Lydbøger » Ædru

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Ædru Lydbog

4.1/5

Forfatter: Jesper Stein

lydbog og e-bog

Introduktion

Ædru er en roman om at finde sig selv igen, efter at have brugt uendeligt mange år på at lede efter sig selv i bunden af en flaske. Ædru er en roman om at se det sværeste i livet i øjnene, og stå ansigt til ansigt med den person, man er blevet. Det er en historie om at forsøge at finde ind til sig selv igen, selvom det føles som om, man hele tiden falder fra hinanden.

Ædru er både en barsk fortælling, men det er blandt andet derfor, den føles så virkelig. Der bliver ikke lagt skjul på nogle følelser i en søgen efter et bedre liv, når flasken er sat på bordet.

Informationer:

Oplæser: Jesper Stein
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 4 timer og 47 minutter

Ædru: Handling

Ædru lydbog handler om en mand, der har brugt alt for mange år på at lede efter livets mening i bunden af en flaske. Den flaske har han endelig fået sat fra sig, og nu er det på tide, at han skal stoppe med at drikke. Men at sige det, er en helt anden sag end rent faktisk at gøre det i Ædru lydbog gratis. I et forsøg på at komme nemmere om på den anden side af livet med alkohol, vælger hovedpersonen selv at starte i behandling.

I løbet af sin tid i behandling bliver hovedpersonens personlighed mere og mere hevet frem i lyset, og for hver gang bliver der skrællet et nyt lag af løgn og svigt af personen i Ædru lydbog. Som den virkelig hovedperson kommer op til overfladen igen, begynder han også at blive mere og mere venlig stemt overfor de andre i behandlingen – blandt andet en yngre billedkunstner, som fortælleren hurtigt danner et venskab med.

Hovedpersonen i Ædru lydbog gratis er en ældre og tidligere krimiforfatter, der til trods for sine forkerte valg når det gælder alkohol, stadig har en hustru og fire skønne børn. Under overfladen af alkohol har fortælleren faktisk ret meget succes i sin karriere. Men i hans søgen på bunden af den ene flaske efter den anden, er det hele ved at falde fra hinanden i Ædru lydbog.

Nu må fortælleren gøre op med sig selv, hvordan han har tænkt sig at forme sin personlighed fremover, nu hvor han skærer de negative litterære forbilleder ud af sit liv på jagt efter nye forbilleder.

Om forfatteren: Jesper Stein

Jesper Stein har med Ædru skrevet en roman, der er meget tæt på at være en personlig biografi. Fortælleren i Ædru minder overraskende meget om Stein selv, der også er en ældre krimiforfatter. 

Jesper Stein udgav sin første roman tilbage i 2008 sammen med Bent Isager-Nielsen. Et par år senere i 2012, udkom Stein selv med sin første roman, Uro. Uro er den første i serien om Axel Steen, der er blevet utrolig populær i hele Danmark. Men også resten af Europa er blevet betaget af romanerne om Axel Steen, som han i 2015 vandt De gyldne laurbær for.

Serien om Axel Steen er blandt andet også blevet opkøbt til at kunne lave film over.