Lydbøger » Babettes gæstebud

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Babettes gæstebud Lydbog

4.2/5

Forfatter: Karen Blixen

lydbog og e-bog

Introduktion

Efter at være flygtet fra en tilværelse som gourmetkok i den franske hovedstad Paris, finder vores hovedperson i Babettes gæstebud, Babette, sig nu i en lille, norsk fjordby. Her er de dyreste ingredienser byttet ud med klipfisk og øllebrød. Men en dag tager tingene en ny drejning i Babettes gæstebud, for hun finder ud af, at hun har vundet et betydeligt pengebeløb i et lotteri.

Babettes gæstebud af Karen Blixen er en fortælling om at vænne sig til en helt ny tilværelse. Det er dog også en fortælling om, hvad der sker, når forskellige kulturer mødes med et åbent sind. For hvad kan vi lære af hinanden som mennesker, når vi mødes med et åbent sind?

Lyt til Babettes gæstebud lydbog gratis.

Informationer:

Oplæser: Puk Scharbau
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 1 time og 37 minutter

Babettes gæstebud: Handling

Babettes gæstebud er navnet på den populære novelle af Karen Blixen. Dog udkom novellen under pseudonymet Isak Dinesen, men det er senere blevet påvist, at det faktisk var Blixen, der stod bag. Her udspiller handlingen i Babettes gæstebud lydbog sig i en lille, norsk by nær en fjord, hvor vi finder to ældre, fornøjelige provstedøtre, som tager en kvinde ved navn Babette fra Paris ind i huset. Denne kvinde er faktisk flygtet fra Paris, og hun er en berømt køkkenchef.

I de næste 14 år af historien om Babettes gæstebud udnytter denne kvinde kun en lille del af sine kulinariske evner, da hun koger klipfisk og laver øllebrød. Dog får hun på et tidspunkt mulighed for at udfolde sine kreative evner i større grad, da hun finder en gammel lotterikupon, som hun har haft med i sin bagage. Her finder hun nemlig ud af, at hun har vundet den store gevinst.

I løbet af Babettes gæstebud lydbog nærmer 100-års dagen for de to provstedøtres afdøde fars dødsdag. Babette beslutter sig i den forbindelse, at hun vil skabe en gourmetmiddag som en hyldest. Gæsterne er primært bønder fra lokalområdet, og de har hverken tradition for eller accept af de retter, som Babette byder på. Som middagen skrider frem, stiger accepten af hendes retter dog, og selskabet begynder at åbne sig. Du kan følge dette middagsselskab i Babettes gæstebud lydbog.

Tidligere fjendskaber bliver opløst, forståelse for andre mennesker stiger, og lykke og forløsning breder sig, under den fortælling, som vi følger i Babettes gæstebud. Sæt dig til bords og tag med på rejsen i Babettes gæstebud lydbog gratis.

Om forfatteren: Karen Blixen

Karen Blixen er en af de største danske stjerner på den internationale scene. Hendes litteratur har nemlig fascineret millioner af mennesker på verdensplan samtidig med, at hun har været i stand til at udfordre en række meget kræsne forskere i litteratur. Brixen er blandt andet kendt for sit værk Babettes gæstebud og mange andre populære titler. Netop Babettes gæstebud er blevet filmatiseret, og resulterede i 1988 i en Oscar til Gabriel Axel.

Generelt indeholder Blixens tekster et gammeldags sprog med masser af billedsprog og symbolik. Derudover bærer hendes forfatterskab præg af referencer til verdenslitteratur. Du kan nu lytte til Babettes gæstebud lydbog gratis og nyde en af de mest kendte værker, som Blixen har bragt os.