Dagblad

"Jeg havde ikke lyst til at lægge romanen fra mig et eneste øjeblik"

Weekendavisen

Om forfatteren: Delia Owens

Delia Owens er en prisvindende forfatter, der lader sit liv som ‘wildlife scientist’ komme til udtryk i sine bøger, der ofte har netop naturen som omdrejningspunkt.

Med en opvækst i det sydlige Georgia var udforskning af skoven og de mange planter af træer en yndlingsbeskæftigelse. Samtidig havde hun nær kontakt til dyr og ridning, samt udforskning af dyrearter tog også meget tid.

Delia Owens skriver både fiktion og non-fiktion, der dog for det meste har naturen som omdrejningspunkt. Hun har vundet John Burroughs Award for ‘Nature Writing’. Andre hun har skrevet er blandt andet ‘Cry og the Kalahari’.

Husk at du kan høre Hvor flodkrebsene synger lydbog gratis med en prøveperiode på din favorit streamingtjeneste.