Lydbøger » Den etiske fordring

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Den etiske fordring Lydbog

5/5

Forfatter: Knud Ejler Løgstrup

lydbog og e-bog

Introduktion

Den etiske fodring af Knud Ejler Løgstrup udkom oprindeligt i 1956. I Den etiske fodring lydbog hører vi om Løgstrups egne tanker om det, som han selv kalde Den etiske fodring. For Løgstrup har dette en hel del af gøre med det kristne kærlighedsbud. Løgstrup argumenterer dog for, at dette bud ikke kun henvender sig til religiøse mennesker, for det har også almen gyldighed.

Lyt til Den etiske fodring lydbog gratis og få del i, hvordan alle mennesker ifølge Løgstrup kan fået noget ud af det kristne kærlighedsbud. Den etiske fodring er et teologisk, filosofisk, etisk og moralsk værk, og det rækker langt bredere ud, end man måske første kunne forestille sig.

Informationer:

Oplæser: Søren Jepsen
Sprog: Dansk
Kategori: Fakta
Længde: 10 timer og 31 minutter

Den etiske fodring: Handling

Med Den etiske fodring får vi nu del i Knud Ejler Løgstrups hovedværk, der udkom i 1956. I denne udgave er der tilføjet en ny efterskrift, der er skrevet af Hans Fink. Undervejs i Den etiske fodring lydbog kan vi høre om Løgstrups egne tanker Den etiske fodring. For Løgstrup handler Den etiske fodring om at redegøre for det kristne kærlighedsbud, der for ham er helt centralt og en vigtigt del af et menneskes liv.

Det kristne kærlighedsbud har for Knud Ejler Løgstrup en filosofisk karakter, og det er samtidig også gyldigt uafhængigt af den kristne tro. Ifølge Den etiske fodring lydbog er det dog ikke alt, som det kristne kærlighedsbud handler. Den etiske fodring lydbog forklarer nemlig, at der også er et teologisk formål i form af at skulle lære de kristne om at forstå det, men budskabet er altså alment gyldigt.

Lyt til Den etiske fodring lydbog gratis og få del i teologi, etik, moral og meget mere. For Løgstrups tanker rækker nemlig langt bredere ud end ved første øjekast. Knud Ejler Løgstrup har med Den etiske fodring sammenfattet, udarbejdet og videregivet sine tanker, og du kan nu få del i dem med Den etiske fodring lydbog gratis.

Den etiske fodring af Knud Ejler Løgstrup er af mange blevet beskrevet som et fantastisk værk, og du kan nu få del i det ved for eksempel at lytte til Den etiske fodring lydbog gratis. Dette værk er et af Knud Ejler Løgstrups helt centrale værker, og det har siden sin udgivelse modtaget en lang række rosende ord fra mange kanter.

Om forfatteren: Knud Ejler Løgstrup

Knud Ejler Løgstrup var en dansk teolog, filosof samt professor i etik religionsfilosofi hos Aarhus Universitet. Han afgik ved døden i 1981, men inden da nåede han at blive kendt både i Danmark og på internationalt plan for sine tanker om Den etiske fodring. Disse tanker kom for første gang til offentlighedens lys med udgivelsen af Den etiske fodring i 1956.

Løgstrup var dog ikke udelukkende en teoretiker. Faktisk var han også meget engageret i det omkringliggende samfund. Dette så man, da han deltog aktivt i modstanden mod tyskerne under Anden Verdenskrig. Som følge af dette, måtte han til sidst gå under jorden for at have livet i behold.