Lydbøger » 1984

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

1984 Lydbog

4.3/5

Forfatter: George Orwell

lydbog og e-bog

Introduktion

Lyt til 1984 lydbog gratis og følg med i den spændende fortælling om Winston Smith, der er ansat ved Ministeriet for Sandhed. Smith har fået til opgave at omskrive historien således, at det passer til det, som ministeriet ønsker. Men hvad sker der, når man forsøger at fremstille historien på anderledes vis, end det ellers ville være tilfældet?

1984 er en spændende fortælling om overvågning, tankekontrol, diktatoriske regimer og længsel efter det forbudte. For vil Winston Smith blive ved med at følge befalingerne fra sin arbejdsplads? Følg denne dramatiske fortælling i 1984 lydbog, hvor der er overvågning overalt, og Tankepolitiet står på lur.

Informationer:

Oplæser: Dan Schlosser
Sprog: Dansk
Kategori: Klassikere
Længde: 10 timer og 36 minutter

1984: Handling

Året er 1984, og Winston Smith er ansat i Ministeriet for Sandhed. Han lever en relativt stille tilværelse med kontorarbejde, og der sker ikke særligt meget nyt på daglig basis. Winston er fanget i en monotom hverdag uden fornyelse.

Winstons Smiths arbejde beskrives det i 1984 lydbog til at bestå af at omskrive historien, så den bedre passer sammen med sandheden. Men hvad dækker sandheden over i 1984? For ministeriet er det vigtigt, at historien passer sammen med den sandhed, som de selv ønsker at fremstille.

Fortællingen i 1984 er et forsøg på at afbillede, hvordan et skræmmende og gennemgribende diktatur kan påvirke et individ. Ifølge forfatterne til 1984 lydbog sker denne påvirkning ved hjælp af tankekontrol og propaganda. For 1984 fortæller os, at Store Broder har et vågent øje og ser alt. Overvågningen sker ved hjælp af et utal af skærme, der findes uden- og indendørs.

Med til fortællingen i 1984 følger også Tankepolitiet, der har til opgave at afsløre oprør mod partiet. For det beskrives i 1984, at det er vigtigt at holde styr alle individerne for at fastholde sin magt. Midt i alt dette finder vi dog Winston, der har en længsel efter det forbudte. For Winston dækker dette over en livsfarlig affære med en kvinde ved navn Julia.

1984 er en fortælling om propaganda, overvågning, diktatur, frihedsberøvelse, tankekontrol, indsamling af data og ansigtsgenkendelse. Lyt til 1984 lydbog gratis, hvis du er mere til lydbøger. Følg med i spændende fortællinger, der inkluderer begreber som Big Brother, Newspeak og moderne, totalitære samfund.

Om forfatteren: George Orwell

Det var under pseudonymet George Orwell, at den engelske romanforfatter ved navn Eric Arthur Blair udgav værket 1984 lydbog. Blair har været vidt omkring i løbet af sit liv. For eksempel arbejdede han i Burma som kolonialt politi, men vendte senere tilbage til Europa og arbejde som opvasker og var hjemløs for en tid. Senere gav han sig dog over arbejde som journalist og begyndte at skrive romaner ved siden af.

Et gennemgående tema i Blairs værker er politik. Denne forfatter var nemlig glødende demokratisk socialist og imod enhver form for totalitært styre. Dette tema ses for eksempel i en titel som Animal Farm.