Lydbøger » Bogtyven

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Bogtyven Lydbog

4.1/5

Forfatter: Markus Zusak

lydbog og e-bog

Introduktion

Bogtyven er spændende samt rørende. Bogen følger en piges læselyst. Pigens navn er Liesel Meminger, og hun er ni år. Hun lever i det nazistiske Tyskland, hvor døden aldrig har haft så travlt før. Døden har været på besøg hos hendes familie, og hun mistede sin lillebror. Jorden på hans gravsted er dækket med sne. Hun får øje på en genstand. Genstanden er en bog, som hun vælger at stjæle.

Pigen fik hjælp til at læse af sin plejefar, og her begyndte hendes kærlighed for ord samt læsning. Dette skulle vise sig for at blive pigens nye hobby, at stjæle bøger og læse dem. Kærligheden for bøger var problematisk, og måderne hun fik fat på værkerne var farlige. Hun fik stjålet bøger ved nazisternes bogafbrændinger samt hos borgmesterens private bibliotek.

Lyt til Bogtyven lydbog gratis, og find ud af hvorfor værket har vundet adskillelige priser, og som er blevet filmatiseret.

Informationer:

Oplæser: Torben Sekov
Sprog: Dansk
Kategori: Ungdomsbøger
Længde: 15 timer og 4 minutter

Bogtyven: Handling

Den historiske tidsperiode i Bogtyven er slutningen af 1930’erne. I Bogtyven lydbog er læseren placeret direkte ind det nazistiske Tyskland år 1939. 1939 var officielt det år, hvor Anden Verdenskrig blev påbegyndt. Hele landet holdte vejret for den nye, højreekstremistiske diktator ved navn Adolf Hitler. Døden havde aldrig haft så travlt, som da denne diktator kom til.

I Bogtyven følger man hovedpersonen Liesel Meminger, som er en pige på ni år. Døden kommer også på besøg hos familien Meminger, og Liesel Meminger mister sin lillebror. Hun besøger sin afdøde lillebrors grav. På jorden, som er dækket til med sne, finder hun en lille tildækket genstand. Hun undersøger genstanden og finder ud af, at det er en lille håndbog kirkegårdsgravere benytter. En træt kirkegårdsgraver har formegentligt glemt denne efter en endt tjeneste.

Håndbogen for kirkegårdsgravere var første bog, som hun stjal. Dette skulle vise sig for at være begyndelsen på noget større for pigen. Værkets titel er Bogtyven, og dette var præcis det, som Liesel Meminger blev fremadrettet. Hendes intentioner var dog ikke dårlige, men denne nye hobby skulle vise sig at være en farlig leg. Lyt til Bogtyven lydbog gratis, og find ud af hvorfor hendes nye hobby er risikabel.

I Bogtyven lydbog hører man, at hun lærer at læse med hjælp fra sin plejefar. Hun forelsker sig i ord og at læse. Dette er dog en farlig kærlighedsaffære.

Nazisterne afholdte hyppigt bogafbrændinger, hvor bøger blev brændt, hvis deres indhold ikke hørte til nazisternes agenda. Dette kunne nemlig være propaganda. Det var til disse bogafbrændinger hun stjal bøger. Pigen stjal dog også fra borgmesterens fine bibliotek, og andre steder som hun havde adgang til.

Bogtyven lydbog fortælles gennem Døden, som er en håndgribelig figur gennem bogen. Bogen fokuserer på de små glæder, som er i en stor og farlig verden.

Om forfatteren: Markus Zusak

Markus Zusak er en forfatter fra Australien, som har rødder i Tyskland samt Østrig. Markus Zusak er mest af alt kendt for sine to værker Bogtyven, samt bogen med den engelske titel The Messenger. Disse to værker er internationale bestsellere. Forfatteren har for sin fremragende måde at skrive på, formået at vinde eksklusive litterære priser. Dette var eksempelvis Margaret A. Edwards prisen, som han modtog i 2014.

Forfatteren har også vundet andre bemærkelsesværdige priser tidligere i sin karriere. For sit værk Bogtyven har han blandt andet i 2009 modtaget den tyske pris Deutscher Jugendliteraturpreis. I 2006 modtog bogen også titlen National Jewish Book Award i genren børne- og ungdomslitteratur.