Lydbøger » Alfabet og Sommerfugledalen

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Alfabet og Sommerfugledalen Lydbog

4.1/5

Forfatter: Inger Christensen

lydbog og e-bog

Introduktion

Romanen Alfabet og Sommerfugledalen er skrevet af den danske forfatter ved navnet Inger Christensen. Forfatteren har formået at oversætte sine værker til over 30 adskillige sprog, og hendes poetiske samt klassiske værker har frembragt store følelser for både læsere samt anmeldere.

Dette værk kombinerer to af forfatterens værker, der både er poetiske, lyriske og tankevækkende. I værket er der en klassisk sonetkrans, men der er også benyttet Fibonaccis talrække. Den klassiske sonetkrans består af 15 sonetter og har titlen Sommerfugledalen. Fibonaccis talrække er benyttet i Alfabet, hvor forfatteren kløgtigt formår at frembringe specifikke følelser samt tanker hos læseren. Dette kan du høre mere om i lydbogen gratis.

Informationer:

Oplæser: Inger Christensen
Sprog: Dansk
Kategori: Klassikere
Længde: 1 timer og 12 minutter

Alfabet og Sommerfugledalen: Handling

Den danske forfatter ved navnet Inger Christensen har skrevet Alfabet og Sommerfugledalen, der har vundet sig god vej frem mod den internationale litterære scene, da det formår at tage læseren med på en yderst rørende rejse.

Alfabet og Sommerfugledalen er nemlig et værk som intet andet, i det værkets struktur er meget velovervejet og poetisk. Lyt til Alfabet og Sommerfugledalen lydbog, og hør selv hvordan dette fortryllende værk tager dig med på en tankevækkende samt behagelig rejse. Man kan med fordel lytte til det klassiske samt poetiske værk Alfabet og Sommerfugledalen lydbog gratis.

Ved at lytte til Alfabet og Sommerfugledalen lydbog hører man både sonetkransen Sommerfugledalen af Inger Christensen, der såmænd er blevet en del af Danmarks kulturkanon. Værket indeholder 15 sonetter, da det er en klassisk sonetkrans. Man hører også i Alfabet og Sommerfugledalen lydbog om forfatterens digtsamling ved navnet Alfabet. Alfabet er et yderst poetisk værk, der på en meget systematisk samt gennemtænkt matematisk måde, formår at fange læseren i et tankevækkende samt følelsesladet univers.

Lyt til Alfabet og Sommerfugledalen lydbog gratis og hør selv det tankevækkende lyriske værk, der kombinerer både alfabetet samt den matematiske talrække af Fibonacci. Fibonaccis talrække indeholder en specifik række af tal, der bør overholdes i et værk. Tallene er 1, 2, 3, 5, 8 og 13. Ved at dette digt også benytter et alfabetisk system, er der specifikke følelser som frembringes hos læseren. Følelser der både udtrykker kærlighed, angst og frygten for menneskehedens handlinger.

Alfabet og Sommerfugledalen er derfor en samling af de to meget veltænkte samt gennemkomponerede værker at Inger Christensen. Her får man ét samlet værk, bestående af de to internationalt roste litterære værker.

Om forfatteren: Inger Christensen

Inger Christensen var født i Danmark i midten af 1930’erne, og hun døde i året 2009. Inger Christensen var en velkendt dansk forfatter, der for sine lyriske digte samt poetiske værker, vandt sig god vej frem mod den litterære scene i Danmark. For mange anses forfatteren for at være en af Danmarks mest indflydelsesrige samt respekterede digtere i nyere tid.

Forfatterens digte blev ikke kun i Danmark rost af anmeldere og læsere. Hendes værker formåede nemlig at blive oversat til over 30 forskellige sprog, og hun er derfor en velkendt digter internationalt.

Inger havde for sine værker modtaget adskillige nomineringer samt priser, eksempelvis for været Alfabet og Sommerfugledalen. blandt andet modtog hun fra Statens Kunstfond flere produktionspræmier og legater.