Lydbøger » Guldfuglen

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Guldfuglen Lydbog

4.6/5

Forfatter: Marie Louise Toksvig

lydbog og e-bog

Introduktion

Guldfuglen (2015) er skrevet af journalist og forfatter Marie Louise Toksvig. Det er en beretning om de konsekvenser, som de forkerte valg kan have. I Guldfuglen lydbog tager Marie Louise Toksvig læseren med på en rejse i den københavnske bandekrig. Vi følger eksrockeren Martin Fryd Petersen, der ærligt beretter om sin tid hos Hells Angels.

Mellem 2007 og 2010 var Martin Fryd Petersen aktivt medlem af Hells Angels. Han gav alt til fællesskabet, men måske var prisen for høj? Martin Fryd Petersens beretning er hudløst ærligt og giver et sjældent indblik i af Danmarks mest forråede bandemiljøer. Vi giver dig adgang til Guldfuglen lydbog gratis, du skal blot følge instruktionerne her på siden.

Informationer:

Oplæser: Marie Louise Toksvig
Sprog: Dansk
Kategori: Krimier
Længde: 13 timer og 14 minutter

Guldfuglen: Handling

Guldfuglen er beretningen om eksrockeren Martin Fryd Petersen. Da Martin i 2007 blev inviteret indenfor hos Hells Angels tænkte han ikke to gange over, om han skulle sige ja. I klubben fandt han ligesindede, der ligesom ham selv var opsatte på at gå til kamp mod indvandrerbanderne. Hos AK81 gik mange af hans drømme i opfyldende, og han var omringet af store, stærke mænd i et fællesskab, der var kendetegnet af vold, slåskampe og et stort forbrug af hash.

Guldfuglen er beretningen om en ung mand, der ender i de forkerte kredse. Men det er også en beretning om håb og om, hvordan Martin Fryd Petersen rent faktisk efter tre år ender med at komme ud af miljøet igen. Det går nemlig op før den unge mand, og prisen for fællesskabet måske trods alt er for høj. For hvordan kan man retfærdigøre at skyde et andet menneske over for sig selv?

I Guldfuglen lydbog hører vi om, hvordan Martin Fryd Petersen ender med at vende sine tidligere kammerater ryggen, idet han vælger at samarbejde med politiet. Han ender med at være med til at sende flere af sine tidligere rockervenner i fængsel, og i sidste ende mister han alt. Vi anbefaler, at du lytter til Guldfuglen lydbog gratis, hvis du er interesseret i at vide mere om den berygtede AK81-bande.

Guldfuglen lydbog er indtalt og oplæst af forfatteren selv, og Marie Louise Toksvig fortæller med indlevelse og spænding. Som forfatter tager hun læseren med på en rejse i et miljø, som de færreste kender indefra.

Om forfatteren: Marie Louise Toksvig

Marie Louise Toksvig (f. 1969) blev uddannet journalist i 1995. Siden 2007 har hun arbejdet som freelancejournalist. Siden marts 2020 har hun været vært på P1 Debat, og hun har arbejdet både for DR Nyheder, Ekstra Bladet og avisen.dk.

Igennem sin karriere har hun som kriminalreporter i særdeleshed beskæftiget sig med ulykker og tragedier. Hun har også beskæftiget sig meget med interviews og portrætter og har udover Guldfuglen blandt andet udgivet den kendte biografi Rødder. En gangsters udvej, der handler om den nu afdøde Nedim Yasar. Marie Louise Toksvig var selv både venner og kollega med Nedim Yasar, der i 2018 blev skudt og døde af sine kvæstelser, og hans død tog meget hårdt på forfatteren.