Lydbøger » Abemanden

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Abemanden Lydbog

3.9/5

Forfatter: Nikolaj Thomassen, Mads Brügger

lydbog

Introduktion

De to journalister Nikolaj Thomassen og Mads Brügger er endnu en gang tilbage med udgivelsen af Abemanden. Det er nemlig ikke første gang, at de to er dykket ned i en subkultur i Danmark og har udgivet et værk på baggrund af dette. Nu er de to så tilbage med fortællingen Abemanden lydbog, hvor vi hører om Claus Bork Hansen.

Claus Bork Hansen var et vigtigt medlem i Bandidos, men blev en dag i 2001 likvideret i Vanløse. Lyt til Abemanden lydbog gratis og hør de to journalisters dokumentariske fortælling om Claus Bork Hansens liv. Hansen blev nemlig ikke offer for bandekonflikten mellem Bandidos og Hells Angels. I stedet var det ifølge de to forfattere freden, der tog livet af ham.

Informationer:

Oplæser: Bent Otto Hansen
Sprog: Dansk
Kategori: Fakta
Længde: 5 timer og 13 minutter

Abemanden: Handling

I Abemanden bliver vi introduceret til rockeren ved navn Claus Bork Hansen. Claus Bork Hansen gjorde karriere inden for Bandidos, men afgik efter et skyderi i Vanløse i 2001. Likvideringen af Claus Bork Hansen blev udført af fire hætteklædte mænd, og sagen bliver nu undersøgt af de to journalister Nikolaj Thomassen og Mads Brügger. Abemanden er en dokumentarisk fremstilling af den nu afdøde Claus’ liv. Lyt til Abemanden lydbog gratis og få del i fortællingen.

Claus Bork Hansen blev under sin tid som rocker kendt under navnet Karate Claus. Det forklares i Abemanden, at Claus godt vidste, at han en dag skulle dø. De mennesker, der kendte ham bedst fortæller, at han også vidste, hvem der ville være skyld i hans død. Claus forventede nemlig at blive slået ihjel af sine tidligere venner i Bandidos. Ifølge forfatterne til Abebanden var det freden og ikke rockerkrigen mellem Bandidos og Hells Angels, der slog Claus ihjel.

Lyt til Abemanden lydbog og hør historien om, hvordan Claus voksede op i Hedehusene og gradvist blev en del af rockermiljøet i og omkring København. Abemanden fortæller historien om, hvordan han arbejdede sig op i graderne i Bandidos og til sidst blev en del af toppen. Lyt til Abemanden lydbog og få del i et miljø, der ellers normalt er lukket land for almindelige danskere.

Lyt til Abemanden lydbog gratis og få historien om broderskab og flokmentalitet, der senere viser sig at blive erstattet af hævn og nådesløs kamp mellem de samme personer. De to forfattere til Abemanden har tidligere arbejdet sammen og er nu tilbage med endnu en prisvindende udgivelse.

Om forfatteren: Nikolaj Thomassen og Mads Brügger

Nikolaj Thomassen og Mads Brügger er forfattere til Abemanden. Det er dog ikke første gang, at de to har arbejdet sammen, for tidligere har de udgivet ”Grænselandet” i fællesskab.

Nikolaj Thomassen er uddannet journalist og forfatter. Han har tidligere arbejdet primært inden for undersøgende journalistisk og har blandt andet været ansat på Politiken, WeekendNu og Dagen. Tidligere har denne forfatter modtaget Hørupprisen for at have afdækket Ligkistesagen.

Mads Brügger er uddannet journalist og tidligere programchef hos det daværende Radio25syv. Brügger er kendt for at infiltrere diverse miljøer. Det har blandt andet først til skildringer af det kommunistiske styre i Nordkorea.