Lydbøger » Amdi og Tvind

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Amdi og Tvind Lydbog

4.1/5

Forfatter: Peter Tygesen

lydbog og e-bog

Introduktion

Amdi og Tvind er en biografisk fortælling om en mand, der fik overraskende stor indflydelse på det danske samfund i sin levetid. Det er en historie om venskaber og ambitioner, og hvordan disse kan påvirke hinanden på godt og ondt i livet.

Amdi og Tvind fortæller historien om Mogens Amdi Petersen og de handlinger, som han påvirkede Danmark med i sin tid. Det begyndte i 1960’erne, men er stadig omtalt i det 21. århundrede.

Med Amdi og Tvind får du begyndelsen på historien om en mand, der virkelig formåede at sætte sit præg på Danmarks samfundshistorie.

Informationer:

Oplæser: Bent Otto Hansen
Sprog: Dansk
Kategori: Krimier
Længde: 14 timer og 58 minutter

Amdi og Tvind: Handling

Amdi og Tvind lydbog fortæller historien om en ung dreng ved navn Mogens Amdi Petersen. I hele sit liv har Amdi været god til at samle på betydningsfulde venskaber. Det er venskaber, som han holder tæt ind på livet og bliver en slags fællesskab omkring ham. Fællesskaber der tager udgangspunkt i spejderære og en oprørsk munterhed, som læseren kan høre om i Amdi og Tvind lydbog gratis.

Amdi er blandt andet venner med Walter, og dertil kan de tilføje et venskab med Jørgen Kragh, som de møder på ny i deres ungdom på vej på universitetet. Tilbuddet om at komme med jorden rundt, bliver modtaget med kyshånd, og derfra går tingene ellers sin gang i Amdi og Tvind lydbog.

Det er Amdis egen motivation til at ville noget med sit liv, der er med til at stå i spidsen for det, der bliver det første kollektiv i Danmark, der senere også leder til det første kulturhus i landet. Den omtalte jordomrejse med Jørgen Kragh skal vise sig at danne skabelonen til Den rejsende Højskole og andre ideer, blandt andet Tvind.

I 1960’erne og 1970’erne vendes samfundet på hovedet, og der skal nye boller på suppen. Spørgsmålet er bare, hvor de boller skal findes, og hvordan de skal røres i suppen. Der er nye værdier, der baner sig vej frem i den nye verden, men spørgsmålet er, hvordan de skal føres ud i livet i Amdi og Tvind lydbog gratis.

Ungdommen kaster sig over livsvigtige eksperimenterer for at finde mening i den nye verden, og Amdis mange fællesskaber er som perfekte til den prøvende periode, som det beskrives i Amdi og Tvind lydbog.

Om forfatteren: Peter Tygesen

Amdi og Tvind er første bind om den højlydte Mogens Amdi Petersen, og det liv han førte sig frem med. Skrevet af Peter Tygesen, beskæftiger den første bog sig hovedsageligt med Amdis tidlige liv i søgelyset, og frem til 1979, hvor han pludselig trækker sig tilbage fra offentlighedens søgelys.

Andet bind om Mogens Amdi Petersen kommer til at handle om den retsforfølgelse, der senere skulle vælte den store multinationale koncern, som Tvind gik hen og blev.

Amdi og Tvind er en udførlig bog om en mand, der formåede at overtale næsten et helt land til sine livsværdier, indtil han en dag tog en for stor bid af kagen.