Lydbøger » 7.a

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

7.a Lydbog

3.8/5

Forfatter: Bjarne Reuter

lydbog og e-bog

Introduktion

Det som eleverne i 7.a troede ville være et normalt og hyggeligt lejrskoleophold tager en pludselig, uhyggelig og uventet drejning. Ungdomsbogen 7.a af Bjarne Reuter er fortællingen om en klasse, som tager på lejrskole. I 7.a lydbog kan man høre at opholdet foregår på et pensionat ved havet. De elleve elever er i følgeskab med to lærere. Lærerne hedder Finn og Gitte, men det er Gitte som overnatter på pensionatet med eleverne først.

I værket 7.a dukker små ledetråde frem for eleverne om et skib. Der var dog noget de ikke vidste. De vidste nemlig ikke at skibet var forsvundet, og at disse ledetråde har en skæbnesvanger sammenhæng mellem dem og det forsvundne skib. Hvorfor er der en sammenhæng mellem skibet og eleverne? For at høre mere om hvad der kommer til at ske på elevernes ophold, på pensionatet ved havet, kan man med fordel lytte til 7.a lydbog gratis.

Informationer:

Oplæser: Erik Kühnau
Sprog: Dansk
Kategori: Ungdomsbøger
Længde: 4 timer og 46 minutter

7.a: Handling

Bogen 7.a handler om de unge elever i 7. klasse, som skal på hyttetur sammen. I klassen er der elleve elever samt to lærere. Det bliver besluttet at de skal opholde sig på et gammelt pensionat tæt på havet. I 7.a lydbog kan man høre hvordan en forventningsfuld klasse får sig en uforglemmelig hyttetur. I 7.a lydbog hører man også Gittes tanker.

Gitte fornemmer den dårlige stemning fra sin enkelte overnatning. Hun havde nemlig en drøm, som påvirkede hende negativt. I sin drøm fik hun fornemmelsen af, at en elev enten døde eller var et unaturligt fænomen. Desuden fandt Gitte en journal skrevet af en ved navnet Max Savannah. På et stykke papir relateret til bogen stod der 13 navne. Dette var opsigtsvækkende for Gitte.

I klassen findes en gruppe som hedder Klanen. Klanen består blandt andet af Jens, Johan og Mouritz. Gruppen er gået sammen med deres mandlige lærer Finn, da de tror at Gitte samt pigerne står bag alle de usædvanlige begivenheder.

Da der sker mange mystiske ting på turen i bogen 7.a, beslutter Finn sig for at konfrontere Gitte. Hun informerer Finn om at hun selv ikke forstår situationen. Finn tror at hun lyver, og dette irriterer ham så meget, at deres makkerskab svækkes. De når dog tilbage til det normale makkerskab de havde, da de skal stå sammen om at være professionelle, da de har ansvaret for eleverne.

Der er blevet planlagt et orienteringsløb, hvor Finn hjælper Klanen. Finn fortæller gruppen hvor den sidste post er, hvilket er nede i kælderen. Eleverne Gustav og Mouritz går ned i kælderen for at hente skatten, men til deres væmmelse finder de et svinehjerte i et badekar. Dette er ikke det eneste besynderlige der sker på deres hyttetur. Lyt til 7.a lydbog gratis for at høre mere af historien.

Om forfatteren: Bjarne Reuter

Bjarne Reuter er født i Brønshøj i 1950, og dimitterede fra læreruddannelsen i 1975 på Blågårds Seminarium. Han er en af de mest kendte og læste danske forfattere. Dette skyldes formegentligt hans stadig aktive rolle i dansk litteratur. Gennem mere end tre årtier har Bjarne Reuters værker været fast inventar hos børn og unge. Dette skyldes at hans værker benyttes i klasseværelserne samt kollegieværelserne.

At hans værker overlever i flere årtier og videregives til en ny generation kan skyldes mange ting. Både emnerne som de unge kan relatere til, men også måden hvorpå forfatteren fanger læseren. Nogle populære værker af forfatteren er filmatiseret. Dette gælder eksempelvis Buster og Bjørn fra Brønshøj. Dette har blandt andet skabt en fælles ramme for forskellige generationer, hvor de kan referere til samme forfatter samt hans værk.

Bjarne Reuter har vundet flere priser for sine værker, eksempelvis Kulturministeriets Børnebogspris 1977 og De Gyldne Laurbær 1989.