Lydbøger » Den afrikanske farm

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Den afrikanske farm Lydbog

4.4/5

Forfatter: Karen Blixen

lydbog og e-bog

Introduktion

Når man snakker om Karen Blixen, vil en af de første titler meget ofte være Den afrikanske farm. Måske hænger det sammen med, at Karen Blixen selv betragtede sine år på Den afrikanske farm, som nogle af de bedste år af hendes liv.

Historien i Den afrikanske farm er en blanding af en fiktiv fortælling og Karen Blixens eget liv, hvilket er med til at gøre den endnu mere medrivende og rørende. Læseren kan ikke lade være med at blive rørt over de mange følelser, som Karen Blixen får overfor sine omgivelser og ikke mindst, da hun møder Denys Finch Hatton.

Informationer:

Oplæser: Birgitte Hjort Sørensen
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 12 timer og 14 minutter

Den afrikanske farm: Handling

Den afrikanske farm lydbog er den selvbiografiske fortælling om livet i Afrika og at bo på en kaffefarm. Det er på en og samme tid en selvbiografisk fortælling fra Blixen selv, men på mange andre områder giver det læseren et udførligt indblik i tidens forståelse og indsigt i nye kulturer og nye udviklinger i den nuværende og nye civilisationer.

Historien i Den afrikanske farm lydbog gratis foregår over en lang årrække, og det er derfor heller ikke underligt, at Karen Blixen selv kommer ud for mange begivenheder, der ender med at påvirke hendes liv. Det kan heller ikke kommes udenom, at Blixen udtaler sine meget konkrete meninger og holdninger om de folk, der bliver en del af hendes hverdag. 

Læseren kan derfor både blive klogere på synet på de indfødte, som Blixen til tider sammenligner med andre mennesker fra middelalderen. På den måde ser hun ikke decideret ned på dem, de mangler bare en smule udvikling for at nå hendes udvikling i Den afrikanske farm lydbog.

Der er også stor forskel på, hvordan hun omtaler sine naboer og venskaber. Den lokale koloni huser flere farme, hvoraf Blixen bliver venner med de nærmeste naboer, og herigennem møder hun også den karismatiske Denys Finch Hatton. Eftersom Blixen allerede var gift, da hun rejste til Afrika, er det subtile og henkastede bemærkninger, som læseren skal være opmærksom på, når det drejer sig om Blixens følelser for Hatton i Den afrikanske farm lydbog gratis.

Den afrikanske farm lydbog bliver ved med at være en indsigtsrig bog omkring mødet med nye mennesker, der er anderledes end en selv, og de udfordringer livet kaster på din vej i nye omgivelser.

Om forfatteren: Karen Blixen

Den afrikanske farm blev i sin tid udgivet under navnet Isak Dinesen, som var Karen Blixens dæknavn, når hun blev udgivet. I mange af sine udgivelser blandede hun sin æstetisk med overnaturlige elementer, foruden en del erotiske undertoner. Hun har udtalt sig, at meget af hendes inspiration fandt hun i de store værker som Biblen, De islandske sagaer og mange klassiske eventyr. Gennem hele sin forfatterkarriere skrev hun både på dansk og på engelsk.

Forfatterkarrieren lå ikke langt fra Blixen, da hendes far, Wilhelm Dinesen, også var forfatter, hvis evne til at fortælle historier smittede af på Blixen i løbet af årene. Den afrikanske farm er uden tvivl en af Blixens mest populære romaner, men derudover kan du også læse Skygger på græsset eller Drømmerne.