Lydbøger » Axel Strøbye

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Axel Strøbye Lydbog

4.6/5

Forfatter: Peer Kaae & Per Kuskner

lydbog og e-bog

Introduktion

Axel Strøbye er en biografi om den elskede, folkekære danske skuespiller af samme navn. Strøbye havde en meget produktiv karriere og har medvirket i over 100 film.

I Axel Strøbye lydbog kommer vi ind under huden på den folkekære skuespiller. De to forfattere, Peer Kaae og Per Kuskner, tager læserne med på en tur i skuespillerens spændende og til tider svære liv. Biografien er spækket med erindringer fra både familie og venner, og på den måde kommer vi hele vejen rundt om Strøbys liv – på godt og ondt.

Du kan også lytte til Axel Strøbye lydbog gratis. Det eneste du skal gøre er at læse videre her på siden, hvor vi forklarer dig, hvordan du får fingrene i den gratis lydbog.

Informationer:

Oplæser: Peter Milling
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 6 timer og 10 minutter

Axel Strøbye: Handling

Axel Strøbye er en spændende biografi om skuespillen af samme navn. Strøbye er nok mest kendt for sine ikoniske og legendariske roller i Olsenbanden-filmene (hvor han spillede Jensen) og sin rolle som Viggo Skjold Hansen i Matador. Han spillede dog ikke altid søde, uskyldige og sjove roller men kunne også ubesværet mestre roller af mere dyster karakter.

I Axel Strøbye kommer vi tæt på mennesket bag skuespilleren. Vi kommer helt ind under huden på et menneske, der gennem hele livet havde en meget kompleks tilværelse. Han var en gudsbenådet komiker, men han var heller ikke bange for at spille de mere dybe roller. Strøbye eget liv var dog ikke altid en dans på roser.

I Axel Strøbye lydbog tager forfatterne, Peer Kaae og Per Kuskner, læseren med ind i den knap så glamourøse tilværelse. For selvom et skuespillerliv på overfladen kan virke glamourøst og lykkeligt, var dette ikke hele sandheden for Axel Strøbye, der på mange måder levede et aldeles ulykkeligt liv. Strøbyes store omgangskreds deler ud af deres mange minder om Strøbye i denne skønne, inspirerende og til tider meget personlige biografi. Som et puslespil lægger forfatterne brik efter brik i Strøbyes liv.

Axel Strøbye lydbog er oplæst af Peter Milling. Bogen er 206 sider, hvilket giver 6 skønne og spændende timer i selskab med en af Danmarks mest elskede skuespillere. Du kan få et eksemplar af Axel Strøbye lydbog gratis. Det eneste du skal gøre er at følge instruktionerne her på vores side. Vi ønsker dig god fornøjelse med denne inspirerende biografi!

Om forfatteren: Peer Kaae og Per Kuskner

Axel Strøbye Jacobsen (bedre kendt som Axel Strøbye) var en dansk skuespiller, der både arbejde som skuespiller i film og på teaterscenen. Axel Strøbye blev født d. 22. februar 1928 og døde d. 12. juli 2005, 77 år gammel. Igennem sin karriere, der varede fra 1951 og frem til 2000, nåede Strøbye at medvirke i mere end 100 film.

Axel Strøbye er uddannet arkitekt med startede på Det Kongelige Teaters elevskole i 1950. Efter endt uddannelse arbejdede han en årrække med teater. Han har medvirket i et utal af danske film, men han er mest kendt for sine roller i film som ”Han, Hun, Dirch og Dario”, serien ”Min søsters børn” og Olsenbanden.