Lydbøger » Dandy

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Dandy Lydbog

4.1/5

Forfatter: Jan Guillou

lydbog og e-bog

Introduktion

Dandy er anden bog i serien Det Store Århundrede, som er skrevet af Jan Guillou. I Det Store Århundrede følger man tre brødre, som på mirakuløs vis kommer til at gå på den fineste skole for ingeniører i Tyskland. Drengene var oprindeligt norske fiskerbørn, hvis liv umiddelbart lå fast efter farens død. Dette skyldes, at de nu skulle være med til at forsørge familien.

Det Store Århundrede er en meget medrivende serie, hvor man lærer mere om historien fra 1900-tallet. Dette foregår samtidig med, at man følger familien Lauritzen og dennes rejse og udfordringer på livets vej. Dandy lydbog er klart anbefalelsesværdig, men for at få den fulde oplevelse, bør du starte med den første bog i serien. Det er muligt at høre Dandy lydbog gratis, hvilket også er tilfældet for de andre bøger i serien.

Informationer:

Oplæser: Paul Becker
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 11 timer og 6 minutter

Dandy: Handling

Sverre er én af de tre fiskersønner fra Norge, som har været så heldig at opnå den fineste ingeniøruddannelse fra Tyskland. Som betaling for dette, skal alle tre brødre arbejde med jernbanebyggerier i Norge efterfølgende. Dette skyldes, at uddannelsen er finansieret af organisationen Det Gode Formål. Sverre har dog andre planer og skriver derfor et afskedsbrev til den ældste bror Lauritz, hvori han undskylder, at han ikke kan opfylde aftalen.

Det var dog ikke til at vide for Sverre, at Oscar også havde andre planer end at arbejde som jernbanebygger efter endt uddannelse. Lauritz står derfor tilbage og må arbejde med jernbanebyggerierne som den eneste af de tre brødre. I Dandy lydbog følger man dog kun Sverres liv.

Sverre er homoseksuel og har mødt sin store kærlighed, Albie, under sin uddannelse i Dresden. Albie hedder i virkeligheden Albert og er lord af godset Manningham i England. Dette vidste Sverre ikke til at starte med, så da de to ankommer til det store gods, får Sverre sig noget af en overraskelse. Titlen Dandy refererer i høj grad til det homoseksuelle par, da Dandy er et ældre udtryk for netop dette.

Gennem Dandy lydbog følger man Sverre og Albie. Man hører om de udfordringer, som der opstår i forbindelse med at være homoseksuel i 1900-tallet, hvor dette langt fra var accepteret. Sverre og Albie er derfor langt fra åbne omkring deres forhold, som kun Albies søster, Margie, i virkeligheden kender til.

Sverre og Albies liv er stærkt påvirket af kunst og teater, men denne verden af skønhed tager tragiske drejninger, da krigen gør sit indtag. Hør mere om, hvad der sker med Sverre og Albie i Dandy lydbog gratis.

Om forfatteren: Jan Guillou

Jan Guillou er en yderst kendt forfatter, som har skrevet flere kendte værker. Jan Guillou er en svensk forfatter og journalist, hvis fulde navn er Jan Oskar Sverre Lucien Henri Guillou. Hans fulde navn er derfor i høj grad videreført i serien Det Store Århundrede, hvori Dandy lydbog indgår.

Jan Guillou er dog ikke kun kendt fra serien om Det Store Århundrede. Han har også skrevet en krimiserie om Carl Hamilton og serien Historien om Arn. Derudover har han også forfattet en række enkeltstående, herunder blandt andet Ondskaben. Denne bog er blevet filmatiseret og er blevet nomineret til en Oscar. Nogle af Hamilton-romanerne er også blevet filmatiseret.