Lydbøger » Danse, danse, dukke min

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Danse, danse, dukke min Lydbog

4.1/5

Forfatter: Anna Jansson

lydbog og e-bog

Introduktion

Krimiromanen Danse, danse, dukke min er skrevet af den svenske forfatter samt sygeplejerske ved navnet Anna Jansson. Forfatteren er kendt på den litterære scene i blandt andet norden, og hendes forfatterskab er kendt for at bestå af krimiromaner. Disse romaner indgår i serier, eksempelvis om Kristoffer Bark.

Kristoffer Bark er en politikommissær, der er blevet sat på en ny sag. En kvinde får dødstrusler på sit arbejde af ukendte gerningsmænd. Efterforskningen indledes, og her går Kristoffer såmænd også gennem slægtshistorien i denne usædvanlige familie. Den kvindelige medarbejder havde nemlig en syg mormor, der for 50 år siden blev fundet død ved en sø.

Informationer:

Oplæser: Karen Abrahamsen
Sprog: Dansk
Kategori: Krimier
Længde: 12 timer

Danse, danse, dukke min: Handling

Anna Janssons roman ved titlen Danse, danse, dukke min er en tragisk samt dyster roman, der fanger læseren i et begivenhedsrigt samfund, som man ikke har lyst til at forlade. Danse, danse, dukke min er tredje værk i en serie vedrørende en ambitiøs svensk kriminalkommissær. Lyt til Danse, danse, dukke min lydbog gratis i dag, og følg kriminalkommissæren gennem hans adskillige skæbnesvangre sager.

Man hører igen i Danse, danse, dukke min lydbog til politikommissæren ved navnet Kristoffer Bark. Ved at lytte til Danse, danse, dukke min lydbog gratis, så kan man følge ham gennem en ny sag. Og denne sag er særdeles unik, da den trækker tråde tilbage til fem årtier tidligere.

I Danse, danse, dukke min lydbog hører man, at der i 1967 bliver fundet et kvindeligt lig på søen Svartån. Denne sø ligger tæt på et slot i Örebro, og liget bliver identificeret. Det er den tvangsindlagte Mary Billbro, der i længere tid havde opholdt sig på Västra Mark psykiatrien, der var et psykisk hospital specielt egnet til kvinder.

50 år frem i tiden sidder Eva Kulitz og er i gang med at slægtsforske. Det vides at Eva er Marys barnebarn, og Eva vil gerne til bunds i hendes mormors død.

Eva arbejder som sagsbehandler for en forsikringsvirksomhed. Det tragiske ved dette job er, at nogle af de klienter der nægtes adgang til sygedagpenge, faktisk begår selvmord. Der går heller ikke længe inden Eva begynder at modtage dødstrusler fra ukendte gerningsmænd.

Politikommissæren Kristoffer Bark er blevet ansvarlig for denne sag. Han går gennem fire generationers slægtshistorie, og han vender helt tilbage til det der skete på Västra Mark.

Om forfatteren: Anna Jansson

På Gotland i slutningen af anden halvdel af 1950’erne er Anna Jansson født. Svenskeren Anna er til dagligt en forfatter, der har vundet sig god vej frem mod den internationale litterære scene. Hendes forfatterskab er for mange karakteriseret som værende fyldt med romaner, der indgår i genren krimi.

Mange af hendes romaner følger desuden også samme centrale figur, nemlig Kristoffer Bark der er en politikommissær. Værkerne foregår desuden også samme geografiske sted, nemlig på Gotland hvor forfatteren selv levede. Eksempelvis er danse, danse, dukke min en del af denne serie om politikommissæren Kristoffer. Man kan lytte til Danse, danse, dukke min lydbog.

Forfatteren er dog også uddannet som værende en sygeplejerske, og i flere år har hun arbejdet inden for det sundhedsmæssige felt for det svenske sygehusvæsen.