Lydbøger » Af en retsmediciners bekendelser

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Af en retsmediciners bekendelser Lydbog

4.1/5

Forfatter: Preben Geertinger

lydbog og e-bog

Introduktion

Af en retsmediciners bekendelser er bogen til alle, der har den mindste interesse for true crime og arbejdet, der foregår, når der skal opklares kriminelle sager. Det er historien om den karriere og det arbejde, som retsmediciner Preben Geertinger har udført. Af en retsmediciners bekendelser er derfor også et personligt indblik i en karriere, som har påvirket et privatliv på godt og ondt.

For når man arbejder så tæt med døden i hverdagen, vil det unægtelig få en vis indflydelse på dit syn på livet. Det er blot en af de tankevækkende betragtninger, som Geertinger bringer frem i lyset med Af en retsmediciners bekendelser.

Informationer:

Oplæser: Preben Geertinger
Sprog: Dansk
Kategori: Krimier
Længde: 6 timer og 44 minutter

Af en retsmediciners bekendelser: Handling

Af en retsmediciners bekendelser lydbog er en fortælling om en profession, som langt de færreste kan forestille sig selv i. Alligevel er det præcis, hvad Preben Geertinger har gjort i en lang karriere. Det har betydet, at i størstedelen af hans liv har han beskæftiget sig med de døde. Det kommer unægtelig til at påvirke dit syn på livet, hvilket Geertinger også fortæller om i Af en retsmediciners bekendelser lydbog gratis.

Livet som retsmediciner kan være lige så roligt, som det kan være bizart. Det kan være præget af nemme og genkendelige obduktioner, men den kan også fyldes med gamle kriminalsager, som endnu ikke har fået deres krævende svar. Dertil kommer det meget specielle forhold, som livet og døden pludselig bliver sat i perspektiv til. Dette er blot en af grundene til, at Af en retsmediciners bekendelser lydbog er så tankevækkende en bog for alle at læse. Det er som sådan lige meget, om man er interesseret i kriminalhistorie eller true crime, for bogen handler også om de tanker, der dagligt kommer til at kredse om døden i ens arbejde.

I Af en retsmediciners bekendelser lydbog ser Geertinger tilbage på, hvordan forholdet til døden og begravelserne har ændret sig i løbet af årene. Fra en tid hvor døden og begravelsen var en helt naturlig del af livets gang, som selv de mindste i familien kunne forstå, til en nutid hvor døden i mange tilfælde bliver betragtet som noget, der i bedste tilfælde blot skal skjules.

Af en retsmediciners bekendelser lydbog gratis siges at være en af de bedste erindringsbøger i nyere tid, fordi den ser så nuanceret på døden og dødens påvirkning af livet.

Om forfatteren: Preben Geertinger

Preben Geertinger betragtede ikke sig selv som forfatter. Han var først og fremmest retsmediciner, og det var et stykke arbejde, som han var ganske stolt af. Da Peter Høeg i sin tid skulle skrive den bog, der senere endte med at blive en international bestseller (Frøken Smillas fornemmelse for sne), bad han Geertinger om hjælp. Geertinger hjalp Høeg med de retsmedicinske detaljer i bogen, og til gengæld opfordrede Høeg Geertinger til at skrive sine egne historier. 

Det var begyndelsen på det, der endte med at blive Af en retsmediciners bekendelser og romanen Lualaba. Begge er bøger, der kigger nærmere på døden og livets begyndelse og slutning.