Lydbøger » De glemte børns bog

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

De glemte børns bog Lydbog

4.1/5

Forfatter: Kristin Harmel

lydbog og e-bog

Introduktion

Baseret på virkelige hændelser er De glemte børns bog en gribende fortælling om en enkelt kvinde, som gjorde alt i hendes magt for at hjælpe flere hundrede børn. De glemte børns bog udspiller sig hovedsageligt i årene under Anden verdenskrig, men også i nutiden, der ser tilbage på de frygtelige år. De glemte børns bog er historien om den unge kvinde, Eva, som tilbage i 1942 må se sig nødt til at flygte fra sit hjem i Paris. 

Hvad der sker i krigsårerne, kommer til at forfølge Eva i alle hendes år, og senere, efter mere end 65 år, bliver hun nødtvunget til at åbne op for gamle historier og lægge fakta på bordet. Bøger om Anden verdenskrig er aldrig de mest behagelige at læse, men De glemte børns bog formår at røre læseren smukt.

Informationer:

Oplæser: Tina Kruse Andersen
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 13 timer og 4 minutter

De glemte børns bog: Handling

I 1942 må Eva flygte fra sit ellers varme hjem i Paris. Hendes far, som er polsk og jøde, er blevet arresteret. En arrestation, som kommer til at påvirke resten af Evas liv. I De glemte børns bog lydbog gratis, da Eva flygter fra sit hjem havde hun aldrig forestillet sig, at hun ville ende med at blive en del af en modstandsgruppe i en lille bitte landsby. Men det er nu engang der, hvor hun ender, og Eva beslutter sig for at hjælpe med at beskytte så mange skræmte børn, som hun overhovedet kan i De glemte børns bog lydbog.

Modstandsgruppen hjælper de mange jødiske børn med at flygte fra krigsramte områder til et mere neutralt og sikkert område i Schweiz. Som en del af flugten, og for at sikre alle individer, bliver alle navne slettet og erstattet af nye mere neutrale navne. Men Eva vil heller ikke have, at alle disse navne bliver helt slettet fra historien. De har trods alt en betydning for alle de skræmte børn i De glemte børns bog lydbog gratis. Sammen med sin nye ven, Rémy, beslutter de sig for at notere de mange navne i en gammel notesbog. Men for at sikre navnene så godt som muligt, bliver de skrevet ind med kodeskrift.

65 år senere har Eva lagt fortiden bag sig i De glemte børns bog lydbog, og hun er fint tilfreds med sin tilværelse som bibliotekar på et lille bibliotek i Florida, hvor hun endte med at finde sit nye hjem. Alt det bliver vendt på hovedet, da hun en dag bladrer op i avisen og ser den gamle notesbog, som hun var med til at fylde med navne. Ingen ved noget som helst andet om bogen, andet end den må være vigtig, eftersom den er fyldt med kodeskrift, som ingen endnu har været i stand til at tyde.

Spørgsmålet er nu, om Eva har kræfterne til at åbne på låget om fortidens rædsler, og hjælpe forskerne med at besvare den store gåde om koderne i notesbogen i De glemte børns bog lydbog.

Om forfatteren: Kristin Harmel

Kristin Harmel er en international og bedst sælgende forfatter, som flere gange har ligget nr. et på New York Times. Hendes bøger er blevet oversat til utallige sprog og udgivet i næsten hele verden. Kristin Harmel startede sin skrivekarriere med at skrive for kulturmagasinet PEOPLE i USA, hvor hun skrev artikler om alle de kendte fra Hollywood, inden hun bevægede sig over til at skrive om mere fiktive eller historiske personer.

De glemte børns by er blevet rost flere gange og bogen blev nomineret til Goodreads Choice Awards i sin tid. Kristin Harmel må siges at have udviklet en forkærlighed for at skrive bøger, der tager udgangspunkt i virkelighedens begivenheder, og i særdeleshed Anden verdenskrig, hvilket også gælder for The Winemaker’s Daughter, som er endnu en bestseller fra Harmel.