Lydbøger » Britta

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Britta Lydbog

4.1/5

Forfatter: Emil Ellesøe Ditzel

lydbog og e-bog

Introduktion

Britta er en helt ny udgivelse fra journalist og forfatter Emil Ellesøe Ditzel. Ditzel afdækker i Britta lydbog, hvordan den berygtede Britta Nielsen kunne slippe af sted med at stjæle fra sin egen arbejdsplads igennem en lang årrække.

Ved hjælp af helt nye dokumenter og kilder drager Emil Ellesøe Ditzel på en rejse ind i Britta Nielsens arbejder for Socialstyrelsen. Gennem mere end 40 år har Britta Nielsen haft ansvaret for at omfordele midler til nogle af de mest udsatte og fattige folk i det danske samfund. Hvordan kan hun slippe af sted med at hæve mere end 117 millioner kroner til sig selv? Det er spørgsmål som dette, at Emil Ellesøe Ditzel behandler i bogen.

Du kan få adgang til Britta lydbog gratis ved at følge instruktionerne her på siden, hvis du er interesseret i at vide mere om den på en gang berømte og berygtede Britta Nielsen.

Informationer:

Oplæser: Morten Rønnelund
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 6 timer og 36 minutter

Britta: Handling

Britta er Emil Ellesøe Ditzels debutroman, der undersøger, hvordan det var muligt for Britta Nielsen at snyde sin arbejdsplads, Socialstyrelsen, for ikke mindre end 117 millioner. Som journalist er Ditzel vant til at afdække spor og undersøge fordækte og mistænkelige forhold. Det er disse kompetencer, som forfatteren til denne bog trækker på. I Britta dykker forfatteren ned i sporene, som Britta Nielsen efterlod sig, for at afdække, hvordan det var muligt for hende at snyde sig til det store millionbeløb.

I 2017 får Britta Nielsen en fortjenstmedalje for at have gjort tro tjeneste i Socialstyrelsen i 40 år. Men blot året efter smuldrer det hele mellem hænder på moderen til tre. I stedet for at omfordele midlerne til de fattigste i samfundet har Britta Nielsen giver til sig selv. Hun bruger pengene i nogle af verdens mest fattige og ulige lande, og hendes børn mærker ligeledes, hvordan det er at leve et liv i sus og dus.

I Britta lydbog går Emil Ellesøe Ditzel Britta Nielsen i bedene og undersøger, hvordan det i det hele taget var muligt for Britta Nielsen at udnytte den velfærdsstat, som vi i Danmark bryster os så meget af. Gennem sin analyse er Emil Ellesøe Ditzel med til at udstille de store svagheder, der findes i vores system. Hvis du heller ikke kan få nok af Britta-sagen, anbefaler vi, at du tager et nærmere kig på denne bog.

Britta lydbog er indtalt og oplæst af Morten Rønnelund. Du kan få adgang til næsten syv timer i selskab med Emil Ellesøe Ditzel og Britta Nielsen ved at downloade Britta lydbog gratis.

Om forfatteren: Emil Ellesøe Ditzel

Britta er en helt ny biografi om en af Danmarks mest omdiskuterede svindelsager. Bogen er skrevet af forfatteren Emil Ellesøe Ditzel, der til daglig arbejder som undersøgende journalist på TV 2 og primært beskæftiger sig med sager inden for klima-området og skat. Denne fortælling om den berygtede Britta Nielsen er Ditzels debutroman. Emil Ellesøe Ditzel følger i bogen i Britta Nielsens fodspor for at afdække, hvordan hun egentlig bar sig ad med sit storslåede svindelnummer.

Bogen er krydret med nye og for offentligheden hidtil ukendte kilder og dokumenter, der er med til at skabe en større forståelse for, hvordan Britta Nielsen formåede at udnytte det danske velfærdsstat på det groveste.