Lydbøger » Astas skygge

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Astas skygge Lydbog

4.1/5

Forfatter: Eva Tind

lydbog og e-bog

Introduktion

Astas skygge er en gribende fortælling om en kvinde, der pludselig begynder at sammenligne sit liv en smule for meget med en tidligere stumfilmstjerne. Det er historien om Eva, der finder flere og flere tilfældigheder, der binder hendes liv sammen med Asta Nielsen, den store og berømte stumfilmstjerne for år tilbage. Der går ikke lang tid, før Eva begynder at finde flere og flere spor, der binder hendes nutid sammen med Astas liv i fortiden.

Astas skygge er en ganske anderledes roman, der med flere fortælleformer forsøger at koble to tidsperioder sammen ved hjælp af to kvinder, der hver især kæmper for deres egne rettigheder i deres egen tid.

Informationer:

Oplæser: Marie Louise Wille
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 7 timer og 51 minutter

Astas skygge: Handling

Astas skygge lydbog tager fat på den omdiskuterede historie om en stumfilmstjerne, som mange antog for at være en diva af sin tid. Asta Nielsen var den første og ikke mindst bedste diva på stumfilmsskærmen, som Danmark nogensinde kunne præstere. Det ved langt de fleste, ikke mindst Eva, der en dag indser, at hun er flyttet ind i en lejlighed, som Asta Nielsen i sin tid blev født i. For hver dag opdager Eva en ny ting om den berømte Asta Nielsen, blandt andet en navnedeling med Evas mor. Eva opdager stille og roligt flere ligheder mellem divaen Asta Nielsen og hendes egen mor med samme navn i Astas skygge lydbog gratis.

De deler for eksempel den samme fødselsdag, og da Eva en dag finder et ukendt brev, den berømte Asta Nielsen skrev kort før sin død til en ukendt kvinde, vækkes Evas nysgerrighed kun endnu mere i Astas skygge lydbog. Læseren følger med Eva i hendes voksende besættelse af en kvinde, som af mange blev betragtet som en fænomenal rollemodel. På skærmen blev hun kendt for at skildre kvinder, der var frigjorte og stærke i deres karakter, og bag skærmen var Asta Nielsen en stærk støtte for at hjælpe filmen til at blive en seriøs og kulturel kunstart.

Sammen med Eva følger læseren med i hendes research i Astas skygge lydbog gratis, der fortæller om det liv, Asta Nielsen valgte for sig selv. For at kunne arbejde dedikeret med film som en kunstart, valgte hun at flytte fra sin lille datter hjemme i Danmark, til fordel for et liv i Berlin, hvor hun gjorde sit arbejde til sit barn i Astas skygge lydbog.

Om forfatteren: Eva Tind

Astas skygge er en bog om en kvinde, der i svære tider kæmpede for ligestilling og andre rettigheder, som kvinder i lang tid havde været foruden. Asta Nielsens liv var ikke uden konflikter eller komplikationer, og hun måtte vinke farvel til sin filmkarriere med begyndelsen af Anden Verdenskrig, hvor hun også endte med at flytte hjem til Danmark igen.

Forfatteren Eva Tind har forsøgt at samle brudstykker af Asta Nielsens liv i Astas skygge for at skrive en portrætfortælling dels fortalt af Asta selv gennem de mange noter, hun nedførte hele sit liv, og dels gennem den store mængde research, Eva selv har været med til at sætte i gang.