Lydbøger » Barndommens gade

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Barndommens gade Lydbog

4.7/5

Forfatter: Tove Ditlevsen

lydbog og e-bog

Introduktion

Romanen Barndommens gade af Tove Ditlevsen følger pigen Ester, som har store ligheder til Tove Ditlevsens egen personlighed. De er nemlig begge skrøbelige individer, som følte sig alene og uelskede. I Barndommens gade lydbog hører man om Ester. Ester vokser op i et fattigt kvarter midt i hovedstaden København. Man følger Ester fra at hun er et barn, til at hun bliver en ung pige, der er ved at ramme puberteten.

Værket udkom under anden verdenskrig. Modsat samtidens hyppige tema om krig og dennes rædsler, forholdte Tove Ditlevsen sig til socialrealismen. Forfatteren gav nemlig en realistisk og ikke idylliseret fortælling om, hvordan det havde været at vokse op med en arbejderklassebaggrund. Lyt til Barndommens gade lydbog gratis, og hør hvordan dette udspiller sig i romanen.

Informationer:

Oplæser: Sara Hjort Ditlevsen
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 5 timer og 51 minutter

Barndommens gade: Handling

Barndommens gade er en ikonisk roman, som forfatteren Tove Ditlevsen har skrevet. Man kan lytte til Barndommens gade lydbog gratis. Romanen er en fortælling om en ung pige fra København, som bor i en fattig baggård. Man følger pigen fra da hun var et barn, til hendes tidligste ungdomsår. Den historiske tidsperiode er 1930’erne.

Der er ét klart mål for den unge pige. Dette mål er, at hun vil stræbe sig for at komme langt væk fra det miljø, som hun er blevet opvokset i. Læs Barndommens gade lydbog, og hør om det lykkedes hende.

Barndommens gade er også filmatiseret. Denne fortælling om en ung, københavnsk baggårdspige har klare ligheder til forfatterens egen barndom. Dette kunne derfor være en selvbiografi af hendes egen barndom, samt hendes meget unge dage. Tove Ditlevsen var nemlig selv vokset op i en arbejderklasse familie på Vesterbro i København. Der findes derfor mange ligheder mellem hendes roman Barndommens gade, samt filmen fra 1986 med samme titel.

Forfatteren kan også spejles i den unge piges skrøbelige personlighed. Tove Ditlevsen følte ikke selv at hun var elsket, og hun følte sig ensom og angst. I Barndommens gade lydbog hører man eksempelvis, at hovedpersonen føler sig uelsket og alene. Lyt til Barndommens gade lydbog gratis og hør hvad hovedpersonen går igennem i sin barndom samt hendes unge dage.

I Barndommens gade lydbog fortælles det, at hovedpersonen i værket hedder Ester, og hun er et skrøbeligt væsen. Ester viser sine egne sorger og kvaler, at hun er et rigtigt individ, og intet idylliseres. Dette kan være grunden til, at læsere finder dette værk så fascinerende, da det kan være realistisk. Der lægges nemlig ikke skjul på hendes inderste smerter og problemer. Lyt til Barndommens gade lydbog, og hør hvilke problemstillinger samt sorger Ester oplever i sin barndom og ungdom.

Om forfatteren: Tove Ditlevsen

Tove Irma Margit Ditlevsen er en meget kendt og respekteret figur i dansk litteratur. Tove Irma Margit Ditlevsen, bedre kendt som Tove Ditlevsen, voksede op i et arbejderklassemiljø på Vesterbro i København. Hendes sproglige inspiration fra eventyr, salmer samt guldalderlitteratur var hendes nøgle ud af dette arbejdsomme miljø.

Forfatterens værker er blandt andet på mange elever samt studerendes pensumlister. Nogle af værkerne som hun har skrevet er også blevet filmatiseret. Dette gælder eksempelvis bogen Barndommens gade. I 1937 debuterede hun med værket Til mit døde barn, som blev udgivet i tidsskriftet Vild Hvede. Dette tidsskrifts redaktør hed Viggo Frederik Møller, og dette blev den første mand forfatteren giftede sig med.

I alt blev hun gift med fire mænd, blandt andet en doktor ved navn Carl Theodor Ryberg. Ægteskabet med lægen skabte en afhængighed hos Tove Ditlevsen, da hun havde ubegrænset adgang til stoffet, som gjorde hende til en misbruger.