Lydbøger » Bar

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Bar Lydbog

4.1/5

Forfatter: Kristian Ditlev Jensen

lydbog og e-bog

Introduktion

Vi har alle en holdning til alkohol. Langt de fleste er vokset op med det på afstand uden at skulle tænke mere over det. Lige indtil vi når en vis alder. For nogle sker det tidligt, for andre sker det først meget senere. Bar er en historie om det liv, hvor alkohol får en større betydning, jo ældre man bliver.

Bar er delvist en roman skrevet for at underholde, men det er svært ikke at sætte den op ved siden af samtiden og den holdning til alkohol, som præger det danske samfund. 

Bar er en roman om et liv, der bærer større og større præg af alkohol. Bar er en fiktionshistorie, men det kunne meget vel også være en selvbiografi over forfatter Kristian Ditlev Jensens eget liv.

Informationer:

Oplæser: Peter Secher Schmidt
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 11 timer og 53 minutter

Bar: Handling

Bar lydbog starter ud blidt. Alkohol er ikke noget, som alle lægger synderligt mærke til. Der er godt nok de fine glas med glitrende væsker og de grønne flasker på bordet, hvor kun de voksne har lov til at sidde. Måske starter det med bare en øl. Som senere bliver til tre glas vodka til klassefesten. Til middagen på kollegiet udvikler det sig pludselig til mere end en enkelt flaske rødvin. 

Da baren lukker, sjoskes der hjem, stadig med en øl i hånden. Familieferien tager lige en omvej for at besøge et vindistrikt. Det er okay at købe den specielle likørflaske, for den sælges kun i begrænset antal. Og sommerhuset havde ikke så meget andet at byde på end et glas vin i fred og ro.

Bar lydbog gratis sætter de fiktive eksempler frem i lyset med et skær af sandhed, for mange kan sikkert nikke genkendende til et eller flere eksempler. Bar lydbog er en fortælling om den magt, som alkohol pludselig kan få over dit liv uden, at du selv lagde mærke til det.

Det sociale pres har påvirket dit forhold til alkohol. Når først du har taget hul på vinflasken, kan du lige så godt tømme den. Bar lydbog fortæller en historie om alkohol, der begynder i det små med en flaske vin til maden her og der, men som ender med frygt for at ryge i skattegæld på grund af de store mængder penge, man har brugt på alkohol. 

Det kan ikke benægtes, at alkohol har en indflydelse på langt de fleste danskeres liv. Spørgsmålet er bare, hvor stor den indflydelse får lov at vokse sig til.

Om forfatteren: Kristian Ditlev Jensen

Med Bar har Kristian Ditlev Jensen skrevet en bog om et forhold til alkohol, som ingen burde kunne genkende, men som mange alligevel kan. Kristian Ditlev Jensen blev selv præsenteret for et svært valg, da han i sin tid var i alkoholbehandling. Han fik at vide, at livet kunne gå to meget forskellige veje, og det var kun op til Kristian Ditlev Jensen, at vælge hvilken af de to, der var bedst for ham.

Heldigvis for Kristian Ditlev Jensen valgte han den korrekte vej, men i Bar lydbog gratis skriver han en historie, som kunne have været ham selv, hvis han havde valgt den anden vej.