Lydbøger » 1968

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

1968 Lydbog

4.1/5

Forfatter: Jan Guillou

lydbog og e-bog

Introduktion

1968 er en roman, der ikke kun tager fat på vigtige begivenheder i historien, og hvilke betydninger de fik for hele verden. Det er en roman, som tager fat på disse begivenheder, og hvordan de kan påvirke den enkelte mand og dennes familie.

1968 er historien om en familie, som i lang tid har været splittet af uransagelige årsager. Det er en splid, som har skåret familien fra hinanden i flere generationer. Men som historiske begivenheder begynder at blive større og vigtigere, finder medlemmer af familien sammen om fælles værdier og fælles grundlag, der kan bane vejen for noget større.

Informationer:

Oplæser: Paul Becker
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 12 timer og 45 minutter

1968: Handling

1968 lydbog er en historie, der tager dig med tilbage i historien. For nogle er det en tid, der kun fortælles om, for andre kan de nemt huske tilbage til de turbulente år. Det er en tid, stadig præget af krig, og som nu har fået en ny synder i offentligheden. I 1968 lydbog gratis vokser modstanden mod den omdiskuterede Vietnamkrig ekstraordinært. Det er en diskussion, som fylder alt i både det politiske- såvel som det kulturelle landskab. Og det er en diskussion, som for altid vil ændre hele verden.

Midt i den glødende diskussion i verdens flodbølge af strid befinder familien Lauritzen sig også i en strid. I flere generationer har familien Lauritzen været splittet af en lang og udmattende arvesag. I 1968 lydbog får læseren indblik i, hvordan familien Lauritzen ikke længere fejrer jul sammen eller tilbringer deres sædvanlige somre i Sandhamn. I stedet taler de knap nok sammen.

Men skæbnen vil, at året 1968 kommer til at ændre på det. En dag til en Vietnam-demonstration mødes to dele af familien Lauritzen. Eric og Henning kommer fra hver sin gren af familien Lauritzen, men de finder fællesskab og venskab i deres forenede kamp for socialismen, som overgår den meget gamle arvestrid.

1968 lydbog gratis er en sådan bog, der fortæller mere end én historie på samme tid. Til dels er det Erics historie som nyuddannet jurist, der endelig får sin første store sag, der bringer ham gennem hele Europa. Til dels er 1968 lydbog også Hennings historie og dennes kamp for socialisme, som afspejler hele verdens historie på daværende tidspunkt.

Om forfatteren: Jan Guillou

Jan Guillou har skrevet et væld af spændende romaner, som alle tager en vis grad af sande begivenheder med sig. Han er mest kendt for sine spionromaner, men efter at have brugt en del år på spioner, vendte han sit fokus mod mere historiske begivenheder, som han flettede sammen med dramatiske familier.

1968 er endnu et eksempel på en historisk roman, der tager fat på en omdiskuteret begivenhed fra virkeligheden, som Guillou selv har været i centrum af. Netop derfor gør det også historien i 1968 endnu bedre. Hvis du er til de langt mere historiske romaner fra Guillou kan du begynde på hans Arn-trilogi, der tager dig endnu længere tilbage i tiden.