Lydbøger » Undervejs af Dronning Margrethe

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Undervejs Lydbog af Dronning Margrethe

4.1/5

Forfatter: Tom Buk-Swienty

lydbog og e-bog

Introduktion

Den biografiske roman Undervejs af Dronning Margrethe er skrevet af Tom Buk-Swienty. Tom er en dansk forfatter samt historiker. Forfatteren er kendt for sine detaljerede romaner om historiske begivenheder og om indflydelsesrige figurer såsom dronningen.

Denne biografi giver læseren et helt unikt samt detaljeret indblik ind i dronningens liv. Men ikke hendes liv under regeringsperioden, men om hendes liv før hun blev landets regent. Værket omhandler tiden før 1972, hvor hun stadig var prinsesse. Dronningen fortæller gennem en række interviews om livet på en kostskole, hendes tid på gymnasiet og hvordan det var at leve under Besætningen. Dronningen fortæller også om dannelsesrejsen i 20’erne, og om hvordan hun fandt livets store kærlighed.

Informationer:

Oplæser: Sonja Oppenhagen
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 13 timer og 50 minutter

Undervejs af Dronning Margrethe: Handling

Tom Buk-Swientys unikke samt biografiske roman Undervejs af Dronning Margrethe omhandler dronningen af Danmark, og de formative år hun har haft på vejen mod at være landets dronning. I Undervejs af Dronning Margrethe starter fortællingen allerede før januar 1972, hvor Margrethe stod i sin sorte påklædning da hendes far var gået bort, og samtidigt så Danmark på den nu kommende regent. Man kan lytte til Undervejs af Dronning Margrethe lydbog gratis, for at høre flere mærkværdige stunder i dronningens liv.

Værket blev udgivet i anledningen af Hendes Majestæt Dronning Margrethes 50-års regeringsjubilæum.

I Undervejs af Dronning Margrethe lydbog hører man om tiden før Margrethe blev dronning. Intentionen bag Undervejs lydbog var nemlig ikke om at give en fortælling af regeringsperioden, men mere om de begivenheder dronningen levede gennem for at blive dronning.

I Undervejs af Dronning Margrethe lydbog hører man eksempelvis om at være en del af en historisk indflydelsesrig samt betydningsfuld familie, hvordan det var at vokse op under Besættelsen og adskillige tjenestefolk i hjemmet. Man hører også om hendes tid i en pigeskole i hovedstaden, en kostskole i England, de fine slotte samt kongeskibet Danmark.

Dronningen fortæller om hendes unge samt nysgerrige dage, hvor hun studerede og hvor hun tog på arkæologiske ekspeditioner. Hun fortæller også om hendes adskillige rejser, som var en del af den dannelsesrejse hun havde da hun var 25 år. Her hører man også om dronningens store forelskelse i London, hvor hun møder den franske grev ved navnet Henri de Monpezat.

Gennem adskillige interviews med dronningen har forfatteren fanget de følelsesladede, humoristiske samt tankevækkende historier, som dronningen med dette værk deler med os læseren.

Om forfatteren: Tom Buk-Swienty

Tom Buk-Swienty er født i Danmark år 1966, og han er en dansk journalist samt historiker. Ud over dette er han også en forfatter, der er kendt for sine enestående samt meget detaljerede biografier af både royale samt historiske begivenheder. Han har eksempelvis skrevet biografien om dronningen af Danmark Undervejs af Dronning Margrethe. Man kan lytte til Undervejs lydbog gratis.

Forfatteren er kendt for at skrive om den dansk-tyske krig, og hans bøger er også blevet brugt til at skabe tv-serier for Danmarks Radio. Det var da han opholdte sig i USA, at han fik inspiration til at påbegynde hans forfatterskab.

Han er på nuværende tidspunkt en aktiv forfatter, og i 2014 blev han adjungeret professor ved Syddansk Universitet i historie.