Lydbøger » Det er de danske som flygter

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Det er de danske som flygter Lydbog

4.3/5

Forfatter: Erik Valeur & Lise Ringhof

lydbog og e-bog

Introduktion

De er de danske som flygter, er det første bind i en trilogi om familien Brinch.
Erling Brinchs liv ændrer sig da hans lillebror dør i en drukneulykke. Erling var 7 år gammel, og han kunne egentlig have forhindret ulykken. Kort til efter møder Erling en vanskabt dreng fra fattiggården. Drengen Hubert, og Erling indleder et hemmeligt venskab. Dog efterlader han både familie og Hubert da han tilslutter sig fribytteren Sivert.

Deres tur slutter i København, hvor Erling vil læse til læge for at komme ud af fiskersamfundet han kommer fra. Mens han er i København, raser 1. verdenskrig. Han forelsker sig også i en pige i storbyen, men ender med at flygte fra hende, hvorefter han ender i Vejle. Han starter en lægepraksis, hvor han forsøger at glemme alt fra hans fortid. For at høre mere, kan du lytte til Det er de danske som flygter lydbog gratis.

Informationer:

Oplæser: Grete Tulinius
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 16 timer og 25 minutter

Det er de danske som flygter: Handling

Det er de danske som flygter, er første bind i romantrilogien, det er en bog baseret på omhyggelig research, og måden den er skrevet på er både værd at læse, og samtidig lærerigt. Dette første bind tyder godt for trilogien, da sproget og måden der bliver skrevet på, simpelthen holder læseren fast så snart man starter. Bogen er svær at lægge fra sig igen, og man kan lynhurtigt få den slugt. Man kan lytte til Det er de danske som flygter lydbog.

Erling er født i 1891, og han er søn af den dygtige sømand Søren, og konen Katrine. Da Erling er syv år gammel, bliver han involveret i en kæmpe tragedie som han aldrig kommer til at kunne ryste af sig. Uanset hvor meget han forsøger at flygte, så har den et hårdt greb i ham. Titlen hentyder til den flugt som Erling skal tage; både fysisk og mentalt.

I Brinchfamilien er alle, og alle har været, sømænd. Og de har endda været rigtig gode til det. Men her stikker Erling ud, da han ikke ønsker at blive sømand. Han ønsker hverken at leve eller dø på havet, men kort tid efter studentereksamen opholder han sig for en kort stund til søs, da han møder Sivert.

Sivert kommer til at have en kæmpe påvirkning på Erlings fremtid. Det er Sivert som sørger for at Erling har et tag over hovedet da han flytter til København. Senere i livet flytter Erling til Vejle, hvor han bliver gift ind i en rig familie, og han slår sig ned som læge, men fortiden indhenter ham. Han kan ikke finde ro, og han skubber folk der er tæt på ham væk. For at finde ud af hvad der sker med Erling, kan du høre Det er de danske som flygter lydbog.

Om forfatteren: Lise Ringhof & Eric Valeur

Lise Ringhof er datter af Gert og Hanne Ringhof som var med til at stifte forlaget Lindhardt og Ringhof. Hun overtog forlagets kontakt til boghandlerene og har efterfølgende arbejdet med salg, marketing og presse. I 2017 stoppede hun i Politikens forlag for at arbejde på trilogien om Brinch familien, sammen med Erik Valeur.

Erik Valeur har 30 års erfaring med journalistik, og livet for ham startede på spædbarnshjem. Han debuterede i 2011 med sin første bog, som blev en bestseller.
Herefter er de 2 gået sammen om at skrive Det er de danske som flygter, som bliver til en trilogi om Brinch familien og deres rejse gennem 1900-tallet.