Lydbøger » Dekameron

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Dekameron Lydbog

4.1/5

Forfatter: Giovanni Boccaccio

lydbog og e-bog

Introduktion

Dekameron er den verdenskendte samling af inspirerende og forførende historier, som har udgjort en stor del af den europæiske litteratur, vi kender den dag i dag. Det er lige knap 100 forskellige historier, der dækker over alverdens temaer og emner om alt lige fra venskab og kærlighed til hævn og bedrag i Dekameron.

Foruden at være en guldkiste af smukke historier, bliver den også af mange betragtet som en milepæl for verdenslitteraturen, og som en af de grundsten meget litteratur senere byggede videre på. Det er en samling af mindre historier, der bliver fortalt mellem ti mennesker, der har slået sig sammen for at overleve naturens udfordringer.

Informationer:

Oplæser: Lars Thiesgaard m.fl.
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 16 timer og 57 minutter

Dekameron: Handling

Dekameron lydbog er det første af to bind om en af verdens mest kendte fortællekredse. Læseren bliver taget med tilbage til 1348, hvor pesten hærger overalt i Firenze. Folket flygter fra nær og fjern for at komme i sikkerhed fra den pest, der dukker op overalt og gør en ende på alt liv, som det var før. De mange fortællinger i Dekameron lydbog gratis er samlet sammen fra ti forskellige personer, som alle har en ting til fælles. De er på flugt fra den berygtede pest, og har forladt deres hjem i Firenze. 

Et sted ude på landet, hvor de har lagt byen langt bag sig, gør de holdt for at hvile og samle kræfter igen. De ti dage de bruger på at genfinde deres kræfter igen, bruger de i hinandens selskab, hvor de fortæller alverdens smukke historier i Dekameron lydbog. Det bliver til ikke mindre end 100 forskellige historier om alt mellem himmel og jord.

Disse historier bliver delt med læseren, som derfra kan læse fortællinger om den forførende kærlighed, solide venskaber, om kløgtige folk, der har tendens til at træffe dumme valg eller om hævn og bedrag, som næsten altid går hånd i hånd. De mange forskellige emner bliver behandlet vidt forskelligt. Nogle historier bliver fortalt humoristisk og med et glimt i øjet. Andre fortælles dramatisk og med hang til tragedie, mens andre endnu fortælles for deres erotiske tiltrækningskræfter i Dekameron lydbog gratis.

Dekameron lydbog bliver af mange litteraturkendere betragtet som en betydelig milepæl i den omfattende verdenslitteratur. Samtidig er det en af grundstenene i den prosatradition, som vi kender i Europa, og novellegenren, som vi også genkender den i dag.

Om forfatteren: Giovanni Boccaccio

Dekameron er meget mere end blot et skatkammer af fantastiske historier. Forfatter Giovanni Boccaccio har med denne samling af korte fortællinger skabt en verdensklassiker, som kan blive ved med at blive genfortalt og fortolket hele tiden og så igen. Lige siden Dekameron blev udgivet tilbage i 1349, har den imponeret læsere over hele verden.

Giovanni Boccaccio blev anerkendt som forfatter og poet i sin tid i Italien, og var også en betydelig humanist for sit land i sin tid. Foruden sin samling af korte fortællinger, tæller andre af hans store værker også Famous Women og dertil kan tilføjes flere mindre fortællinger, som siden er vokset i popularitet.