Jussi Adler Olsen - Lydbøger og E-bøger

Oplev Jussi Adler Olsens bøger gratis i 60 dage

5/5
4.5/5
4.5/5

Hvad er rækkefølgen på Jussi Adler Olsens bøger?

1. Alfabethuset (1997)
2. Og hun takkede guderne (2003)
3. Washington Dekretet (2006)
4. Små diskrete drab & Sprækken (2019)

Hvad er rækkefølgen på Afdeling Q-serien?

1. Kvinden i buret (2007)
2. Fasandræberne (2008)
3. Flaskepost fra P (2009)
4. Journal 64 (2010)
5. Marco effekten (2012)
6. Den grænseløse (2014)
7. Selfies (2016)
8. Offer 2117 (2019)
9. Natrium Chlorid (2021)
10. Syv m2 med lås (2023)

Introduktion til Jussi Adler Olsens bøger

1. Alfabethuset (1997)

En af de Lydbøger af Jussi Adler Olsen man kan høre, er Alfabethuset. Den handler om 2 engelske piloter, James og Bryan. De bliver under 2. verdenskrig skudt ned i Tyskland. De formår at komme ombord på et lazarettog, men det er reserveret af SS-folk, og de har oplevet traumatiske ting på østfronten, så de har mistet forstanden. De havner på Alfabethuset, som er et sindssygehospital langt fra frontlinjerne. Det eneste de kan gøre for at beholde deres liv, er at spille sindssyge. Men kan man lade som ud, uden rent faktisk at blive det? Og er det kun de 2 piloter som lader som om?

2. Og hun takkede guderne (2003)

I Og hun takkede guderne møder man forretningsmanden Peter de Boer, som kendes som velhavende og kynisk. Han har et talent for at kunne ødelægge firmaer på stribe. Han ansætter en marketing-trainee, Nicky Landsaat, og det skal vise sig at den ambitiøse kvinde hurtigt kommer til at gavne ham. Nicky kommer fra et hårdt liv. Hun kommer fra en ghetto hvor hun boede sammen med sin voldelige far, en indelukket mor, kriminel bror og en prostitueret søster. Og hun takkede guderne er en af Jussi Adler Olsens lydbøger, hvor man kan høre mere om Nicky og Peter.

3. Washington Dekretet (2006)

I Washington Dekretet, endnu en af Jussi Adler Olsens bøger, følger man Doggie Rogers, da hun ankommer til Hotel Splendor, da en historisk valgsejr skal fejres. Den demokratiske præsidentkandidat Bruce Jansen vandt valget, og fejringen sker i forvisningen om, at det er den rigtige mand der har vundet. Mens præsidenten hyldes af alle sine støtter, bliver der affyret et skud. Skuddet rammer Bruce Jansens gravide kone, og de er ikke til at rede. Doggies far bliver anklaget for mordet, og det efterlader Doggie i chok. Efter denne tragedie træder den nyvalgte præsident til som en bitter mand, og snart er der kaos.

4. Små diskrete drab & Sprækken (2019)

Små diskrete drab & sprækken er en af Jussi Adler Olsens bøger, hvor man møder Lars Hvilling Hansen, hvis kone lige har forladt ham, efter hun sagde han var blevet for kedelig. Så han tager skæbnen i egen hånd. Han finder et sted, hvor hans talenter bliver værdsat, når nogle bestemte kvinder vil skaffe sig af med en rig ægtemand. Man kan høre Jussi Adler Olsens lydbøger gratis, hvis man har lyst til at høre nærmere om Lars Hvilling Hansens talenter.

Introduktion til Afdeling Q-serien

Bøgerne om Afdeling Q, som også findes som lydbøger af Jussi Adler Olsen, følger man vicekriminalkommissæren Carl Mørck, og hans 2 assistenter, Assad og Rose. Igennem hele serien er man med dem, når de kastes ud i mange forskellige sager, nogle mere mystiske og komplekse end andre. Samtidig ser man deres forhold til sig selv og hinanden blive udviklet i løbet af serien, hvor Rose ofte presser på for at få Carl Mørck til at tage diverse sager. Bøgerne kommer vidt omkring, og det er mange forskellige motiver og situationer at trioen kommer ud til. Ikke én sag er ens. Disse bøger af Jussi Adler Olsen har modtaget adskillige priser, og er anmelderoste. Det er en fornøjelse at læse Jussi Adler Olsens værker, og man kommer til at grave dybt ned i tragiske, og mystiske sager. Som læser kan man selv sidde på sidelinjen og gætte med, men samtidig kan man få et chok over plottet, og den drejning som bogen tager. Afdeling Q-serien strækker sig over mange år, så indimellem ser man også noget i bogen som indikerer den tid den er skrevet i. Selvom serien ikke er helt ny mere, så er den stadig værd at læse.

1. Kvinden i buret (2007)

Kvinden i buret er den første bog i Afdeling Q-serien, og er en af mange af Jussi Adler Olsens bøger. En vinterdag opdager man at en ung folketingspolitiker er forsvundet. Denne kvinde er Merete Lynggaard. Der er ikke blevet efterladt nogle spor, hvilket får medierne til at gætte på, hvad der mon er sket. Politiet får hurtigt sat en eftersøgning i gang, dog viser det sig at være uden held. Merete virker til at være forsvundet fra jordens overflade. Det er først da den talentfulde vicekriminalkommissær, Carl Mørck, bliver frontfigur, at der for alvor bliver sat skub i efterforskningen.  

2. Fasandræberne (2008)

Fasandræberne er andet bind i Afdeling Q-serien, som også findes som Lydbog af Jussi Adler Olsen. Året er 1987, og der bliver fundet 2 lig som er blevet dræbt på brutal vis. Det viser sig at være et søskendepar. Efterforskningen peger hurtigt i retningen ad, at morderen skal findes i en gruppe kostskoleelever. Nogle af disse elever er blandt Danmarks rigeste familier, men beviserne er der ikke nok af, så sagen lægges på hylden. 10 år senere dukker en af de mistænkte op hos politiet, hvor han tilstår mordene. Så sagen bliver set som opklaret, men er den egentlig det?

3. Flaskepost fra P (2009)

Tredje bind i Afdeling Q-serien er Flaskepost fra P. I det yderste Skotland, på politistationen lokaliseret i Wick, havde de haft en ridset flaske til at stå i meget lang tid. Ingen lod tilsyneladende mærke til den, ej heller brevet som lå deri. Ingen lod derfor mærke til det HJÆLP der stod med halvutydelige bogstaver. Den bliver overdraget til vicepolitikommissæren, Carl Mørck, og han tænker først at det bare er drengestreger. Men da han læser nærmere, går det op for ham, at brevet det eneste livstegn der har været, efter 2 store drenge blev bortført i 90’erne.

4. Journal 64 (2010)

Journal 64 er fjerde bind i serien om Afdeling Q, og den findes også som en af Jussi Adler Olsens lydbøger. På en lille ø, var der mange danske kvinder. De var blevet deporteret dertil, og tvang og misbrug var hvad kvinderne gik igennem hver dag. Denne sag skulle 55 år efter vise sig at være Afdeling Q’s mest komplekse sag, men dette vidste Rita Nielsen ikke, da hun for første gang satte sine fødder i sandet. Efter et overfald kigger assistenten Rose nærmere på en gammel sag, omkring en luder, som var sporløst forsvundet. Hun presser derfor Carl Mørck til at genåbne sagen.

5. Marco effekten (2012)

Femte bind i Afdeling Q-serien er Marco effekten. Den findes også som Lydbog af Jussi Adler Olsen. Marco er en dreng på 15 år, som hele sit liv har været tvunget af farbroren Zola, til at leve et kriminelt liv. Zola er leder en klan, som det lykkes Marco at flygte fra, efter han fandt ud af, at Zola havde tænkt sig at lemlæste ham. Til at starte med lysner alt for unge Marco, men hurtigt finder han ud af hemmeligheder om klanen og Zola, og han står i et dilemma. Skal han få politiet på sagen, eller skal han beholde sit liv?

6. Den grænseløse (2014)

Den grænseløse er sjette bind i serien om Afdeling Q, som også kan høre som en af Jussi Adler Olsens lydbøger. Midt i morgenluren på kontoret, bliver Carl Mørck ringet op af en bornholmsk kollega. Han får dog hurtigt afvist denne kollega, da det er en ny sag de gerne vil give ham. Dette falder dog ikke i god smag ved assistenten Rose, som bliver rasende, og Carl Mørck ender med at tage sagen alligevel. Sagen er 17 år gammel, og er en tragisk sag omhandlende en ung kvinde, som forsvandt fra hendes højskoleophold. Hun blev fundet hængt i et træ, men det viste sig at være et drab.

7. Selfies (2016)

Selfies er endnu en af Jussi Adler Olsens bøger, som er syvende bind i Afdeling Q-serien. Ledelsen opdager at Afdeling Q’s opklaringsprocent ikke ligger i nærheden af, hvad de havde forventet. Den eneste som kan modbevise det er Rose, som er meget langt nede psykisk, grundet hendes mørke fortid, som muligvis bærer præg af en grum forbrydelse. Liget af en ældre kvinde bliver fundet i Kongens Have, hvor en bilist er i gang med en dødelig jagt på kvinder, og et helt andet sted bliver nye forbrydelser planlagt. Er der mon en sammenhæng med alle disse sager?

8. Offer 2117 (2019)

Offer 2117 er ottende bind i Afdeling Q-serien. I over et årti har Carl Mørcks assistent Assad været en kæmpe drivkraft for Afdeling Q, men en masse traumatiske begivenheder giver ham nærmest et psykisk sammenbrud. En spansk journalist ved navn Juan Aiguaders dækker den tragiske død af en flygtning, og kun Rose kan hjælpe Assad med at afkode det journalisten bringer frem i lyset. Samtidig er der kaos i afdelingen, da en meget central kollega dør, efter et forsøg på at stoppe en drengs morderiske handlinger. Carl Mørck kastes nu ind i ligningen, og ingen bliver skånet.

Hvem er Jussi Adler Olsen?

Jussi Adler Olsen er i sandheden en meget unik, og dyb person. Han har meget erfaring indenfor en masse forskellige felter, hvilket givet ham et fantastisk indblik i den verden vi lever i. Dette bruger han også til sin fordel når han skriver, da hans bøger både indeholder sindssyge mennesker, internationale konspirationer og skæbner bestemt af samfundets struktur. Hans debut som forfatter blev skudt i gang med Alfabethuset, og efterfølgende må man nok sige at hans forfatterkarriere har taget fart.

Men der er mere til Jussi Adler Olsens liv end bare hans forfatterkarriere. I rygsækken har han nemlig politiske studier, en uddannelse indenfor filmvidenskab, og så er han søn af en psykiatrisk overlæge. Denne blanding har været med til at give ham det verdensbillede som flittigt bliver brugt i hans forfatterarbejde, og dette er uden tvivl med til at give bøgerne en helt anden dybde.

Hans vidunderlige bøger er kendt overalt i verden, og priserne han har modtaget, kommer også fra mange forskellige lande. I 2015 vandt han The Ripper Award, som er en Europæisk pris. I 2012 vandt han The Barry Award, som er en amerikansk pris, og i 2010 vandt han Glasnøglen, som er en skandinavisk krimipris. Men han har også vundet priser herhjemme i Danmark, i Tyskland, Frankrig, Japan og Sverige. Hans bøger har bragt stor fryd i hele verden, og det forstår man godt når man læser hans bøger. Hvis bøgerne siger dig noget, kan du lytte til Jussi Adler Olsens lydbøger gratis, og opleve hvilket pragtfuld forfatter han er.