Lydbøger » Damaskus

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Damaskus Lydbog

4.7/5

Forfatter: Iben Albinus

lydbog og e-bog

Introduktion

Sigrid bliver udstationeret i Damaskus for en skandinavisk telegigant, med henblik på at hjælpe demokratiet på vej i Syrien. Sigrid efterlader mand og barn i Danmark. Dette foregår i 2011, og regimet bruger brutale metoder for at slå oprøret ned. Sigrid siger ja til en opgave for den danske efterretningstjeneste, som ikke er helt ufarlig.

Da hun rejser til Syrien, møder hun sin barndomsveninde Reem, de har ikke set hinanden siden en hændelse i København. Det viser sig at Reem ikke er på samme side. Hun er leder i et sikkerhedsfirma, og har et tæt bånd til regeringen. Sigrid vil gøre det rigtige, hvilket bringer både hende og hendes nærmeste ind i en livsfarlig konspiration. Til sidst kan hun ikke være sikker på hvem der er ven; og hvem der er fjende. Du kan lytte til Damaskus lydbog, for at finde ud af hvad der sker med Sigrid.

Informationer:

Oplæser: Helene Egelund
Sprog: Dansk
Kategori: Krimier
Længde: 12 timer og 52 minutter

Damaskus: Handling

Hovedpersonen i Damaskus, Sigrid, er seniorkonsulent i Amnesty International, og er blevet ekspert i Mellemøsten efter både studier og job i regionen. Romanen starter med at hun live på TV2 har lavet en bommert, og hun står måske til en fyring. En gammel studiekammerat giver hende et jobtilbud, hvor hun bliver vicepræsident i et teleselskab, og Sigrid er ikke bleg for at tage det, med den usikkerhed der pludselig er opstået på hendes nuværende job. Jobtilbuddet bliver specielt attraktivt da hun får at vide, at hun skal udstationeres i Damaskus. Man kan høre Damaskus lydbog gratis, og finde ud af hvad der sker i Damaskus.

Sigrid er en kvinde med mange ar på sjælen efter et ophold i Mellemøsten, og de personlige problemer hun har komme af en hændelse, som hun ikke kan ryste af sig. Hvilket også er en af grundende til at hun takker ja til jobtilbuddet, da hun håber at kunne finde forløsning.

Kort efter hendes ankomst til Syrien udbryder der demonstrationer og brutal vold fra styrets side, og Sigrid bliver hvirvlet ind i begivenhederne, og undervurderer også hvor farlig situationen potentielt kan blive.
Der er pres fra alle sider, da den danske efterretningstjeneste trækker i hende, den syriske ditto har et øje på hvad hun foretager sig, og teleselskabet er måske ikke helt til at stole på. Sigrid ender også i et mørkt syrisk fængsel, så der er masser af action og spænding i denne roman.

Romanen er velskrevet, og bærer præg af både action- og thrillergenren, og undervejs vil man opleve både bilbomber, skyderier vold, tortur og traumer.

Om forfatteren: Iben Albinus

Forfatteren af Damaskus er Iben Albinus. Hun er manuskriptforfatter, og arbejder som ekstern lektor i manuskriptudvikling på Syddansk Universitet. Hun har dog også både været journalist og anmelder, og hun står også bag flere bøger om tv-serier. Bogen er hendes debutroman, og du kan lytte til Damaskus lydbog gratis.

Allerede da Iben var lille, vidste hun at hun gerne ville være journalist, og da hun så skrev sit speciale for det drømmen at blive udenrigskorrespondent i Italien. Dog havde hun også et ønske om filmjournalistik. Det første journalistjob blev som filmjournalist for Dagbladet Dagen, så hendes karriere startede med en af hendes store interesser.