Lydbøger » Folkets Skønhed

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Folkets Skønhed Lydbog

4.2/5

Forfatter: Merete Pryds Helle

lydbog

Introduktion

Folkets Skønhed lydbog er en fantastisk fortælling og skildrer Danmark gennem det 20. århundrede. Man får både et indblik i de fattiges liv, men også i forstadslivet. Folkets Skønhed lydbog bliver dog ekstra spændende idet meget af fortællingen stemmer overens med forfatterens egen opvækst. Det kan umuligt være et tilfælde, at hovedpersonen Maries ene barn hedder Merete i fortællingen, ligesom forfatteren selv.

Såfremt du interesserer dig for, hvordan Danmark var før i tiden, eller ønsker at blive klogere på dette, så kan Folkets Skønhed lydbog klart anbefales. Det kan være en fordel at høre bogen som lydbog fremfor at læse bogen. Herved vil du opleve, at du nemmere vil kunne finde tid til at komme igennem denne spændende bog. Du kan høre den gratis ved at følge anvisningerne her på siden og påbegynde din prøveperiode.

Informationer:

Oplæser: Ellen Hillingsøe
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 10 timer og 32 minutter

Bogens handling

Folkets Skønhed er skrevet af den anerkendte forfatter Merete Pryds Helle. Romanen tegner et portræt af, hvordan Danmark var i det 20. århundrede. Man ser Danmark gennem hovedpersonen Maries øjne, hvor man får fortalt hendes slægts historie. Derudover får man et indblik i det fattige lokalmiljø på Langeland, både før, men også under krigen. Miljøet er præget af store familier med mange børn, vold og ingen penge, hvorfor man får et indblik i, hvordan det er at vokse op i et barsk miljø, som adskiller sig rigtig meget fra, hvad normalen er i dagens Danmark.

Hovedpersonen Marie vokser op i et hjem, som er præget af fattighed. Man starter med at følge Marie i hendes opvækst i 1930’erne. Marie forsøger at skjule overfor sine klassekammerater, at hun er fattig og sulten. Marie er en meget flittig pige, som hjælper sin mor mere og mere i hjemmet, efterhånden som moren får det dårligere og dårligere. Maries far kommer ud for en arbejdsulykke, hvorfor Marie sendes ud for at tjene penge til familien. Marie får arbejde på et hjem for ugifte, gravide kvinder.

Man følger Maries dagligdag her indtil den dag, hvor der kommer bådflygtninge op på stranden. Her slutter krigen og Maries liv ændrer sig drastisk herefter. Hun undslipper fattigdommen sammen med sin kæreste og tager til København for at skabe sig en bedre fremtid. Det viser sig dog, at en hård opvækst med vold, fattigdom og meget ansvar har præget Marie meget. Det kan derfor være svært at lægge alt dette bag sig og skabe sig et nyt liv i idylliske omgivelser.