Lydbøger » Blomsterdalen

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Blomsterdalen Lydbog

4.3/5

Forfatter: Niviaq Korneliussen

lydbog og e-bog

Introduktion

Blomsterdalen er en af den slags romaner, som behandler et af de emner, som alle ved lidt om, eller i det mindste har en holdning til. Blomsterdalen er et smukt indblik i den omvæltning det er at rejse fra Grønland til Danmark og pludselig at skulle forholde sig til et helt andet liv.

Blomsterdalen er en barsk fortælling, der ikke holder tilbage på nogle områder, og derfor bliver læseren også taget med ind i iagttagelser om selvmord, og hvordan det på skræmmende vis bliver en del af hverdagen.

Blomsterdalen er en medrivende roman, der tager dig med til den barske virkelighed at skulle leve under nye normer og nye øjne. Det er en roman, der rammer lige i hjertet, og hvor du har brug for pauser til at trække vejret mellem kapitlerne.

Informationer:

Oplæser: Julie Berthelsen
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 7 timer og 12 minutter

Blomsterdalen: Handling

Blomsterdalen lydbog fortælles af en ukendt fortæller, som ikke går op i at have et navn. For det er ikke navnet, der er vigtigt, når man rejser fra Grønland til Danmark og pludselig skal finde rundt i en ny verden. Som ny tilflytter til Aarhus handler det ’bare’ om finde sin plads, som det nummer i rækken det føles at være i Blomsterdalen lydbog gratis.

Fortælleren i Blomsterdalen lydbog er ikke ukendt med den barske og brutale side af verden. Allerede som trettenårig oplevede hun sit første selvmord i sin omgangskreds tilbage på Grønland. På daværende tidspunkt var det ikke noget, hun tænkte mere over. Hun spekulerede bare på, at når det blev hendes tur, skal hun begraves på en østgrønlandsk kirkegård, hvor ingen grave har navne. Men selv uden navne er der altid farver og minder på Blomsterdalen, som konstant er dækket af plastikblomster i alle regnbuens farver, der skriger højt mod den hvide sne.

Set udefra er livet ganske godt for fortælleren i Blomsterdalen lydbog gratis. Hun er omgivet af en omsorgsfuld familie, der støtter hende, da hun bliver optaget på universitetet i Aarhus. Hun elsker sin hengivne kæreste. Verden er åben for hende og klar til at byde hende velkommen i Blomsterdalen lydbog, og alligevel er der noget, som ikke føles helt rigtigt.

Som historien skrider frem i Blomsterdalen, begynder hverdagen at indhente fortælleren, og den livsopløftende historie ændrer sig hurtigt til at være ikke kun om kærlighed, men også sorg og den følelse af at have det forkert i et samfund.

Om forfatteren: Niviaq Korneliussen

Niviaq Koneliussen har med Blomsterdalen skrevet en enormt vigtig historie, som både har sort humor omkring vigtige emner, men som heller ikke er bange for at tage fat på dem med en fandenivoldskhed, der ikke er set længe.

Født og opvokset i Grønland kommer det ikke som nogen overraskelse, at den baggrund har påvirket langt det meste af alt, hvad Niviaq har skrevet, også inden hun skrev Blomsterdalen. Blomsterdalen er hendes debutroman, men før den har hun skrevet meget poesi, og hjemme i Grønland var hun ofte med til at arrangere Poetry Slams og være medvært for literære debatter i Nuuk.