Lydbøger » Hobbitten

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Hobbitten Lydbog

5/5

Forfatter: J.R.R Tolkien

lydbog og e-bog

Introduktion

Fortællingen har i sandhed haft stor succes og rigtig mange mennesker har set filmatiseringen af fortællingen. Man får dog en helt anden oplevelse, hvis man læser bogen, da denne indeholder langt flere spændende og fantastiske detaljer, end filmatiseringen gør.

Såfremt man ikke er den største bogorm, der elsker at læse bøger, så er det muligt at høre Hobbitten lydbog. For mange der godt kan lide at læse, kan det at høre lydbøger dog også være fordelagtigt, da man kan høre bøger i langt flere sammenhænge, end man kan læse dem. Hør for eksempel Hobbitten lydbog imens du kører bil eller tager offentlig transport eller prøv at høre den inden, at du skal sove. Du kan få en gratis prøveperiode på en lydbogtjeneste ved at følge instruktionerne her på siden. Såfremt du bliver fanget af fortællingen, kan du også høre Ringenes Herre lydbog og fortsætte i det fantastiske univers.

Informationer:

Oplæser: Torben Sekov
Sprog: Dansk
Kategori: Fantasy & SciFiSerie
Længde: 10 timer og 20 minutter

Bogens handling

Langt de fleste mennesker kender til eller har hørt om fortællingen Ringenes Herre, hvor man særligt følger hobbitten Frodo. I Hobbitten lydbog følger man en af hans ældre slægtninge Bilbo Sækker. Hobbitten foregår således tilbage i tiden i forhold til Ringenes Herre.

Bilbo Sækker får en dag besøg af en troldmand, hvilket forstyrrer hans daglige rytme, som han så godt kan lide. Dette skyldes særligt, at denne troldmand byder 13 dværge indenfor i Bilbos hjem, hvor de skal planlægge deres næste færd. Bilbo bliver dog alligevel interesseret i det eventyr, som denne færd kunne bringe med sig. Han ender derfor med at tage med troldmanden og de 13 dværge ud på deres færd. Dette er dog på både godt og ondt og Bilbo kommer senere til at fortryde sit valg. Dette skyldes, at det aldrig er til at vide, hvem og hvad man støder på, når man er på færd.

De drager alle mod Det Ensomme Bjerg, hvor dragen Smaug har erobret mange dværges hjem og derudover hviler tungt på deres skat. På vejen støder de både på kæmpeedderkopper, trolde, onde træer og orker, der alle er med til at gøre deres færd ekstra farlig. Dog møder de også venlige sjæle på deres vej og fortællingen skildrer derfor også venskaber og mod. I Hobbitten lydbog bliver man også introduceret til Ringen, som Bilbo finder på sin vej.

Om forfatteren: J.R.R. Tolkien

Forfatteren bag Hobbitten er John Ronald Reuel Tolkien, bedre kendt som J.R.R. Tolkien. Han var forfatteren bag Ringenes Herre, og de efterfølgende bøger til serien. Udover at være forfatter, så var han også professor i engelsk sprog og middelalderlitteratur. Han underviste på Universitetet i Oxford.

Det var først efter hans død i 1973, at verdenen fik øjnene op for hans bøger. Efter hans død skrev hans søn videre på nogle bøger som J.R.R. Tolkien ikke selv nåede at afslutte. Udover at være akademiker og forfatter, så var Tolkien også en del af hæren, og i 1916 deltog han som soldat ved Slaget ved Somme, og mange af hans kammerater døde, mens han selv overlevede, da han kom på lazaret.

Først var det Ringenes Herre som opnåede kæmpemæssig succes, og senere fulgte Hobbitten. Hvis man har lyst til at høre nærmere, kan man høre Hobbitten lydbog, og følge det eventyr der blev forfattet af den ny verdenskendte, og elskede J.R.R. Tolkien.