Lydbøger » Åndernes hus

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Åndernes hus Lydbog

4.1/5

Forfatter: Isabel Allende

lydbog og e-bog

Introduktion

Åndernes hus er efterhånden blevet en af de klassikere, som langt de fleste husker at have læst på et eller andet tidspunkt i deres liv. Det er historien om en familie, der strækker sig over flere generationer, men det er i den grad også en historie om et land og dets udvikling.

Isabel Allende har skabt en lettere magisk fortælling i Åndernes hus, som har den ene skelsættende begivenhed efter den anden, som er tæt på at vælte familien Trueba. Dette er en historie, der ikke er for hvem som helst, men hvis du først går i gang, vil du hurtigt opdage, at du forelsker dig i stilen og de brogede karakterer fra Åndernes hus.

Informationer:

Oplæser: Bolette Schrøder
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 18 timer og 13 minutter

Åndernes hus: Handling

Åndernes hus lydbog fortæller historien om en familie i Chile, og hvordan fire generationer af denne familie lever livet i gode og dårlige tider. Det er en saga og en familie, der lyser op omkring flere års besværligheder over en lang årrække og en lang række begivenheder, som folk uden for Chile kun kan forestille sig.

Åndernes hus lydbog gratis tager udgangspunkt i den stolte Esteban Trueba, der er familiens overhoved på godset. Men alligevel er det kvinderne i historien, som stjæler fokusset og driver historien videre. De fire kvinder i familien, Nivea, Blanca, Alba og Clara er skarpe kontraster til Esteban, som holder sig tæt til traditioner og livet på landet. Esteban holder i løbet af hele historien i Åndernes hus lydbog fast i sine idealer, og det er først, da det er for sent for hans familie, at han kan erkende sine fejltagelser. Men for at dette kunne ske, måtte han se sit barnebarn spærret inde i en koncentrationslejr. Esteban Trueba har levet sit liv efter konkrete regler, der ikke havde plads til fritænkning eller den frie vilje i Åndernes hus lydbog gratis.

Hele sit liv har familien boet i det samme hus, som Esteban har forsøgt at styre med hård hånd til trods for de spøgelser, der bliver ved med at vende tilbage i form af kvindefrigørelse og mange andre ting, som er fuldstændig fremmedartede for Esteban.

Åndernes hus lydbog bliver ikke mindst husket for sin magiske måde at fortælle en smuk historie på. Der er tydeligvis blevet gjort noget ud af sprogets udformning, som er med til at gøre historien så mindeværdig, som den er endt med at blive i dag.

Om forfatteren: Isabel Allende

Åndernes hus er Isabel Allendes debutroman, og det kommer måske som en overraskelse for nogle mennesker, at historien faktisk blev afvist ved en række forlag, inden hun endelig fik den udgivet i 1982. Det blev starten på en karriere, hvor hun flettede realisme sammen med magien i sine fortællinger, der ofte centrerede sig om kvinders historier i verden.

Hun er selv født og opvokset i Chile, men er senere flyttet til USA, hvor hun også har fået statsborgerskab og har tænkt sig at tilbringe resten af sit liv sammen med sin mand. Hvis du syntes om Åndernes hus, kan du glæde dig til en lang række udgivelser fra Allende, som du kan begynde med det samme.