Lydbøger » ADHD hos piger og kvinder

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

ADHD hos piger og kvinder Lydbog

5/5

Forfatter: Lotta Borg Skoglund

lydbog og e-bog

Introduktion

Forskellen på kønnene når det kommer til ADHD er faktisk større end man lige skulle tro. Pigerne med ADHD kæmper med noget helt andet, end mændene gør. Pigerne oplever ikke blot en stresset hverdag, men de har en lang række udfordringerne. De diagnosekriterier der er sat for ADHD, er baseret på drenge og mænds symptomer, så derfor kan det ofte være svært for pigerne at få diagnosen, og derefter at få den nødvendige hjælp.

Forfatteren af ADHD hos piger og kvinder, Lotta Bog Skoglund, har specialiseret sig i ADHD hos kvinder i hendes arbejde som læge og psykiater. Så derfor har hun skrevet bogen for at belyse de udfordringer kvinder med ADHD oplever. For at lære mere, kan du lytte til ADHD hos piger og kvinder lydbog.

Informationer:

Oplæser: Eva Zelander
Sprog: Dansk
Kategori: Fakta
Længde: 5 timer og 14 minutter

ADHD hos piger og kvinder: Handling

ADHD hos piger og kvinder er skrevet af psykiateren Lotta Borg Skoglund, hvor den viden der er på området omhyggeligt gennemgås, og hun går i dybden med at beskrive hvilke udfordringer kvinderne står overfor. Lotta beskriver alle de aspekter i ADHD som præger kvindernes hverdag. Alt det hun skriver i ADHD hos piger og kvinder, bliver underbygget af eksempler og historier fra patienter, som hun har hørt i sin praksis. For at høre mere, kan du lytte til ADHD hos piger og kvinder lydbog gratis.

For kvinder med ADHD, er det ikke hyperaktiviteten som fylder på samme måde som den gør hos mænd. ADHD hos mænd kan godt blive beskrevet som udadvendt, hvorimod ADHD hos kvinder bliver vendt indad, så sygdommen er mere skjult, og ikke så iøjnefaldende som den i mange tilfælde kan være hos mænd. Dette kan godt være en af grundene til, at det er svært for kvinder at få diagnosen. Mange af de kvinder som lider af ADHD, fik deres diagnose sent i livet, fordi de blev ved med at have specifikke udfordringer, som de ikke kunne få hjælp til.

ADHD hos piger og kvinder er blevet kåret til den bedste populærvidenskabelige bog i 2020. Bogen er fyldt med historier fra patienter selv, og alt i bogen underbygger hinanden. Patienternes oplevelse er sammensat med den faglighed der ligger i Lottas arbejde, så det er en velskreven bog, hvor sproget kan læses af alle. Det er let forståeligt, og beskrivelserne af ADHD hos piger og kvinder er opsigtsvækkende, og tankevækkende. Kvindernes liv med ADHD er slet ikke som man normalt hører, da alle sager man generelt hører om, er ADHD hos mænd. For at høre mere om forskellene, kan du lytte til ADHD hos piger og kvinder lydbog.

Om forfatteren: Lotta Borg Skoglund

Forfatteren af ADHD hos piger og kvinder, er den svenske Lotta Borg Skoglund. Hun er uddannet læge, med speciale i psykiatri, hvorved hun har et fantastisk grundlag for at skrive en bog som denne.

I meget af hendes karriere har hun specialiseret sig i at hjælpe de kvinder som er mødt ind i praksissen med ADHD. De har kæmpet hver dag for at få en hverdag til at fungere, og derfor ville Lotta gerne se på forskellene på mænd og kvinder med ADHD. Herefter er det nærmest det eneste hun har beskæftiget sig med; kvinder og deres problematikker med ADHD.