Lydbøger » Bargums synder

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Bargums synder Lydbog

4.1/5

Forfatter: Sofie Malmborg

lydbog og e-bog

Introduktion

Bargums synder er en fortællingen om en mand, og hans evindelig jagt på rigdom og velvære. En jagt som gang på gang koster ham og hans familie alt, hvad de ejer. 

Det er en storslået historie om 1700-tallets somme tider brutale vilkår for de folk, der tager en chance og satser alt for at opnå noget bedre.

Bargums synder er historien om Frederik Bargum, der hele tiden udtænker nye ideer, som gerne skulle gøre ham rig. Problemet er bare, at intet lader til at gå særlig godt for stakkels Bargum. Hvilket han gang på gang må betale for, også på bekostning af sin sørgelige familie i Bargums synder

Informationer:

Oplæser: Sara Ullner & Thomas Guldberg Madsen
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 8 timer og 53 minutter

Bargums synder: Handling

Bargums synder lydbog tager læseren med tilbage til København i år 1750. Her møder læseren den unge Frederik Bargum, som netop har fået sig en læreplads. Han skal lære at være kræmmer hos den mest velhavende købmand i hele byen. Bargum er lærenem, og han lærer hurtigt mange nye ting om den ædle kunst at handle. Bargums læremester spotter da også et talent ret tidligt i Bargums synder lydbog gratis. 

Det kommer derfor ikke som en overraskelse for nogen som helst, at Bargum gifter sig til sin andel i forretningen, da den gamle købmand vælger at sige farvel til verden i Bargums synder lydbog. Efter giftermålet begynder Bargum at få store ideer, og den ene grandiose ide overtager den anden. Først vil han have bygget et palæ til sig selv og sin nye familie. Herfra har han i sinde at gøre virkelighed af alle sine fremragende forretningsideer. Det er nemlig forretningsideer, han har udtænkt sig på alle sine rejser rundt i hele Europa i Bargums synder lydbog.

Bargums første geniale ide er tobaksplantager. Han er overbevist om, at det nok skal sikre Danmark en selvforsynende fremtid. Men det slår fejl. Dernæst får han ideen til, at hvalbarder er det store hit, eftersom markedet for krinolinekjoler vokser og vokser. Men det slår også fejl. Hver ide han får, slår fejl gang på gang. Indtil den dag hvor han opfanger nyt om en meget særlig handelsvare. Der går ikke lang tid, før Bargum har grundlagt et slavekompagni, hvor han planlægger at tjene mange penge på ruterne mellem Danmark, Afrika og Vestindien i Bargums synder lydbog gratis.

Om forfatteren: Sofie Malmborg

Sofie Malmborg debuterede med Bargums synder tilbage i 2020, og samme år vandt hun Bogforums debutantpris for netop samme bog. Malmborg har formået at skabe en historie, der både emmer af Lykke-Pers optimisme og Stein Baggers griskhed. En kombination der efterlader mange sårede på sin vej. En af de mere opsigtsvækkende og vigtige personer, der lider under Bargums mange ideer gennem hele bogen, er datteren Rebecca. 

Det er delvis også Rebecca, der fortæller historien om sin far, da hun som 21-årig kan se tilbage på en barndom i dårlige vilkår, og en familie forladt for følelser. Løbende med Rebeccas fortælling af fortiden, opdager hun mere og mere om, hvad der virkelig skete for hendes forældre, og hvor de måske kan opholde sig senere hen.