Lydbøger » Anne Franks Dagbog

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Anne Franks Dagbog Lydbog

4.1/5

Forfatter: Anne Frank

lydbog og e-bog

Introduktion

Anne Franks Dagbog er en af de mest kendte bøger, specifikt når det gælder det historiske emne Anden Verdenskrig. Anne Frank var nemlig et Holocaust offer.

I Anne Franks Dagbog lydbog hører man om værket, som er en beretning fra det virkelige liv, nemlig Anne Franks eget liv. Anne Frank var en jøde, og søgte skjul i Amsterdam i 1942. Her boede hun i to år, før hun blev fundet af nazisterne. I Anne Franks Dagbog læser man beretninger om hendes hverdag, hvor hun levede i skjul fra nazisterne.

Anne Franks Dagbog har skabt stor indsigt og viden i, hvordan livet var i skjul for jøderne under krigen, og hvilke omstændigheder de levede under. Værket er endda blevet filmatiseret samt fremvist i teatre. Lyt til Anne Franks Dagbog lydbog gratis, hvis du vil komme helt tæt på hvordan livet var for Holocaust offeret Anne Frank som jøde under Anden Verdenskrig.

Informationer:

Oplæser: Hanne Nielsen
Sprog: Dansk
Kategori: Ungdomsbøger
Længde: 12 timer og 58 minutter

Anne Franks Dagbog: Handling

I Anne Franks Dagbog lydbog hører man om de observationer Anne Frank gør sig. Anne Frank var en jødisk pige, som levede under Holocaust. Da hun var jøde, flygtede hun til Hollands hovedstad Amsterdam, hvor hun levede i skjul med sin familie. Dette gjorde hun i 1942. Anne Frank, hendes familie samt mange andre jøder, blev nu nødt til at gemme sig fra offentligheden, hvis de ville have en chance for at overleve.

Man kan med fordel lytte til Anne Franks Dagbog lydbog. Man kan desuden få Anne Franks Dagbog lydbog gratis. Hør hvordan hun prøvede at skjule sig fra det offentlige, og stadig formåede at dokumentere det meste af sit liv i en dagbog.

I et baghus levede Anne Franks familie, samme gjaldt andre jøder. I sin tid i Amsterdam skrev hun sine daglige observationer i sin dagbog. Ingen andre bøger fra denne historiske tidsperiode giver en så realistisk, menneskelig samt følsom beretning af jødernes vilkår under Anden Verdenskrig.

At skrive i dagbog begyndte til hendes fødselsdag, hvor hun fyldte 13 år. Dette var gaven. Gaven blev taget i brug med det samme. Her berettede den unge Anne Frank om hendes families dagligdag i deres skjulested. I Anne Franks Dagbog lydbog hører man tydeligt, at værket indeholdt de følelser og tanker familien havde. Man mærker i værket familiens frygt, angst samt håb.

Håbet forsvinder dog i august 1944. Familien blev fundet af nazisterne, og de blev deporteret til den inhumane koncentrationslejr Auschwitz. Anne Frank og søsteren Margot Frank blev dog sendt til Bergen-Belsen. Her døde de begge af sygdom.

Faren var den eneste som overlevede. Han udgav for første gang i 1947 sin datters dagbog. Dette værk er efterfølgende udgivet i utallige versioner samt sprog. Bogen er et af de vigtigste vidnesbyrd om udryddelsen af jøder under Anden Verdenskrig.

Om forfatteren: Anne Frank

Annelies Marie Frank, bedre kendt som Anne Frank, er en af de mest omtalte Holocaust ofre. Anne Franks Dagbog er grunden til dette, da det dokumenterer livet op til hendes død. Hun levede fra 1929 til 1945. Anne Frank var jøde, og hun måtte gå under jorden i Amsterdam i 1942. Her levede hun i skjul fra nazisterne. Uheldigvis fandt de hende.

August 1944 blev dagen hvor det tyske sikkerhedspoliti stormede skjulestedet. På baggrund af Anne Franks dokumentation vides det, at politiet ikke var på udkig efter jøder, men de fandt dem uheldigvis alligevel. Anne Frank havde prøvet at gemme sig bag en bogreol, som dækkede den hemmelige indgang ind til baghuset.

Alle jøderne i baghuset som blev fundet, blev nu deporteret videre til koncentrationslejren Auschwitz. Anne Frank undslap gaskamrene i Auschwitz, men hun blev dog sendt til koncentrationslejren Bergen-Belsen. Her døde hun af manglen på humanitære forhold og sygdom.