Lydbøger » Barnet fra Thy

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Barnet fra Thy Lydbog

4.1/5

Forfatter: Maria Helleberg

lydbog og e-bog

Introduktion

Maria Helleberg har skrevet endnu en slægtsroman i Barnet fra Thy. Som en selvstændig efterfølger til Kvinderne fra Thy og Søstrene fra Thy er Barnet fra Thy en sigende fortælling om et liv, som på sin vis er inspireret af Hellebergs virkelige barndom.

Barnet fra Thy tager læseren med tilbage til 1956. Det er en tid i Danmark som er underlagt stor forandring. Maria lever i en familie, hvor alting synes muligt, men hvor katastrofen lurer lige under overfladen, klar til at springe frem, når de mindste venter det.

Barnet fra Thy er en gribende fortælling om, hvad der kunne være en hvilken som helst dansk familie i 1950’erne, men som gennem fortællingen bliver helt sin egen.

Informationer:

Oplæser: Stine Stengade
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 7 timer og 30 minutter

Barnet fra Thy: Handling

I Barnet fra Thy lydbog møder vi den lille pige Maria. Hun blev født i året 1956, et år, som satte sig midt mellem to perioder i Danmark, og hvor Danmark er på vej ind i en ny verden. Det gamle Danmark, som led hårdt under krigstiden, er endelig ved at hele, og med den nye verden rundt om hjørnet bliver den gamle verden konstant udfordret.

For Maria er det et Danmark, hvor alt virker til at kunne lade sig gøre i Barnet fra Thy lydbog gratis. Maria har nemlig intellektuelle og fremadtænkende forældre, som hylder de mange nye idealer og står klar med åben dør og åbne arme til de mange forandringer, som svømmer ind over landet.

I Barnet fra Thy lydbog gratis føler Maria, at intet er umuligt. Men når du står på toppen, skal der ikke meget til at vælte dig. I Marias familie vokser der sig et alkoholmisbrug ind i familien, som bidrager til de skjulte affærer, og splittelsen i familien vokser dag for dag.

Barnet fra Thy lydbog er en fortælling om en familie, som på mange måder ligner en typisk familie. Men det tilsyneladende standhaftige ægteskab lider under vægten af en far, der stille og roligt afviger fra den rette sti, og en mor, der bliver mere og mere desillusioneret. Og midt i det hele af et krakelerende ægteskab sidder et enkelt barn tilbage med en nysgerrighed på livet, uden nogen form for hjælp til at besvare sine mange spørgsmål.

Barnet fra Thy lydbog er lige dele rørende og lige dele foruroligende, fordi den samtidig også er halvt erindringsroman for Maria Helleberg selv, og en barndom, der udfoldede sig i 1960’erne i Danmark.

Om forfatteren: Maria Helleberg

Maria Helleberg er for de fleste nok mest kendt for at skrive historiske romaner om de gamle konger og dronninger i Danmark. Om det er Kongens kvinder eller Kærlighedsbarn, formår Maria Helleberg at fortælle en historie om virkelige personer i en til dels fiktiv verden, hvor læseren får en historisk indsigt i et liv, som satte sine tydelige spor i virkeligheden.

Med bøgerne om Thy bevæger hun sig for første gang ind på en mere tidsnær fiktion, som alligevel stadig tager fat på hendes egen barndom. Barnet fra Thy er beskrevet som en barsk fortælling, som alligevel også er humoristisk, med sine livsbekræftende øjeblikke. Med andre ord er det en stærk fortælling om at vokse op i en efterkrigstid med en dysfunktionel familie.