Lydbøger » Damer der var for meget

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Damer der var for meget Lydbog

4.1/5

Forfatter: Sara Alfort

lydbog og e-bog

Introduktion

Damer der var for meget lydbog er en spændende beretning om en række kvinder, der har banet vejen for nutidens kvindesyn. I en tid med alt for mange kvindelige forventninger stak disse kvinder ud, fordi de gjorde, hvad der passede dem. De gik direkte mod samfundets normer. Samtidig banede de vejen for det samfund, som vi kender til i dag.

Damer der var for meget er særdeles spændende læsning. Ikke mindst fordi den maler et billede af en anden tid. Men den fortæller også en historie om vores land, og hvordan vi er nået til her, hvor vi befinder os i dag.

Informationer:

Oplæser: Sara Alfort
Sprog: Dansk
Kategori: Historie
Længde: 8 timer og 30 minutter

Damer der var for meget: Handling

Damer der var for meget tager læseren med tilbage til en periode i historien, der strækker sig fra 1884 til 1919. I denne periode var der visse forventninger for samfundets kvinder. Men det var også en periode, hvor kvinder stille og roligt begyndte at gøre sig bemærket i samfundet. I Damer der var for meget lydbog gratis kan du høre mere om en gruppe af skandinaviske kvinder, som alle ganske bevidst valgt at gå mod strømmen. Og netop fordi de gjorde det, kan vi takke dem for det samfund, som vi kender i dag.

For 100 år siden var der visse konventioner for kvinder at opretholde. Det var samtidig også begyndelsen på nogle overraskende organiserede kvindebevægelser, der fremviste et andet billede end, hvad samfundet havde for øje. Damer der var for meget lydbog fremlægger en historie om disse kvinder, der langt fra var organiserede i deres hensigter. Men fordi de kendte hinanden så godt og så bredt, blev deres budskaber spredt for alle vinde alligevel.

Dengang blev de betragtet som divaer. Men selv i hver sin fulde udblæsning eller mellem skænderier, var der en urokkelig støtte til hinanden og deres køn. Du kan høre mere om, hvordan der blev skubbet til grænserne i beretningerne i Damer der var for meget lydbog. Der er mange eksempler på, hvad grænserne var dengang, og hvordan disse kvinder bevidst valgte at overtræde dem. Det gælder både grænser for, hvordan de burde opføre sig, men også for hvad, der dengang var forkert i forhold til den kvindelige moral.

Disse kvinder, som der fortælles om, var uden tvivl foran deres tid i de valg de traf. Men det er takket været de valg, at samfundet har udformet sig, til det det er i dag. Alt dette og meget mere, kan du høre mere om i Damer der var for meget lydbog gratis.

Om forfatteren: Sara Alfort

Damer der var for meget er sammensat at Sara Alfort. Bogen er en udgivelse, der er lavet i sammenhæng med Golden Days-festivalen i 2022. Temaet for årets festival er netop de markante kvindeskikkelser i historien, som var med til at bane vejen for alle andre kvinder.

Kvinderne i Damer der var for meget var enere. De var deres helt egne, og de traf deres helt egne beslutninger. Og de var fuldstændig ligeglade med, hvad samfundet syntes om dem. De var glad for at leve, og det udviste deres mange samfundskritiske valg.

Det var valg og handlinger, som vi ikke engang rynker på næsen af i dag. Men som dengang blev betragtet som moralsk fordærvede eller det, der var værre.